eCommerce Israel | By Numbers

אני לא בטוחה שקל לי להשתתף בשמחת חגיגות הקניות באיקומרס בישראל, בעיני, קצת נדפק לכולנו המוח ולא ברור לי למה כל כך דחוף לנו לרכוש כל כך הרבה דברים בפרק זמן קצר של טירוף חושים. יחד עם זאת חשוב גם להחזיק את המספרים ולהבין מה קרה פה במהלך השנים והחודשים האחרונים ואיך זה משפיע על עולם הצרכנות שלנו. החלטתי לרכז לכם ברשומה אחת מספר נתונים מדהימים שליקטתי מכל מיני מקומות כדי שכולנו נחזיק את המידע של הג’אננה הזו שנכנסו אליה.

הוצאתי לכם קצת נתונים מאתר Statista על התפלגות האיקומרס בפרמרטים שונים בישראל, על מנת שנהיה מיושרים מתוך המספרים. למי שרוצה לצלול לעוד נתונים בסטטיסטה רצ”ב- Link. קודם כל תוכלו לראות בתמונה שמתחת לפסקה זו את גודל השוק מבחינת מספר משתמשים (5.9 מיליון) ואת ה”רווניו” שעובר באיקומרס, שימו לב שהתחשיב כאן הוא בדולרים.

בגרף מתחת לפסקה זו, תוכלו לראות את התפתחות האיקומרס בישראל לאורך השנים, וגם תחזיות קדימה. משמע, אנחנו לא הולכים להרגע. יש פה גם התפלגות של תחומי הרכישה שלנו באון ליין, החזקים ביותר הם: אופנה, אקלטרוניקה ומדיה, צעצועים וכל מיני דברים שמשרתים אותנו לתחביבים וDIY, מזון ותכשירים לטיפוח אישי נמצאים בתחתית.

בגרף הבא, תוכלו לראות את ההתפלגות בין הגילאים. ניתן לראות שכל קשת הגילאים רוכשת און ליין, באמון מצטבר, אבל באופן טבעי גילאי 25-34 יותר. אגב, די מדהים לראות שבקשת האנשים שרוכשים באון ליין במבוסס על ההכנסות שלהם- כל קשת הגילאים רוכשת כמעט באותה מידה, עם הטייה קלה לשכבות החלשות עם הכנסה נמוכה יותר.

ונכון שאנחנו אוהבים לחשוב שאנחנו מלכי העולם, ואומת האיקומרס, אבל שווה שנראה מה אנחנו מוציאים אל מול חמשת המדינות המובילות: סין, ארה”ב, יפן, אנגליה וגרמניה. גודל השוק והאוכלוסיה במקומות המובילים מכתיבים שהכסף הגדול זורם במקומות אחרים, אנחנו רק שויטים במהירות הצמיחה, התפלגות הגילאים המגוונת ובאחוזים.

דואר ישראל מדברים על כך ש14.5 מיליון חבילות צפויות להגיע מחו”ל לישראל בחודשי הקניות בנובמבר ובדצמבר, מדובר בגידול של 7% בכמות ו-18% במשקל מול תקופת חגי הקניות ב-2018. בחודשים נובמבר-דצמבר שהם תקופת השיא בהזמנת חבילות מחו”ל הם אמורים למיין ולשלח חבילות במשקל שיא של כ-3,600 טון, מול 13.5 מיליון חבילות בנובמבר-דצמבר במשקל 3,000 טון בשנה שעברה. לשם השוואה, בחודש רגיל מחולקות כ-5.5 מיליון חבילות בממוצע.

בלאק פריידי נתונים: מכל האינפורמציה שכולנו חשופים אליה במדיה, מדובר בטירוף תרתי משמע. ברמה הגלובאלית המכירות הגיעו לכ7.5 מיליארד דולר, בהשוואה ל2018 שם הסכום עמד על 6.22 מיליארד. הקניות של הישראלים בבלאק פריידי הגיעו כמעט למיליארד שקל רק בחנייות בכמה שעות- והערכה שכלל הקניות עמדו על כשלושה מיליארד שקל  באשראי (זה כולל כסף שבורח לחו”ל לאתרים בינלאומים- אמזון, איבי, עליאקספרס, אסוס ועוד).

גוגל שופינג נתונים: 1660 עסקים השתתפו (לעומת 1327 שנה שעברה, גידול של 20%) ב-20 קטגוריות שונות. הארוע ייצר מכירות בהיקף של 90 מליון ש”ח (זו הערכה בלבד). הנתונים מראים שהשנה היו  27% יותר הקלקות על עסקים באתר ShoppingIL לעומת ShoppingIL 2018. העסקים דיווחו (באמצעות סקר של Google שמילאו אותו כ-500 עסקים שהשתתפו השנה): 24% מהלקוחות שרכשו הם לקוחות חדשים ממוצע של 110% גידול במכירות (לעומת יום רגיל).

מילת סיכום. המידע שמוצג לכם חשוב על מנת שתבינו את דופק השוק- ותדעו לאן ואיך מתפתחת זירת הסחר. יחד עם זאת אסיים עם אותה נימה שאיתה התחלתי, השתגענו! תרתי משמע, אפשר לקנות פחות ולְאַוְרֵר את הארון!

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.