Framework of Earned Marketing

אני רוצה לחשוף אתכם להרצאה מעניינת, אותה שמעתי בכנס שהייתי בניו יורק באוקטובר השנה. ההרצאה התעכבה בנושא של שיווק בעידן הנוכחי, ואיך אפשר לעבור לגישה של “ארנד מרקטינג”- גישה שלוקחת את נושא התוכן והמעורבות למקום חדש לגמרי. המרצה היה מנכ”ל Lippe Taylor חברה ששווה לצלול לאתר שלה ולהכיר את הפעילות שלה בעולמות השיווק והפרסום.

הנחת היסוד של המרצה מדברת על כך שאנחנו כאנשי שיווק, משתמשים בכלי פרסום שיוצרים לאנשים חיכוך בלתי רצוי, בעצם, אם תרצו מה שמחבל בחווית הלקוח זה אנחנו עם כל הפעולות שיש במרחב שמפריעות לאנשים. אם אנחנו רוצים לעלות כיתה ולבנות מערכת יחסים אמיתית נדרש לחשוב אחרת.

בעבר, השולט באקו סיסטם היה גוף המדיה, אחר כך איש השיווק היה זה שיכול היה לשלוט, וכיום המציאות החדשה היא שהקהל שלכם הוא זה ששולט- כי בתנועה קלה הוא יכול לעשות לנו “בלוק” ולא לראות אותנו יותר באמצעות “אד בלוקינג” וכולי.

העקרון של “ארנד מרקטינג” יושב על התובנה שמותגים צריכים להיות “מעורבבים” עם הלקוחות שלהם. הם נדרשים- להקשיב להם, להיות במעורבות איתם, להיות מחוברים לתרבות, ולעשות יותר מרק מוצרים. הם צריכים להביא הוכחות שעומדות מאחורי האמירות שלהם על המותג- להראות בפועל שהם מפשילים שרוולים ו”עובדים” בזה.

המתודלוגיה נחלקת לארבעה מפתחות: להראות הוכחות בשטח, על פני הרחבת המסרים שלכם. לעשות אקטיבציה למסרים שלכם, על פני פרסום של מסרים. לעשות “אמפלפיינג” של המסרים שלכם באמצעות קהילות ומשפיענים, על פני רכש של מדיה. לבנות רעיונות עמוקים שפוגשים את התרבות, על פני קונספטים שיכולים להיות חלולים ולא מספיק מחוברים לאנשים.

רעיונות ולא קונספטים: תחשבו על קונספט, כמשהו שמקבל חיים רק בפלייסמנט הפרסומי, אבל רעיון הוא משהו שיכול להפוך לאקט ממשי, זה כולל: שיתופי פעולה, אקטיבציה של הרעיון בפעילות קד”מ או אירועים, חוויות וכולי. כל אלו מבטיחים שתקחו את הפילוסופיה של המותג שלכם ותפגישו אותה עם השטח.

אקטיבציה ולא רק פרסום: פרסום מתמקד במה שאתם הולכים להגיד במדיה ובמלאי של המקומות שאתם יכולים להגיד את המסר שלכם. אקטיבציה של המסרים מתמקדת במה שאתם יכולים לעשות בפועל עם אותם מסרים, זה אומר איך אתם משפיעים על השיחה, וכיצד אתם גורמים לכך שאנשים אחרים יגידו עליכם דברים ולא אתם על עצמכם.

קרדיטציה של המסרים, ולא הרחבה של המסרים: פרסום ממוקד בדרך כלל בגופים צד שלישי עם יכולת החשיפה (אני קוראת לזה ההשפרצה) הכי גדולה- בשביל שתוכלו להרחיב את הקמפיינים שלכם. “ארנד מרקטינג” שיווק שהרווחתם מתמקד במציאת צדדים צד שלישי שעושים “אנדורסמנט” למעשה נותנים לכם תו של אמון לכך שאתם רלוונטים בחיים של האנשים. לכן, צריך לחפש את הדרך לייצר קרדיטציה של המסרים שלכם ולא רק “השפרצה” שלהם.

הידהוד ו”אמפלפיינג” של המסרים, מול תכנון מדיה בקניה: כשאתם מתכננים את רכש המדיה שלכם, עיקר התכנון (גם אם פרוגרמטי) מתמקד באיפה שאנשים נמצאים. אבל אם אתם רוצים להרחיב את זה המדיה צריכה לבוא במקום האחרון, קודם כל תדאגו לכך שכל הרעיון שלכם יהדהד ויהיה מגובש, כשאתם מבינים כיצד הוא משפיע על השרשרת כולה ורק אז תחשבו איך ואיפה נכון לשים את הז’יתונים שלכם במדיה.

כל איש שיווק, צריך לחשוב על הדברים הללו כשהוא יוצא למשימה של בניית המותג, וחיבור שלו לקהילה ולאנשים. להקשיב באופן עקבי לכל מה שקורה סביבכם, להיות במוד של אקטיבציה ולא של פרסום, לחשוב על שיתופי פעולה כאקט אסטרטגי, להיות בתפיסה של מעורבות ולא בתפיסה של טירגוט, לחשוב על האקט של סקייל של מדיה בקניה כאקט האחרון שאתם עושים אחרי שיצרתם היגיון לכל אורך השרשרת.


הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.