מה הן ההערכות לגבי הפלטפורמה הגדולה הבאה ? הפעם, אחלוק אתכם את המסקנות שיבאתי מהועידה אליה נסעתי בניו יורק- IGNITION Business Insider 2015, הפוסט יתמקד בעתיד של הפלטפורמות- למה אנחנו בכלל קוראים פלטפורמה ? היכן אתם צריכים לשים את המיקודים ? ומה חשוב שתדעו ? מה תהיה הפלטפורמה הגדולה הבאה ? ברשומה אתעכב על הדברים המרכזיים על מנת שגם אתם תוכלו לספוג תובנות משמעותיות- כרוטב סודי לארגז כלי העבודה שלכם.
Messaging App-ללא ספק האמירה שהונחה על השולחן בוועידה הייתה שהפלטפורמה הגדולה הבאה תהיה : אפליקציות המסרים המידיים. ניתן לראות בשימושים של האנשים את הפריחה והצמיחה המואצת, חשוב לאמר שהרעיון של Messaging App אמור להתפתח הרבה מעבר לתקשורת ישירה של אנשים מול אנשים. בפייסבוק עובדים על כך שהשירות יהפוך לכלי עבור חברות מסחריות ואתרי איקומרס, הרעיון הוא שהMessaging App יהווה כלי תקשורת עבור המותגים המסחריים בכל הנוגע לשירות לקוחות וקשר מול צרכנים, הנחת היסוד היא שדור ה-millennials לא משתמש במיילים ולכן חייבים להתאים לו את הכלים הנכונים איתם ישתף פעולה וישתמש.
כמו כן חשוב לחדד כי החיבור בין הסושייל לאיקומרס באמצעות ה-Messaging App פותח עולם חדש ושלם בכל הקשור לדטה על משתמשים והתנהגויות, ויכול להוות מקפצה בדיוק הצעות הערך לצרכנים.
כבר היום אפליקצית- WeChat בסין מתנהגת כפלטפורמה לכל דבר ועניין- יש בה אפשרויות שונות של ביצוע פעולות מתשלום, העברת כספים מאחד לשני וקניית מוצרים, ממש פלטפורמת איקומרס. בסין, מותגים מסחרים כבר לא בונים אתרים ואפליקציות הם שמים “מגרה” בWeChat ולמעשה פועלים מתוכה כי זה המקום בו קורים הדברים ואנשים נמצאים.
גם אפליקציות מסנג’ר אחרות מתכוונות לפתח את עולמן ולהפוך לפלטפורמה של תקשורת וביצוע פעולות, כמו כן ישנן חברות שחושבות להפוך את האפליקציה לסוג של רובוט שעוזר לנו לבצע פעולות מבוסס בינה מלאכותית -Virtual Personal Assistant.
Data & Analysis– דטה ואנליזה הופכות לפלטפורמה משמעותית יותר ויותר, חברות אשר משקיעות בסטארטאפים מסתכלות על עולם הדטה כנכס אסטרטגי וכפלטפורמה. למעשה, עבור ארגונים גדולים דטה יכולה להפוך לפלטפורמת עסקים חדשה שמגדירה מחדש את הביזניס.
המנכ”ל של ג’נרל אלקטריק Jeff Immelt– דיבר על הבמה על כך שבGE הופכים את הדטה לנכס אשר למעשה יעצב מחדש את הפתרונות והשירותים של החברה. הוא קרא לכך The Industrial Internet– האינטרנט התעשייתי, הרעיון הוא שמכונות תעשיות כמו רכבת למשל יכולות להפוך לחכמות- אם תהיה להן שכבה של דטה ונוכל לעשות עליה אנליזה. דמיינו רכבת שיש לה סנסורים בכל מקום ואפשר לבחון- כיצד היא פועלת, כמה דלק היא צורכת ועוד ועוד, אלו למעשה פקטורים שיכולים לעזור לעסק להבין טוב יותר מבחינה תפעולית כיצד המכונות עובדות בכל מצב נתון.
על הרעיון הזה תוסיפו את העובדה שGE מפתחת לכל התעשייה מערכות הפעלה עליהן ניתן לבנות אפליקציות שמשמשות לשימושים שונים- ובכך היא הופכת את הדטה לנכס ולפלטפורמה עליה ניתן לבנות דברים חדשים לגמרי.
Virtual Reality-יש לא מעט דיבורים ואמירות על וירטואל ריאלטי כמדיה הבאה, בד בבד יש גם אמירות על כך שהיא טכנולוגיה מאוד “צעירה” ועדיין קשה להבין לאן הרוח נושבת ומה תהיה מידת ההשפעה שלה, אבל אין ספק שישנן שחקניות גדולות כמו: אפל, גוגל ופייסבוק אשר עובדות חזק מאוד בלהגדיר את מיקומה של הטכנולוגיה הזו בחיים של האנשים ולהניח יסודות ותשתיות שיעצבו מחדש את עולם הסלולר כפי שאנחנו מכירים אותו כיום.
האמירות הן שבשנים הקרובות וירטואל ריאלטי תהפוך לפלטפורמה שתחליף את האיפון ואת הסלולר בכלל- או יותר נכון את הדרך בה אנחנו חווים את התקשורת.
זה יהיה עולם של Mixed Reality- מידע שאנחנו רואים במציאות ומידע שנמצא בשכבות על גבי המכשירים השונים שלנו.
Digital Video- Video Streaming Media– ללא ספק מיקומה של הטלוויזיה באוסף השינויים נמצא במקום גבוה- ושירותי וידיאו סטרימינג בין אם של חברות שבאות להחליף את הטלוויזיה המסורתית בכבלים ובין אם אפליקציות המאפשרות למשתמשים ליצור וידיאו בסטרימינג בזמן אמת- כמו מירקט מתחלפות ויוצרות פלטפורמת תוכן וידיאו חדשה המאיימת הלכה למעשה על מיקומה של הטלוויזיה המסורתית.
המספרים מעידים על כך, מחקרים מצביעים על מציאות במרחב הדיגיטלי בה כבר היום שישים אחוז מהתוכן שאנחנו נחשפים אליו הוא תוכן וידיאו ובעתיד הלא כל כך רחוק- 2018 תשעים אחוז מהתוכן במרחב הדיגיטלי יהיה תוכן וידיאו- בצורה כזו או אחרת והרבה ממנו תוכן בזמן אמת, תוכן בלייב סטרימינג.
יש לכך השפעות גדולות על חברות Membership כמו אמזון- אשר פותחות למעשה נדבך נוסף בשירותים שלהן ומאפשרות לצרכנים לקבל גישה לשירותי Subscription לתוכן טלוויוני בסטרימינג און ליין וידיאו- דוגמאות טובות לכך הינן אמזון פריים וגוגל שמנסה לקחת את יוטיוב ולהפוך גם אותה לערוץ ופלטפורמה שעונה בדיוק על צורך זה.
מה שבטוח הוא שאחת הפלטפורמות הגדולות הבאות הינה- Video, ווידיאו בזמן אמת אפילו יותר מכך !
מילת סיכום. אני מקווה שנהנתם מהסקירה- אותה יבאתי עבורכם על העתיד של הפלטפורמות המובילות הבאות בשנים הקרובות: Messaging App, Virtual Reality, Data ו-Video אלו הקומפוננטים המשמעותיים אשר יעצבו את העתיד שלנו, ושווה להבין זאת ולהכיל את המידע אל תוך המהלכים והדברים שאנחנו מתכננים ועושים- אני כאמור אמשיך לפרסם עבורכם את סדרת התכנים על הועידה המקסימה הזו ומקווה שתקחו משם צרור תובנות כפי שאני לקחתי, תוכלו להחשף לכולה בתגית הבאה : IGNITION Business Insider 2015.