Future of Retail | Case Studies

בהמשך לפוסט הקודם המבוסס על מחקר של PSFK בנושא עתיד הקמעונאות כפי שהבטחתי לכם, הפעם אציג לפניכם מבחר דוגמאות מעניינות מִבֵּין  הטרנדים השונים אותם המחקר סיפק. הדוגמאות תעזורנה לכם לדעתי להבין את רעיון הטרנד לעומקו ולראות מה נעשה בעולם בתחום זה, ואיך ניתן לממש אמירות תיאורטיות וחשיבה אסטרטגית ולהוציאן מן הכוח אל הפועַל.

Shopper As Affiliate – צרכנים שמגלים מעורבות ברשתות החברתיות ומשפיעים על המעגלים הקרובים להם לרכוש את המותג, הודות לכוח ההשפעה שלהם. לצד המגמה הזו קמות זירות שגם עוזרות לצרכנים להפעיל את ההשפעה שלהם בצורה מועצמת, כך שיוכלו לתרום את חלקם בעיצוב הרגלי הצריכה של האחרים. כיוון זה בולט בזירות כמו פינטרסט וכן Mulu – והמחקר בחר להציג את הזירה הזו כקייס מופתי לפלטפורמה שמחזקת את הכוח של הגולשים מול המותגים. Mulu | זירה שמראה לגולשים דברים שהם אוהבים כהזדמנות להשפיע על גולשים אחרים לבחור בצורה דומה פריטים שאותם יהיו מוכנים לקנות. זוהי אגריגציה של תכנים המתבססת על הנטייה לחיקוי שעל פיה אנשים צורכים ולכן מי שיש לו טעם ויכולת השפעה על אחרים יגרום להם ללכת אחריו בשעת החלטות הקניה שלהם.

 

Shopper Designd Deals – צרכנים שמגדירים את גובה המחיר אותו הם מוכנים לשלם עבור מוצר או שירות. באמצעות הטכנולוגיה והכלים הדיגיטליים קמים להם עסקים חדשים שעוקפים למעשה את רצפת המכירה ויוצרים תחרות ברורה שעליה מחליט ביד רמה הצרכן. אתר לדוגמא הוא האתר הבא אותו בחרה חברת המחקר להציף. צירפתי לכם גם את התיאור שלו וגם את הסרטון שמקדם את הרעיון – Netplenish | אתר קניות און ליין שעוזר לצרכנים להגדיר כמה הם מוכנים לשלם ומקל עליהם לערוך השוואת מחירים בין קמעונאים ומותגים על פי הגדרת מוצר. כל מעגל ההחלטה, הקניה, המשלוח נעשה בתוך המנגנון של האתר.

Service With an Opt–in שירותים הכוללים קבלת מידע  ופידבק מהצרכן – קמעונאים ששואלים ששואלים צרכנים על החוויה שלהם – על מנת לשלב את המידע הפרסונאלי בחווית שירות טובה יותר. NM Service למשל אפליקציה שעוזרת לצרכנים לראות מה חדש, איפה מוצגות קולקציות מעניינות וכן מודיעה לחנות שהלקוחה מגיעה – הכל נשען על היסטוריית הלקוח ולמעשה מעדכן את הפרטים באופן אישי ו”תפור על פי מידה”. זהו שירות שתכליתו לחבר בין איפיונָיו של הצרכן לבין הרצפה הקמעונאית ובכך עוזר ללקוח לקבל החלטות נכונות במהירות האפשרית.

Shopper Coaching – מותגים שמשתמשים בכלי כאמצעי לימוד והופכים את השיטה למפתח מרכזי של חווית הצרכן – לפני ואחרי הרכישה. ההנחה היא שמרגע שהמותג מספק ידע ובמקביל משווק תובנות וטיפים מקצועיים , ההדרכה עוזרת לו להתחבר אל הצרכנים ולייצר נאמנות וקשר עמוק לאורך זמן.

Auto -Curated Shopping – אוצרות של מידע על היסטורית הרכישות של הצרכנים – קמעונאים שממנפים דרך צרכנים את המידע ההסטורי על הרכישות שלהם על מנת ליצור מערכת חיפוש פרסונאלית מותאמת על פי מידה של איפיוני הלקוח. צירפתי לכם את הדוגמא הבאה כקייס שממחישה לכם את גישת אוצרות הצרכנות – Glimpse

Bespoke At Scale – מותגים מייצרים פתרונות מגוונים כדי לאפשר ללקוחות שלהם לבחור את המוצר או הפתרון החדשני שמתאים להם ביותר. evolvex זה אתר כזה המאפשר לגולשים להזמין רהיטים און ליין באתר ולהתאים את רשימת הצרכים שלהם להיצע של המוצרים הטובים,ולקבלם על פי דרישה והתאמה מבלי ללכת לחפש בחנויות האנאלוגיות.

Fit With a Click קמעונאים שמספקים כלים דיגיטליים עבור צרכני און ליין על מנת להבטיח שימצאו את ההתאמה המלאה לצרכים שלהם. .upcload אתר שמאפשר לצרכנים לקנות בגדים און ליין – למדוד את הבגדים דרך מצלמה שמאפשרת לדייק את המידה. והכל בקנייה מקוונת . כך למעשה ניתן לרכוש בגדים באינטרנט ובכל זאת לראות איך הם נראים עלינו עוד לפני הרכישה.

מילת סיכום – אני מצרפת לכם מחדש את המסמך המקורי – הכולל את כל הדוגמאות ואת התובנות שפורסמו בפוסט הראשון – נראה בעיני ככלי חשוב עבור כל מי שרוצה להתעמק.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.