Home Lifestyle 2023 and forward Trends

כתבתי לא מזמן פוסט על מגמות בעולם של מזוןברשומה הזו, ארכז מגמות משמעותיות עליהן שמעתי בכנסים שונים בהם הייתי, ומידע מהרשת אליו נחשפתי וחשוב בעיני לדבר עליו- המגמות עוסקות בדברים שהולכים להשתנות בבית מעכשיו והלאה. מדובר בטרנדים שמהווים את גרעיני השינוי המשמעותיים עליהם צריך להסתכל, בטח ובטח אחרי שנות הקורונה אשר הגדירה מחדש את המשמעות והחשיבות של הבית- בחיים של האנשים.

המשמעות של אנרגיה בבית. אם משבר האקלים לא הוביל אנשים לתעדף יעילות אנרגטית בבית, עליית עלויות המחיה ושיבושי דלק יעשו זאת. באזורים רבים, תמריצים ממשלתיים והבטחה להוצאות דלק נמוכות יותר, יביאו ליותר אנשים משקיעים באנרגיה מתחדשת עבור בתיהם, כמו גם במכשירים יעילים יותר, או בתרמוסטטים חכמים שיכולים לחמם ולקרר חדרים בדרכים ממוקדות. עם זאת, מעבר לכך ישנה התמקדות גוברת בחוסן אנרגטי כדי להתמודד עם איום ההפרעות.

ככל שחוסר הביטחון בדלק, אי הוודאות הכלכלית וחוסר החיזוי האקלימי ממשיכים, לעסקים שיכולים לעזור לאנשים להפוך לעצמאיים יותר תהיה משיכה ברורה. זה יכול להיות פשוט כמו הצעת ערכות לגידול מזון בבית, או  ללבוש צורה של חבילות חירום ותיקים, ביגוד מיוחד לתנאים משתנים, או גנרטורים ואפליקציות שיכולים לזהות סערות ולאחסן חשמל במקרה של הפסקות או שביתות עבודה.

הבית החכם והפרואקטיבי. עוד בשנת 1962, סדרת האנימציה האמריקאית The Jetsons הציעה מבט קדום להפליא על החיים בעתיד, הכוללת: שעונים חכמים, טלוויזיות עם מסך שטוח ועוזרת רובוטית- הרבה לפני זמנם. כיום, הגאדג’טים הללו ורבים אחרים לא רק עונים לצרכים שלנו, אלא גם מנבאים אותם. טכנולוגיה חכמה הופכת לפרואקטיבית, ויש לה פוטנציאל לשנות כל אלמנט בבית, בין אם זה באמצעות מערכות אזעקה שיכולות להבדיל בין בעלי בתים לפולשים, מערכות גינון שיכולות לפקח על מזג האוויר כדי להקצות מים בצורה יעילה יותר, או מזרנים שיכולים לעקוב אחר השינה שלנו כדי להציע תמיכה טובה יותר ומגיבה יותר.

נוכל גם לראות חידושים חכמים מוגדלים לרמת מאקרו (כמו פנסי רחוב המופעלים על ידי סמארטפונים) כאשר ממשלות משדרגות תשתית כדי להכיל ערים מגה. UBS חזתה ששוק העיר החכמה של אסיה עשוי להגיע ל-800 מיליארד דולר עד שנת 2025- לינק. מעבר לשיפור הנוחות והבטיחות, חידושים חכמים ישנו גם את האופן שבו אנו מתייחסים לטכנולוגיה כשהיא משתלבת בחיי היומיום, בין אם באמצעות רובוטים אישיים ובין אם באמצעות רובוטים אישיים או יותר אינטליגנטיים, שיחתיים, עוזרים דיגיטליים דמויי אדם.

הבית שעוזר לנו לחסוך ולצמצם ביזבוז. בשיחה על האופן שבו אנו יוצרים מוצרים ברי קיימא יותר, אחד השינויים הגדולים ביותר המתרחשים כעת הוא התמקדות לא רק במחשבות על איך נוכל לפגוע פחות בכדור הארץ, אלא גם באיך נוכל להתמקד בעשיית טוב יותר! חקלאות מתחדשת, שותפויות חברתיות שוויוניות ומודלים עסקיים מעגליים (שבהם ניתן לשחזר מוצרים או חומרים או לעשות בהם שימוש חוזר באינסוף) כולם מקבלים עדיפות כדי להשאיר קהילות, משאבים ובתי גידול במצב טוב יותר ממה שהם נמצאו.

לקראת שנת 2025. שימו לב למטבח אקלימי נוסף (מזון שנבחר על סמך טביעת הרגל הפחמנית שלו), מוצרי יופי הניתנים למילוי חוזר (מותגי oddbox שבסיסם בבריטניה והמותג Mahalo להשראה) יוזמות המעודדות עשה זאת בעצמך, מכירה חוזרת ותיקון של ביגוד, פנים וטכנולוגיה. עבור מותגים, יהיה חשוב לספר את הסיפור של האופן שבו אתם עוזרים באופן פעיל לאנשים ולכדור הארץ, ומציעים מוצרים ושירותים שיפנו לאורח חיים בעל תושייה יותר בתוך אי ודאות פיננסית, כגון ערכות קומפוסט, תיקון וייצור שירותים להרחבת תוחלת החיים של המוצר, וחידושי אחסון חכמים יותר למניעת בזבוז מזון.

הבית ההיברידי. המעבר לעבודה היברידית לא רק שינה את האופן בו אנו עושים את עבודתנו, אלא גם את האופן שבו אנו אוכלים ומתעמלים (כאשר שניהם מתרחשים יותר בבית) וכיצד אנו בונים את ימינו, כאשר יותר אנשים מגמישים את עבודתם סביב תחביבים, חובות משפחתיות ועוד.

כשחברת המזון העולמית PepsiCo פרסמה את מחויבותה לעבודה היברידית ב-2021, לינק– היא ציטטה מחקר של Gallup שאמר שזה מוביל ל-15% יותר פרודוקטיביות, 31% פחות היעדרות ו-10% פחות מחזור, ובמחקר עולמי של מותג הטכנולוגיה הסיני לנובו, יותר מ-60% מ-20,000 המשיבים אמרו שהם מסיימים יותר לעבוד מהבית. סגנונות חיים היברידיים כאן כדי להישאר, והם יוצרים הזדמנויות חדשות בתעשיות. בשנת 2025, יהיה נתיב ברור לרכישה של מוצרים ושירותים שיוכלו לעזור לאנשים בבית להישאר ממוקדים, להכין ארוחות מהירות, לשמור על כושר, להיראות במיטבם בפגישות זום ולעבור בין מצבי עבודה למצבים שאינם בעבודה.

הבית הגמיש. הבתים שלנו נאלצו להפוך לגמישים ורב-תכליתיים יותר בשלוש השנים האחרונות, ובשלוש השנים הבאות נראה מותגים מדביקים את הקצב על ידי הצעת מוצרים שניתן להתאים למגוון צרכים- תחשבו על שולחנות עם אביזרי שולחן מתקפלים, אורות ניידים, לבוש מספיק נוח לבית ומספיק יפה בשביל שתוכלו ללבוש בחוץ, מוצרי יופי עם הגנה מאור כחול, ניחוחות פונקציונליים ליצירת מצבי רוח שונים בחדרים שונים- ואפילו מצלמות ועידת וידאו חכמות אשר יכולות לעקוב אחריך בזמן שאתה מסתובב בחלל. כל דבר שיכול לשרת פונקציות מרובות או לשנות צורה ככל שהצרכים שלנו משתנים, יהיה בעל משיכה חזקה יותר. ברמה המרחבית, תחפשו אחר חזרתו של החדר, כאשר אנשים מתרחקים מחיים בחלל פתוח וחוקרים חללים עם תוכנית שבורה שיכולים להכיל מגוון מטרות.

הבית שיש בו מרפא. עבור רבים, המגיפה תרמה לתפיסה שמרחבים ציבוריים פחות בטוחים מבעבר, ודורשים יותר זהירות. כתוצאה מכך, הבית נתפס יותר ויותר כמקלט לטיפול עצמי. זה יימשך על רקע חוסר הוודאות הכלכלית של השנים הקרובות, כאשר צרכנים מחפשים רגעים סבירים של פינוק וריפוי בבית. הדו”ח האחרון של TrendCurve של WGSN על Interior Wellness and Care Culture עקב אחר מה שמשפיעני המדיה החברתית אומרים על הנושא, וחדר האמבטיה בלט כמוקד ברור (19% ציינו זאת ביחס לבריאות), ואחריו הגן (11%), חדר השינה (9%) והמטבח (7%). זה מאשר שיש הזדמנויות בכל הבית לשפר ריפוי ורווחה, מאוכל ושתייה להפחתת חרדה ועד לטקסי רחצה מרגיעים. Fortune Business Insights צופה כי השוק העולמי למוצרי אמבטיה ומקלחת (כגון שטיפות גוף, סבוני רחצה ותוספים) יגדל מ-43.22 מיליארד דולר ב-2020 ל-63.16 מיליארד דולר ב-2028.

הבית כמקום בידור. אירוח ובישול יישארו בראש סדר העדיפויות לאחר המגיפה, במיוחד כאשר היכולות הפיננסיות האישיות הופכות מוגבלות יותר ואנשים מרסנים את ההוצאות החווייתיות שלהם. עבור מותגים, יהיה חשוב למסגר את הבילוי הביתי כאלטרנטיבה שווה ליציאה, ולא פשוט כאופציה של ‘לעשות’. ערכות ארוחה מוגבהות שמשלבות נוחות עם תוצאות באיכות שף יכולות להיות רעיון חכם, וכך גם כלי אוכל יוקרתיים- שימו לב לעלייה של ערכת החרסינה הטובה ביותר וכלי בישול אמירה, כמו גם לפופולריות המתמשכת של יסודות טובים יותר המציעים איכות במחיר סביר עם ערעור ארוך טווח. יש גם התעוררות של הבר הביתי, בין אם זה חלל מובנה או עגלת משקאות- שניהם הזדמנות מצוינת להשתעשע עם חומרים וצבעים, או לחקור גימורים מפוארים יותר למגע של יוקרה.

במהלך השנים הקרובות, גם המטבח ימשיך להתפתח לחלל מגורים, אז בדקו כיצד תוכלו לפתח מוצרים לחדר זה שהם יותר מפונקציונליים בלבד. מדפי ספרים, צמחים וכיסאות מרופדים יעזרו לשדרג את החלל הזה, וכך גם דרכים חכמות להסתרת מכשירי חשמל, כמו גם רענון קל עשה זאת בעצמך כמו ידיות חדשות לארונות או חזיתות לארון ולמגירות. כמו כן, נראה ביקוש רב יותר למערכות אודיו-ויזואליות גבוהות לאירוח ביתי, בין אם זה רמקולים, מקרנים או חוויות קולנוע ביתי משולבות.

הבית הקריאטיבי. Craft ו-DIY הפכו לצורה מהימנה של אסקפיזם על רקע גלים והסגרות של הקורונה, וזה יימשך ככל שנעבור מיתון פיננסי. בשנת 2025, בעלי מלאכה יזוזו מהעשייה המודעת שראינו במהלך המגיפה לעבר מיקוד חיצוני ותכליתי יותר. זה יכול להיות באמצעות הדרכות ומפגשים עם יצרנים כצורה של בניית קהילה, או באמצעות ‘יוצרי מלאכה’ שמייצרים רווחים מהכישורים שלהם במדיה החברתית. צפו לראות יותר אנשים מעלים את המשחק שלהם עם כלים טובים יותר (כולל כלים ליצירת תוכן) ומרחבים יצירתיים נוחים יותר או קבועים יותר בבית.

ברמה רחבה יותר, תנופת ה”העשה זאת בעצמך” תמשיך להשתלב עם העלייה של אורח חיים דל בזבוז, מה שמעורר השראה אסתטיקה שופעת, מהנה וחופשית יותר בכל הענפים. הצרכנים יהיו פתוחים יותר לעיצובים ייחודיים בעלי ערך תושייה או סנטימנטלי במהלך השנים הקרובות, ויציעו אנטיתזה למינימליזם תואם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.