Food and Beverage Industry Trends 2023 & forward

קורים מלא דברים חדשים בעולם של צריכת מזון. לכבוד השנה החדשה החלטתי שנכון יהיה לסקור חלק מהמגמות שליקטתי בכנסים אליהם אני נוסעת, ומידע מעניין על הנושא שמצאתי ברחבי הרשת. המגמות שאני מתעכבת עליהן מתייחסת בצורה ברורה לדרך שבה אנחנו אוכלים, וגם קצת- מה.

מגמה ראשונה- בעולם של מזון ומשקאות יש עליה דרמטית וצמיחה בכל מה שקשור לDTC- דיירקט ללקוח. חיפושים אחרי אפליקציות של הזמנת אוכל הביתה גדלו בחמש השנים האחרונות ב104 אחוז-Link. לכרגע, קטגוריית מזון ומשקאות היא הקטגוריה הצומחת ביותר בקמעונאות און ליין-Link.

undefined

מגמה שנייה. על מנת להמנע מהקורונה ומהדבקות, הרבה לקוחות הזמינו מוצרי מזון און ליין בפעם הראשונה בחייהם. למשל, בארה”ב זה הגדיל את הצריכה בצורה זו ב110 אחוז- בקניות יומיומיות און ליין באפריל 2020-Link אבל חשוב להגיד שגם לפני הקורונה, המכירות של מזון באיקומרס התחילו לגדול ולצמוח בשל הנוחות וגם בגלל העובדה שיותר ויותר שחקנים נכנסו לתחום וייצרו פתרונות מתאימים. ההערכות מדברות על כך שהמכירות תגענה עד 2024 ל187.7 מיליארד דולר און ליין.

undefined

מגמה שלישית. יותר ויותר “עוזרים רובטים” במטבחים. ממש כמו העולם התעשייתי ועולם הייצור, גם שירותי אוכל ומתחמים ליצור אוכל- מטבחים הופכים להיות להרבה יותר מונעי רובוטיקה ואוטמציה. קחו לדוגמא את- Miso Roboticsהחיפושים אחרי הפתרון עלו בחמש השנים האחרונות ב85 אחוז.

Miso Robotics מייצרת את “Flippy”– רובוט לבישול. זה רובוט מבוסס AI והוא כל הזמן לומד ויכול לשדרג את היכולות שלו לאורך זמן.

undefined

מגמה רביעית. מטבחים מחוברים הופכים ל”מיינסטרים”. החיפוש אחר מטבחים מחוברים בחמש השנים האחרונות עלה בצורה דרמטית- Link. גלובאלית, קטגורית המטבחים המחוברים וכל האפליקציות הנלוות אליה מוערכות כשוק ששווה- 13.18 מיליארד דולר-Link. והערכות הן שזה עומד לצמוח בצורה משמעותית ב18.6 אחוז עד 2028. 54 אחוז מהאמריקאים אומרים כי הם מבשלים כיום יותר (הקורונה עזרה)- ו51 אחוז אומרים שהם ימשיכו לעשות זאת למרות שהמגפה הסתיימה.

smart kitchen appliance growth.png

בקטגוריה של המטבחים המחוברים, כמובן שיש גם הרבה מכשירים כמו למשל “תנורים חכמים” שמחוברים אל אפליקציות שמאפשרות לשלוט מרחוק בבישול, בחום, בזמן וכולי.

amazon-smart-oven-min.png

מגמה חמישית. קטגורית הDTC בעולם של מזון גדלה כל הזמן. מותגי DTC מנסים לחתוך את המתווך ולבנות יחסים ישירים עם לקוחות- מה שמאפשר להם גם להגדיל את הmargin- או להציע מחירים נמוכים יותר זאת בשל העובדה שהם שולטים במערכת היחסים עם הלקוחות, מותגי מזון ומשקאות יכולים בגישה של DTC לבחון מוצרים חדשים ולעשות שינויים והתאמות על פי מה שהלקוחות אומרים להם וזאת “על הדרך”. הם גם מתנסים יותר ויותר בשירותי Subscriptions ובכך מייצרים היפותזה חדשה למודל העסקי שלהם. מעבר מעולם של מוצרים לעולם של שירותים.

למשל מותג המזון Yumi לילדים מציע תוכנית מנוי שבועית. המודל הזה מושך גם משקיעים רבים, למעשה- 70 אחוז מחברות הCPG שמשקיעים בהם באמצעות קרנות הון סיכון ומשקיעים אחרים- מבוססי D2C קונספט- Link מדובר במותגים חכמים, שחוקרים התנהגויות, חוקרים שוק וצרכים של לקוח ועל בסיס זאת מייצרים הצעה מתאימה.

yumi screenshot-min.png

מגמה שישית. גידול חקלאי ורטיקלי. יש הערכות שעד 2050 הדרישה למים בעולם תגדל ב30 אחוז-Link. באותו הזמן, השינויים באקלים מובילים לירידה ביְבוּל החלקאי. אבל ישנם סטראטאפים וחברות חכמות שמייצרים מה שקרוי AgTech- ואנחנו יכולים לראות את “הולדת” העידן החדש של מזון ססטיינבילי והיצור שלו. אחד מהם הוא גידול חקלאי ורטיקלי.  החיפוש אחר המושג חקלאות ורטיקלית עלה ב214 אחוז בעשור האחרון! –Link.

undefined

גידול חקלאי ורטיקלי מאפשר שימוש של פחות 95 אחוז מים, זאת תודות למערכות הידרופוניקה, הוא מאפשר גידול לאורך כל השנה ואין בו עונות- והוא עוזר לשמר את הגידולים מסיכונים סביבתיים כמו קרה, אש, רוחות וגשמים ועוד.

vertical farming-min.png

מגמה שביעית. השראה של בישול ביתי באמצעות הסושייל מדיה. כמו שאנחנו מבינים, הבית הפך בזכות הקורונה לאחד המקומות החשובים ביותר עבור אנשים. העובדה היא שאנחנו מבשלים יותר בימים אלו- מחקר שנערך מראה שאמריקאים למשל מבשלים 51 אחוז יותר פעמים מעבר-Link. למעשה, המחקר מצא שאנשים נהנים מלבשל ולאפות יותר מאי פעם, והם רוצים לייצר יותר ויותר קריאטיביות במטבח. חלק גדול מהטרנד הזה מובל באמצעות הסושייל מדיה- אנשים משתפים יותר מתכונים וסגנונות בישול בפלטפורמות הדיגיטליות- Link.

חשוב להגיד! טיקטוק הופכת לאחת הפלטפורמות החשובות ביותר בתחום הזה, בגילוי של האנשים למתכונים וסגנונות בישול חדשים שמייצרים השראה ועוזרים להם לייצר מטבח קריאטיבי ביתי. החיפוש אחר בישול ביתי צמח ב99x בחמש השנים האחרונות.

מחקרים מראים כי אנשים נוטים פי חמש להשתמש במתכונים שהם מצאו בסושייל מדיה ממתכונים ששותפו בטלוויזיה או בערוצים מרכזיים-Link. משפיעני פודיז ומותגים מחפשים איך לעשות שיתופי פעולה חכמים במרחב הדיגיטלי בשנים האחרונות והמגמה הזו רק תגבר.

undefined

 

מגמה שמינית. אוכל הופך להיות לקטגורייה של Wellness- בריאות, פעילות גופנית ועוד. ב2022 ADM שיחררו מחקר שמדבר על שמונה סוגים של טרנדים צרכניים והשינויים בדרך שבה הם צורכים בהקשר של מזון ומשקאות. המחקר-Link מציג כי 77 אחוז מהצרכנים מתכוונים ועושים צעדים אקטייבים לעבר אכילה יותר בריאה בהווה ובעתיד.

האמירה הברורה היא- שיצרני מזון שעושים באלנס מוצלח בין בריאות המזון של הלקוחות ובין היכולת הכלכלית של הלקוח לרכוש מוצרים יהיו אלו שירוויחו את הארנק של הלקוח- המשוואה החדשה היא: affordability & health!!!

gfi-food-sales-min.png

מחקר אחרLink מצא כי 54 אחוז מהצרכנים אומרים שצריכה בריאה- healthfulness במזון משמעותית עבורם יותר ממה שהייתה עשור קודם. יותר ויותר צרכנים מחפשים פתרונות של חלבון על בסיס צמחי. בארה”ב כמעט 20 אחוז מהצרכנים קנו בפעם הראשונה מוצרים בקטגוריה הזו- ו92 אחוז מהם אומרים שהם ימשיכו גם אחרי הקורונה.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.