Facebook Patent | In-Store Payment Tech

FP1

פייסבוק הגישה פטנט שעשוי לפתוח לה את הדלת לפיצ’ר תשלומים בתוך החנות בעתיד. הגשת פטנט חדש שהוגש על ידי החברה מרמז שפייסבוק יכולה להציג בעתיד פתרון של תשלום מבוסס צילום פנים- Facial Recognition וזאת לטובת תשלומים בתוך החנות עצמה, את הידיעה במקור פרסמו אתר הקמעונאות, תשלומים וחדשנות- PYMNTS.

Facebook-Patent-Figure-3D-3E

הפטנט של פייסבוק יכול לאפשר לה להכנס בעתיד לתחום התשלומים ברצפת המכירה, יש משהו חכם בגישה של תשלום מבוסס זיהוי פנים שכן הוא מאפשר לחסוך בצעדים לתשלום, ומייצר מצב של-No Friction בזמן הפעולה, בניגוד למשל ל-NFC שגם כשהוא מוטמע ברצפת המכירה (תהליך מורכב ויקר לקצמונאים) דורש כמה פעולות מהמשתמש שלא בהכרח מעידות על כך שיצליח כיוז קייס לשינוי עולם התשלומים.

ישנם שני צעדים בפטנט של פייסבוק של אישור ואותנתיקציה, זאת על מנת לאבטח את התשלום ואת הביטחון של המשתמשים. הפקטור הראשון– זיהוי הפנים של המשתמש בPOS,ולאחר מכן הוריפיקציה נשענת על החשבון הפייסבוקי של המשתמש, היוזר מקבל אישר במכשיר המובייל וצריך ללחוץ עליו על מנת לסיים את הפעולה. האותנתיקציה גם נתמכת על ידי נתוני-GPS ודטה המאפשרת לאשר שאכן היוזר נמצא במקום של הקמעונאי- בו הוא רוצה לצרוך מוצרים באמצעות התשלום- פקטור שמוריד את זמן האישור וגם מהווה פקטור נוסף לאבטחה.

מדובר במהלך שיכול להוות פיצוח עבור פייסבוק להכנס לעולם התשלומים בתוך החנות- פייסבוק כבר היום נכנסה לעולם של תשלומים בגזרת ה-P2P זאת בארה”ב ובאנגליה, אשר מתאפשרים באמצעות אפליקציה המסנג’ר של החברה. פייסבוק מסנג’ר מאפשר לאנשים לשלם כספים ולעשות העברות בין אנשים, אבל גם בין אנשים לעסקים. החברה עובדת בצורה נמרצת על הוספת אפשרות של פיצ’ר גיפט קארד שיאפשר לאנשים לשלם ולעשות העברת כספים לאנשים באתרים של חברות ובאפליקציות- עם ברכה פרסונאלית שמוצמדת להעברה.

הרעיון בתשלומים ככלי מאפשר לחברה להכנס באופן יותר עמוק לתחום ובכך- להרוויח גם יותר דטה של הצרכנים, וגם להיות מסוגלים להשביח את הצעת הערך למפרסמים- בנוסף, פייסבוק מצליחה במהלכים הללו להכניס פוט פרינט משמעותי לעולם הקומרס והאי קומרס.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.