Gartner Hype Cycles for Digital Marketing

לגרטנר יש מה שקרוי “ההייפ סייקל”- שרטוט בתמונה אחת שמראה לנו מגמות, התכנות וזמנים לבשלות של כל מגמה ומגמה. החלטתי שיהיה נכון לדבר על ההייפ סייקל של עולם השיווק הדיגיטלי משנת 2022 והלאה- השרטוט המדובר הוא העדכני ביותר (עד כמה שאני יודעת), והוא פורסם על ידי גרטנר ביולי 2022. הHype Cycle מאפשר לכם לראות את האופציות השונות של הטכנולוגיות הקיימות כמו גם מגמות שהן יוצרות- ואיך אנחנו יכולים לעשות הערכה לכל מגמה באשר למוכנות שלה.

הגרף הזה של גרטנר שמתפרסם פעם בשנה מהווה כלי נהדר לבסס את ההבדל בין משהו שהוא ברמת “הייפ” וטרנד מוקדם מדי, לבין משהו שאנחנו צריכים להתייחס אליו ברצינות ולהשקיע בו. חשוב גם להגיד שיש משמעות על למבט על כמה טכנולוגיות במקביל שמתפתחות ויוצרות ביחד מציאות חדשה ומתקדמת.

גרטנר מפרסמת על בסיס קבוע הרבה מאוד hype cycles- וברשומה הזו נתמקד רק בטכנולוגיות שקשורות לעולם השיווק הדיגיטלי.

לפני שנחקור את השקף עצמו חשוב שתקחו בחשבון את המודל של ה”הייפ” שכן הוא מורכב מכמה פעימות: הפעימה הראשונה שהיא “אימוץ מוקדם מדי”, הפעימה השנייה שהיא ויתור מוקדם מדי על טכנולוגיה שיכולה להיות משמעותית, הפעימה השלישית היא אימוץ מאוחר מדי, והפעימה הרביעית השענות יתר שלכם על הטכנולוגיה כשהיא כבר לא רלוונטית. כל אחד מהצעדים הללו הוא איתות לדרך שבה אתם מפספסים ולא מאמצים נכון את ההתפתחות הטכנולוגית. כל אחת מהפעימות מהווה נקודות אזהרה לדברים שצריך להמנע מהם.

בחלוקה של הגרף עצמו אתם יכולים לראות: נקודות כחולות, תכלת ולבנות כשכל אחת מהן מייצגת את בשלות הטכנולוגיה- ואת ההערכה שגרטנר מספקים לנו על הזמן שיקח לטכנולוגיה להבשיל. כמו שאמרתי יש חשיבות קריטית להסתכל גם על התקבצות מספר טכנולוגיות- במקביל כי זו נקודה שבה אתם יודעים שכמה טכנולוגיות יחד תיצורנה משהו חדש שלא היה אפשרי או בשל לפני כן.

מה שמסומן בעיגול לבן רלוונטי בטווח של שנתיים. מה שמסומן בתכלת רלוונטי בטווחים של בין שנתיים לחמש, מה שמסומן בכחול- רלוונטי בטווחים של חמש עד עשר שנים.

תוכלו לראות בשלבים של הגרף איך דברים כמו- משפיענים, מובייל מרקטינג, אירועים וירטואלים- הופכים להיות לסוג של מיינסטרים כי ברור שבשלב הזה צריך להשקיע בהם.

מצד שני, ישנם דברים שלוקח יותר זמן להבשיל- כמו שיווק מבוסס ארנקי מובייל, “שופובול מדיה”, CDP (הבאאז החדש שכולם מדברים עליו), בינה מלאכותית בשיווק (הבאאז הנוסף שכולם מדברים עליו) ועוד…החשיבות היא להבין שחלק מהדברים הללו גם אם בתוליים באופן בו הם משפיעים כיום, יכולים מהר מאוד להפוך ולהיות המרכז ולא החלק הצידי בעוגת הפעילות- הסיבה? הבשלה של כמה גורמים במקביל שיוצרים האצה, או מצד שני התרחשות חיצונית כמו- קורונה, אינפלציה, וכולי.

ממליצה לכם לשחק עם ה”הייפ סייקל”, ולהכניס אותו לסט כלי העבודה שלכם על מנת שתוכלו להכווין מצפנים למקומות הנכונים להשקעה ונסיינות.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.