Google Analytics

בארגז הכלים שלנו קיים כלי חשוב מאוד שעוזר לנו לנתח את הפעילות שלנו ברשת ולאמוד היטב את הצעדים שלנו אנחנו יכולים לנתח את המהלכים שלנו במדיה החברתית ודרכם ללמוד ולהתעשר מהמידע הסטטיסטי אליו אנחנו זמינים דרך מערכות שונות של ניטור מידע ומבט אל מאחורי הקלעים של העשייה שלנו. אני כמובן מתייחסת רק אל מתחמי בלוג בזירה עצמאית כגון בלוגר,Wordpress, ג’ומלה ועוד… הפעילות הכוללת כתיבה, השתלבות בStreaming, השתלבות בשיח ועוד… מהווה חלק מאוד כייפי ממרכיב ההתרחשות היומי. אבל בסופו של יום מגיע “מנהל הכיס” שלנו ורוצה לדעת איך והאם החזרנו את התשואה להשקעה הכל כך גדולה. קיימות מספר אופציות וכלים שונים שיכולים לעזור לנו להבין מה קורה מאחורי הקלעים אני אתמקד באחד מהם כי הוא כלי מוצלח מאוד בעיני : Google Analytics אני לא אשת טכנולוגיה כך שלא אקח אתכם לסיור של פתיחת הערוץ שלכם וכולי, מה גם שקיימים המון סרטי הדרכה על הנושא וכפי שאמרתי בעבר  Google Analyticsל יש ממש בית ספר מקוון בYouTube בו הם מספקים המון מידע שימושי וטכני על הדרכים להשתמש בכלי.

צירפתי לכם לדוגמא סרט מבוא שמדבר על הכניסה לAnalytics ומסביר את הנקודות ההתחלתיות :

ההתמקדות שלי תהיה על דרכים לניתוח של הכלי דרכים להבנת התנועתיות במתחם שלכם כמו כן אפשרות לניתוח המהלכים הכוללים טיפים לחיזוק הצעדים הטובים ותיקון הצעדים הפחות מוצלחים. חשוב להדגיש שהפוסט נותן רק טעימה קטנה אשר בתקווה תיצור אצלכם חשק להמשיך ולחקור.Google Analytics  הינו כלי עצום הכולל המון אפשרויות כך שממש אי אפשר לכתוב על כולן ובנוסף אני חושבת שחלק גדול מהכיף הוא לגלות לבד את כל “החדרים” הקטנים בהם אתם נחשפים נדבך אל נדבך אל מסד הנתונים המלא של הפעילות שלכם .

כניסות לאתר או לבלוג אחד הדברים הראשונים עליהם אנחנו מסתכלים באופן טבעי הוא נתון הכניסות לבלוג או לאתר, חשוב לזכור שמערכות Analytics מחוברות גם לאתרים וגם לבלוגים וצריך לפתח רגישות בשוני בניהם. אני אתייחס בכל הפוסט לנושא הבלוגים ולא לאתרים כניסות לבלוג נמדדות בכמה רמות : מבדיקת Absolute Unique Visitors אשר צפו בתכנים, זמן השהייה בבלוג, מעבר מדפים אל דפים ומעבר לכך יש המון קטגוריות נלוות וחשובות לא פחות. חשוב שננכס לעצמנו כלים איכותיים לבדיקה של הכניסות והבנת התנועה במתחם, בהמשך הנקודות אפרוט מה צריך לכוון אותנו בכל פרמטר.

Traffic Sources אחד הדברים המשמעותיים שניתן לבדוק בסטטיסטיקות הוא מקורות הגעה לבלוג קחו בחשבון שמקור הגעה משפיע מאוד על קבלת ההחלטות שלכם ברמה השיווקית. כמו כן יש חשיבות גבוהה לראות מה “הולידה” לנו בפועל כל כניסה לאתר ואיך היא משפיעה על זמן השהייה מקורות הגעה מושפעים מדרכי הפעילות השיווקים שלכם לבלוג או לפוסט נקודתי ובפרמטר זה תוכלו לראות איך הפעילויות הללו משליכות בפועל על כניסות לבלוג אך לא פחות חשוב על אורך זמן השהייה כך תוכלו לאמוד את איכותן.

Time on Site  ישנה משמעות גדולה למספרים גבוהים של כניסות למתחם אבל אם הם לא מקבלים ביטוי בזמן שהייה ממושך באתר הרי הם כבר לא כל כך משמעותיים. הבדיקות שאתם עורכים על אפקטיביות התכנים הכתובים צריכות לכלול זמן שהייה באתר ומשך צפייה בתכנים המועלים. כך תוכלו להסיק ולדעת מה מעניין את האנשים אשר פוקדים את האתר שלכם. דוגמא מעולם התוכן שלי למשל מראה כי מדריכים אשר נותנים שימון איכותי לארגז הכלים מייצרים טרפיק גבוה ומשך שהייה ממושך הרבה מעל הממוצע. נקודה זו יכולה לעזור ולהכתיב את הלך רוח הכתיבה ואת המשכיות בנית מגדל התוכן.

הזנב הארוך קצת קשה לחיות בעולם של מדיה חברתית אם אנחנו רגילים לתרבות של רייטינג, הצפיות אינן גבוהות ולוקח זמן עד שרואים תוצאות. מה שכן יש דבר אחד משמעותי שיכול להעלות לכם חיוך במידה ותהיו סבלניים והוא אפקט הזנב הארוך אותו אפקט מצטבר שלאורך זמן מחזיר את ההשקעה. ישנה אפשרות לראות בפועל איך תכנים שייצרתם ועמלתם בהם מחזירים את עצמם לאורך זמן ומשביחים את תוצאת החיפוש שלכם במנועי החיפוש.

תכנים מועדפים חשוב להיות ערנים לתכנים אשר מועדפים על הקהל הפוקד את הבלוג שלכם מידת הערנות שלכם יכולה לשנות מקצה לקצת את אפקטיביות התוכן המועלה. תוכן בעל ערך מוסף יחזיר את עצמו זה ברור אך לא תמיד אנחנו יודעים לשים את האצבע על מהו התוכן האיכותי לכן, למידה מאחורי הקלעים של תנועת הקהל שלכם ותרבות צריכת התוכן שלכם תעזור לכם למנף את התכנים וליישר קו עם צורך הקהל.

Pageviews  כדאי לערוך בדיקה מדגמית מפעם לפעם לדרך בה הקהל צורך את התכנים שלכם, האם הם מגיעים לביקור אחד בעמוד מסויים. ואם הם אכן נכנסים ומייד יוצאים חשוב לייצר חשיבה איכותית על דרכים להשארת הקהל לזמן ממושך בדפים נוספים במתחם.

New Visitor / Returning Visitor כפי שציינתי בנקודה הראשונה, יש חשיבות גדולה למספר האנשים המגיעים למתחם בציר זמן, חשוב לעקוב אחר הנתון של הקהל החדש אותו אתם מצליחים להביא כתוצאה איכותית של בניית קשרים ברשת ושיווק נכון אבל יש חשיבות גדולה לזהות קהל נאמן, קהל נאמן שמייצר חזרתיות ופוקד את האתר יותר מפעם פעמיים הוא כזה שמוגדר כגנראטור איכותי עבורכם. הפכתם אותו לסוג של קהל שבוי ואין ספק שהוא “מוציא לתוכן שלכם רגליים של שמועות” העוזרות לכך שבסופו של דבר יגיע אליכם קהל נוסף חדש תתרשמו מגודל ומכמות אבל תתרשמו הרבה יותר מזמן שהייה וחזרתיות.

זמן עליה לאוויר וימי פעילות חלק גדול מהעבודה של מאחורי הקלעים היא לקבוע האם זמני עליית התכנים שלכם אכן טובים, תוכלו לראות על פי גרף ההתרחשות האם יש ימים יותר חזקים מימים אחרים מבחינת תנועת הגולשים ולבדוק האם כדאי לכם להחליף את ימי הפעילות של העלאת התכנים. כמו כן יש אפשרות לבדיקה רוחבית חודש מול חודש ודרכה לייצר ניתוח שכולל התייחסות לשינוי ברמת העלאת התכנים מול עונות השנה מול חגים וכולי. כל אלו יעזרו לכם לקבל החלטות נכונות בכל הנוגע לזמני הפעילות שלכם בבלוג. אתם עמלים קשה מאוד על התכנים שלכם ויכול להיות ששיפטינג קטן אל יום פעילות אחר יכול לייצר טרפיק יותר איכותי ויותר משמעותי.  ניתוח מול התוכן המועלה בבלוג זה הראה שימי שישי אינם ימים טובים להעלאת תכנים, מול ימי שבת בהם הפעילות וההתרחשות במתחם המדיה החברתית גועשת ומייצרת טרפיק גדול, לעומת זאת תכנים אשר עולים באמצע השבוע אמנם אינם משיגים טרפיק בווליום של ימי שבת אבל הטרפיק יותר איכותי והשהייה יותר ארוכה.

Keywords חלק מהתמונה המתקבלת בסטטיסטיקות כוללת דרכי הגעה אליכם לבלוג, דרך מילות חיפוש או מתחמים שונים ברשת. מילות חיפוש יכולות לעזור לכם מאוד לאפיין את תוכן הבלוג ודרך האפיון תוכלו לדעת האם ואיך אתם צריכים לעבוד על אפיונים נוספים אשר יובילו אליכם. אני לא אשת SEO וזהו תחום גדול ומורכב מאוד (לפחות עבורי) אבל כן ניתן לייצר Common sense כשתראו את מילות החיפוש אשר עזרו לאנשים להגיע אליכם לבלוג מילות חיפוש אלו יכולות לעזור לכם בקמפיינים ממומנים, בהכתבת תכנים אשר מועלים באתרי מאמרים ובקביעת לינקים מובילים לעורקי תנועה אשר יובילו אל הבלוג שלכם.

אפקטיביות של שיווק וניתוח מהלכי השיווק כפי שאמרתי קודם ברור יותר מהכול כי כאן תוכלו לבדוק את מהלכי השיווק שלכם, יש הבדל גדול מאוד בין השמחה שלכם לנוכח העובדה שעוזרים לכם לשווק את הפוסט בTwitter  או בFacebook או בכל אחד מהמתחמים בהם אתם פעילים ובין התוצאות האמיתיות בשטח. דרך כלי האנליטיקס תוכלו לבדוק אלו מתחמים הועילו לכם וייצרו טרפיק איכותי. טרפיק הנוצר מTwitter למשל מייצר לאין ערוך ערך משמעותי עבור הפעילות במתחם זה, אמנם מספר הכניסות קטן הרבה יותר משל Facebook או מרקר קפה לדוגמא אבל, וזה אבל חשוב משך השהייה באתר גדול בערך פי ארבע והכניסות שהגיעו ממתחם זה מסמנות על צריכה חזרתית קרי קהל שבוי שפוקד את האתר שלי שוב ושוב. נתון זה מחזק את העובדה שי צורך למקד משקל כובד משמעותי בפעילות בTwitter להשביח אותה ולייצר גנראטורים שיעזרו למינוף מהלכי השיווק שלי על ידי כרטיסים של אחרים.

Benchmarking בתוך הכלי קיימת תמונה אשר משקפת לכם את המצב שלכם מול המצב הגנרי של שאר האתרים והבלוגים בארץ ובעולם, חשוב לייחס לו חשיבות ולנתח אותו אבל בד בבד להתייחס אליו במשנה זהירות, צריך לזכור שהכלי מתייחס אל פעילות של אתרים ושל בלוגים ובאופן טבעי הצרכנות של שניהם שונה. חשוב לייצר רציונאל בריא שמתייחס אל עולם התוכן שלכם ואל סוג המתחם שיש ברשותכם ומשם ללמוד ולהתפתח. הכלי מאפשר לנו לבדוק מה מצבנו ברמת הכניסות לאתר מול אחרים, משך השהייה באתר, מעבר בין עמודים ועוד.. קיימת כאן תמונת על המשקפת לנו מה קורה לנו במתחם מול שאר העולם.

 אני מצרפת לכם Webinar  באורך של שיעור מלאאותו איתרתי בגוגל. סרט שעלה מטעם ההדרכה הרשמית שלGoogle Analytics   שמסבירה על השימוש בכלי מומלץ במיוחד !

זוהי סקירה מאוד תמציתית על הדברים הניתנים לעשייה בכלי הזה, כפי שאמרתי קודם לכן הסקירה אמורה לתת לכם סוג של גירוי ללכת ולחקור… מקווה שהמטרה השיגה את עצמה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

41 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.