Exonomics & Adaptability

קחו את אחד הגילויים המשמעותיים ביותר שלי, מהקורס בתוכנית המנהלים הבכירים באוניברסיטת הסינגולרטי– Amin Toufani, מרצה בכיר אשר חוקר את עולם הכלכלה והשינויים המתרחשים בו, ומנתח את הדברים מנקודת מבט רעננה וחדשה. צירפתי לתחילת הרשומה הרצאה מרהיבה של אמין, אותה מצאתי ביוטיוב ובה יש את עיקרי הדברים אותם שמעתי בלייב בקורס עצמו.

ברשומה זו, ישנם שני אזורים שחשוב לי התעכב עליהם מתוך ההרצאה של אמין :  אקו סיסטם ומשמעותו, כמו גם היכולת שלנו להיות אדפטיביים לשינוי… שכן המודלים הכלכלים משתנים וימשיכו להשתנות.

חברות כיום צריכות להסתכל על הגרף המצורף, ולהבין שיש מעבר מתוכן כמו גם שירותים ומוצרים אל פלטפורמות, אקו סיסטמים ועד למערכות הפעלה. מי שיהיה מספיק חכם לבנות עסק שהוא פלטפורמה אשר יוצר אקו סיסטם (כמו אמזון, גוגל) יוכל אולי להתפתח ולהפוך למערכת ההפעלה של העולם העסקי. זה אומר שבטווח הקצר צריך להיות קצת צנוע, ולגרום לאויבים העסקיים שלכם לרצות להשתמש בכם ואז- השליטה הופכת לשלכם. חברות צריכות לחלום היום להיות לפחות פלטפורמות, עם חזון להפוך לאקו סיסטם ואולי כתולדה גם תהיו ה-OS לעולם העסקי עליו אתם חולשים.

מי שמצליחה להתקרב לתפיסת האקו סיסטם הינה גוגל למשל– אשר הופכת את המוצרים הפלטפורמטים שלה לכאלו שאחרים נהיים תלויים בהם, גם אם מדובר ב”אויבים” הישירים אשר משתמשים בשירותים. המחשבה הינה לא לטווח הקצר, כי אם לארוך- Tensorflow למשל זו פלטפורמת בינה מלאכותית, ודיפ לרנינג שגוגל מציעה כשירות, עצם העובדה שגורמים שונים בתעשייה משתמשים בסרביס הזה גורמת להם לתלות בגוגל ולאורך שנים “ההוקינג” הזה הופך בפוטנציאל את- Google לשליטה של השוק.

אולי הדוגמא הטובה ביותר לאקו סיסטם, הינה WeChat הסינית- זוהי מגה אפליקציה בה ניתן לעשות פחות או יותר הכל. הדבר החזק בה הינה העובדה שויצאט משרתת צדדים שונים : צרכנים, מותגים, עסקים- תוכלו לראות בגרף המצורף מתחת לפסקה זו את ההתפצלות לדברים השונים ש-WeChat מספקת כפלטפורמה שהופכת את עצמה לאקו סיסטם של שירותים ומוצרים.

הדבר החשוב ביותר בעידן הזה, הוא להיות אדפטבילי לדעת להסתגל לשינויים, כל ארגון צריך תפקיד חדש- Chief Adaptability Officer, אמין מדבר על כך שהעולם שלנו עובר תהליך לו הוא קורא- From IQ to AQ, החידוד הוא שבמקום להחזיק ולשאוף לאי קיו גבוה, אתם צריכים לשאוף לAQ גבוה, כלומר יכולת אדפטביליות מהירה לשינויים.

זה דורש מאנשים לדעת להסתגל לסביבה חדשה- ומשתנה כל הזמן ולדברים חדשים תוך כדי תנועה, וזה דורש בעיקר לעשות מה שקרוי-Unlearning מחיקה של הדברים שאנחנו יודעים והתעלמות מהם על מנת להכיל את החדשים.

קחו לעצמכם תרגיל קטן בשינוי שיעזור לכם להבין עד כמה קשה לנו בפועל להשתנות, אם אתם עונדים שעון ביד שמאל- נסו להחליף את היד ולשים אותו ביד ימין- תגלו, בתרגיל הקטן הזה עד כמה קשה להשתנות וכיצד שיפט קטן של מוצר לביש בגוף שלכם גורם לגירודים ואי נוחות. העובדה הזו צריכה לחדד לכם שהשריר החשוב ביותר לעבוד עליו הוא היכולת לסְתַגְּלָנוּת, יכולת ההסתגלות שלכם ל-Change.

למי שרוצה ללמוד יותר על הלימודים בסינגולרטי, והדרך שבה נכון לתכנן את העתיד, מוזמן לפנות אלי וליזום דיון אוף לייני- או הרצאת איכות ועומק בנושא על מנת להבין טוב את הדברים שישפיעו על הכלכלה באופן רחב ורובסטי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.