Facebook Email

 

 

 

אני מרגישה כמו כלה גאה, פתאום יש לי Email של Facebook ואני יכולה להתחיל במעבדה הנסיינית שלי ולבדוק את הכלי החדש. ברור לי שברשומה זו אוכל לספר לכם רק על חלק מהשימושים עם האפשרויות הגלומות בכלי החדש – והתיאור יהיה למעשה מדגם מייצג של אופני השימוש המעניינים שאותם זיהיתי. מבחינתי חשוב רק לקחת אתכם אל מֵעֵבֶר לצד הטכני של האפשרויות כי אני סמוכה ובטוחה שיפורסמו על כך מספיק חומרים פוסטים ומדריכים שיתארו לכם איך ניתן להשתמש בחידוש האחרון. חשוב לי לשטוח בפניכם את השינוי שבו הבחנתי, מן ההיבט האסטרטגי של הסיפור.

הנה הילד החדש : zohar.urian@facebook.com

ראשית אפרט בשאלה מה אפשר לעשות איתו ברמה הטקטית :                                                            

 לשלוח מייל ישירות למיילים חיצוניים – היתרון הראשון והמשמעותי בעיני שמאפיין את הכלי הזה הוא היכולת לממשק את Facebook ככלי תקשורת עם מערכות Email מכל הסוגים למיניהם. כמו כן, היכולת לענות לאותה תיבת מייל ממערכת מייל אחרת – מאפשרת לנו למעשה להפוך את מרכז התקשורת שלנו ואת מרכז השיח שלנו וכן הFlow של השיח שלנו למתחם שמופעל ישירות מהרשת החברתית.

אפשרות לשליחת מסמכים ישירות מהמחשב – חיבור אל מימד נוסף של שיטת העבודה | אני רואה בכך ערך משמעותי המספק חיבור חדש שלא היה קיים לפני כן. עצם העובדה שביכולתי לשלוח מסמכים שלמים כולל מצגות, PDF, מסמכי וורד ועוד מרחיבה את היעוד של Facebook מן ההיבט החברתי ומעמיקה את הקשר העסקי שלו עם עולם הגולשים.

אופציה להרחיב את השיחה אל שלושים אנשים נוספים | זוהי אופציה שאמנם פותחת את הכניסה לספאמרים אבל רצוי שנדע שהיא קיימת – אתם יכולים לשלוח מייל לעשרים אנשים במייל הישן ובאמצעות אופציה זו תוכלו להמשיך ולהעביר את השיחה המקורית הלאה לשלושים אנשים נוספים.

אופציה לעשיית Forward | אין ספק שזוהי פונקציה שחסרונה הורגש בפועל, דהיינו האפשרות שלנו להעביר הלאה את המייל שנכתב יחד עם התשובות לנמען נוסף.

Leave Conversation | וזוהי האופציה העיקרית שקנתה את ליבי: האפשרות שלנו לצאת משיחה שמישהו אחר יזם מולנו. קורה לא אחת שנשלחים אלי מיילים קבוצתיים שאינם קשורים אלי כלל. תכונה זו מאפשרת לי “להימלט” מהשיחה.

ולגבי היתרונות ברמה האסטרטגית :                                                                                                    

עוד נדבך המחבר את Facebook אל מעבר לזירה עצמה – שלב ב’ בתוכנית הOpen Graph ?

קישוריות  | אינטגרטיביות | הדבר הבולט ביותר במהלך זה הוא הקישור הנוסף שFacebook פותחת לנו לעולם השימושים השונים. הקישוריות בין הגורמים השונים והאינטגרציה המיידית שנוצרת בשיטה זאת מאפשרות לנו למעשה להשתמש בצורה יותר אינטנסיבית במתחם זה ולמצוא את הפתרונות שלנו כאן.

הגיע הזמן לשים בצד את התפישות הכל כך רגילות ש”עושות לנו טוב בגב” ולהבין שיש כאן הזדמנות ממשית לראות את הדברים באור חדש, מזווית אחרת ושונה מקודמותיה דהיינו להיות פתוחים למתודות ולגישות שעדיין לא נראו כמותן ובאמצעותן לייצר זן חדש של עסקים, של פיתוחים עסקיים ושל הזדמנויות מפתיעות. לדעתי מארק צוקברג כבר הראה לנו שהדבר אפשרי ואף מתממש חדשות לבקרים ואולי כדאי שניקח מהמראה הזו את ההזדמנות האמיתית – שהיא קליטת השינוי והפנמתו. המהלך הנדון משנה מבחינתי את הדרך בה העולם מתקשר עם הרשתות החברתיות: העוצמה הגדולה ביותר שאני רואה לנגד עיני היא יצירת מרכז עצבים חדש שקשור לכל סביבת המחשב שלנו ומשנה מיסודה את המטרה המקורית : החברתית. ללא ספק זוהי נקודת זמן מעניינת שלאורה נבין כי ישנם עולמות אחרים במרחב הדיגיטלי בבחינת סיבר ספייס שעדיין נעלם מעינינו – ואת זה אמר צוקברג לא אני.

כרגע לפחות אוכל להסיק מכל מה שאני רואה בממשק המיילי החדש, שהוא לא נמצא כאן בגדר יומרה אשר באה להחליף את הישן, שכֵּן חסרים בו יותר מדי אלמנטים ופונקציות על מנת שיוגדר כך. אני משוכנעת שהוא נועד לייצג העמקת הקשר בין עולם התקשורת החברתית ובין הפעילות התקשורתית היומיומית שלנו. מבחינה זאת הוא מאוד דומה למהלך של Facebook כאשר אפשרה להחדיר את הנוכחות שלה לכל אתר ברשת באופן שיהפוך למעשה כל דף אינטרנט באשר הוא לדף פייסבוקי. גם מהלך זה לא בא להצהיר שמחליפים את הקיים אלא שדרכו מעצימים את הקיים ומנהלים שיח אינטגרטיבי שלם עם כל ערוץ וערוץ.

התרשמתי השבוע מדבריה של מישהי חכמה מאוד שאמרה לי שהמוטו שלה לשנת 2011 הוא להפוך ערוצי תקשורת לעסקים – ואכן לדעתי המוטו של צוקברג צועד בדיוק בכיוון הזה, דהיינו לקראת המַעֲבָר מערוץ תקשורת חברתי לערוץ שבמקביל מתממשק עם עסקים ומאפשר גישה נרחבת למדיה בצורת סינרגיה בין עולמות שעד כה אולי התנהלו כעולמות מקבילים (ובעצם מגבילים).

 השבוע התארח אחד הבכירים בFacebook בכנס גלובס בוידיאו המצורף הוא מדבר על העתיד ועל השירות החדש, שווה להקשיב , ללמוד ולהתעשר .

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.