Ignition 2017 | New Businesses Models

ignition

הרשומה הנוכחית מובאת לכם כחלק מסדרת תכנים, אותה אני מזניקה ישירות מהועידה אליה נסעתי בניו יורק- IGNITION Business Insider 2016, הפעם, אתמקד בנושא אשר מעסיק הרבה מאוד גופים והוא : מודלים עסקיים חדשים, או יותר נכון, כיצד אנחנו מבטיחים שמבחינה עסקית אנחנו מתאימים את עצמנו לעידן הנוכחי ומשאירים את הביזניס רלוונטי וססטינבילי. הפוסט יתמקד בחמישה קייסים שלקחתי מהועידה כולל תובנות משמעותיות על כל Case- ומכאן נוכל לגזור את הרלוונטיות על עולם התוכן אותו אתם מקדמים ומנהלים.

בגדול, עשיתי קלקולציה של הדטה ועליתי על ארבעה מרכיבים הכרחיים שמגדירים אם חברה תצליח או לא לשנות את מודל ההפעלה ובכך תנכס לעצמה את היכולת למוניטיזציה מתפתחת : המרכיב הראשון : מעורבות של הנהלה בכירה ובעלים . המרכיב השני : כוונה אמיתית להשקיע . המרכיב השלישי : סבלנות. והמרכיב הרביעי : יכולת לעכל טעויות וכשלונות כחלק אינטגראלי מהתהליך. בואו נתחיל…

img_2048

AT&T & Time Warner-כשצינור טיפש פוגש נשמה. לא מעט שנים חברות התקשורת חרדות לקיומן ומרגישות שהן הופכות לגופי תפעול, צינורות טיפשים שלמעשה נשחקים והופכים להיות ללא משמעותיים עבור הלקוח ומהוות קומודטי ללא בידול. ישנן חברות שפועלות בערוץ הזה ומחפשות להמציא את עצמן מחדש וליצוק לתוך הצינור הטיפש את מה שאני קוראת לו- נשמה. המשמעות של כך הינה שהן בונות הצעות ערך של תוכן אשר “רוכבות” על הInfrastructure ובכך מייצרות קשר ישיר וחם עם סקייל רחב של לקוחות. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לכך הינה החיבור בין AT&T וטיים וורנר אשר תוקשר ברבעון האחרון של שנת הפעילות- 2016 וסיפר סיפור חדש על עסקים בעידן הנוכחי.

הרעיון בין שתי החברות מאפשר סגירת פער מהירה ו-Market Entry Level אשר מתכתב עם המהירות בה הדברים קורים כיום. המנכ”ל של AT&T דיבר על כך שלא מספיק לייצר שותפויות עסקיות אמיצות בין ארגונים, המיזוג מאפשר לעצב מחדש את התפיסה ולבנות הצעות ערך ושירותים שמתאפשרים ולא רק בגלל החיבור בין שתי החברות, הקונקשיין הזה מאפשר לבנות עסקים חדשים ממוקדי מובייל-Mobile First. זו למעשה אפשרות להכרות עם הצרכן ועל בסיס ההכרות לייצר מוצרים ושירותים חדשים מהם אפשר למנף מוניטציה חדשה, חדשנות מוצרית מבוססת מובייל- אפילו Mobile Only.

Key Speakers At The Business Insider IGNITION: Future Of Digital Conference

Axel Springer– כשהוצאה לאור הופכת לברבור דיגיטלי. נשיא ומנכ”ל החברה- Mathias Döpfner דיבר על כך שזו חברה שהפכה ממאה אחוז גוף פיזי הוצאה לאור, לחברה דיגיטלית- על מנת שיוכלו לעבור את תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית החליטו באקסל על עקרונות אשר מאפשרים ויוצרים את התנאים לשינוי אמיתי ועמוק :

עקרון ראשון- באקסל החליטו על אסטרטגיה של NO SILLO- בעיני המנהיגים והמובילים של אקסל שפרינגר חייבת להיות אינטגרציה מלאה בין כל החטיבות- כך הצליחו לעשות את המהפכה ולהפוך בפועל לחברה דיגיטלית, ומשמעותי להדגיש כי יש הבדל מאוד גדול בין הרצון לעשות טרנספורמציה דיגיטלית ובין מעבר לMode של חברה שהיא- Digital Company- שהמודל העסקי שלה מושתת על הפלטפורמה הדיגיטלית. 

עקרון שני- באקסל החליטו שאסור לפחד מקניבליזציה גם אם היא עושה בשלב הראשון נזק לעסק הקיים- זאת מתוך הבנה שחשוב לשנות מבית את הסיסטמה שלא בהכרח תשרת אותנו בעתיד ולמנוע מצב בו הקניבליזציה תסכן את העסק מבחוץ- ויהיה מאוד קשה לנהל זאת, Cannibalization מבית מאפשרת לכל האירוע בחייו של העסק להיות מנוהל. 

עקרון שלישי- בחברה החליטו לייצר אינטגרציה  בדרך שונה ולא כפי שמקובל מסורתית, הם הגדירו את אקסל שפרינגר כ-Tool Box וסיפקו את היכולות הללו לעסקים השונים על מנת שיוכלו להשתמש במשאבים-מתוך החלטה מודעת לא הכריחו ולא צבעו את העסקים השונים שכלולים בקבוצה בצבעי התאגיד, עובדה זו אפשרה לכל עסק להישאר עם הצבע והייחוד שלו, ובד בבד ליהנות מהמטרייה הכוללת של חברת האם.

באקסל שפרינגר מפתחים יכולות חדשות של מוניטיזציה- ולא נשענים רק על פרסום, ערוצי רווח נוספים מגיעים ממנויים ו-Micro Payments. שימו לב לכך שהמנוף לשינוי מגיע מהעובדה שאקסל בנויה על פרוטפוליו מגוון של עסקים שנרכשים באמצעותה וזאת ממש הגדרה של החברה להחזיק Pipe Line אגרסיבי של רכישות- אותם גופים שאקסל מאגמת לתוכה מאפשרים לה לצאת מגבולות העסק המסורתי ולבנות מרחבים חדשים הלכה למעשה המאפשרים לה לצמוח, להתפתח ולהיות רלוונטית.

p1

We Work– כשעסקי נדל”ן פוגשים טכנולוגיה. כשמקשיבים ל-Adam Neumann היזם והבעלים של We Work מבינים כיצד אפשר לקחת עולם פיזי כמו עסקי הנדל”ן ולהכניס בו רבדים משמעותיים שהופכים אותו למשהו אחר לגמרי. We Work זו חברת קהילה, מוצר מבוסס-Community והיכולת של היזמים להתפתח ולהפוך את הרעיון והחלום למציאות נשען על התשתית הטכנולוגית, בחברה הבינו שאת ההגדרה הזו הם צריכים להרוויח מהקהילה ולא יכולים פשוט לקבוע זאת כעובדה- תוך קביעת היעד להגיע לשם ידעו שהמוצר והאיכויות שהוא יוצר יביא אותם לחזון. לחברה יש מערכת הפעלה אשר קרויה- We OS ומאפשרת להם לבחון כיצד אנשים מתנהגים, איך הם מתפתחים, איפה קיימות הבעיות וכיצד ניתן לפתור אותן. 

הטכנולוגיה משחקת תפקיד של חיבוריות בין אנשים ועסקים באוף ליין ומזמינה המון הזדמנויות חברתיות עסקיות שלא היו יכולות להתפתח בלעדיה- ונסו לקחת את הרעיון ולפתח אותו לעוד כמה מדרגות בדרך, We Work הופכת “למוח” המכיל בתוכו המון דטה ומידע שמאפשר להבין את העולם העסקי ברמה הרבה יותר מדויקת וממנו ניתן לגזור אין ספור אפשרויות. למשל, ניתן לקחת את השכל הזה ולהטמיע אותו בתפיסה של ערים חכמות שכן- תפיסה של Smart City לא יכולה להבנות רק על הבסיס של הטכנולוגיה, מחייב המציאות להפגיש גישה של קונקטיביות, טכנולוגיה וקהילות.

nb1

Amazon כשאומץ פוגש בלי עניין. אולי הדוגמא הטובה ביותר לשינוי בתוך שינוי והשארת הדופק של החברה במקום הנכון אשר מבטיח התפתחות הינה- Amazon אשר באופן מסורתי שוברת שיא ביכולת של ג’ף בזוס להשפיע על בעלי המניות של החברה ולהחזיר את כל הרווחים אל עולמות בהם אמזון רוצה להתרחב ולהתפתח. מדובר אפילו ביותר ממודל עסקי, זו פילוסופיה שמגדירה את היכולת של מותג להפוך לחברת טריליון הדולר הראשונה בעולם. 

picture1

וכעובדה, אמזון אינה נשארת במקום- היא בוחרת להתפתח אל מרחבים חדשים אשר מאפשרים לה לבנות את התשתית ולא להיות בעלת- Marketplace אלא להפוך הלכה למעשה למרקטפלייס הבינלאומי עצמו. וישנה חשיבות לאמר שזו חברה שמוכנה לקחת בחשבון את מחיר הטעויות כחלק אינטגראלי מהמסע שהיא יוצרת, שכן לא מעט פעמים הטעויות הן אלו שיוצרות את ההזדמנויות הגדולות ביותר. כפי שתוכלו לראות בגרף שצירפתי לכם מעל לפסקה זו עליו דיבר- Mark Mahaney אנליסט בכיר אשר חוקר את החברה, אמזון משקיעה הרבה בתחומים שונים שיגדירו בצורה ברורה את אחיזתה בשנים הבאות בזירת הסחר המתפתחת.

nb2

ג’ף בזוס המנכ”ל האגדי של החברה מצהיר כי ההשקעות בAmazon Primer ובשירותי ענן- מהווים כשתי דוגמאות נהדרות להחלטות אמיצות שהוכיחו את עצמן כריווחיות מאוד עבור העסק וצמיחתו.

15675885_1782910011959185_9043556297080281156_o

Apple כששחקן חומרה ויצרן נכנס למגרש השירותים.  אפל הבינה שהיא צריכה לעשות אוגמנטציה להצעת הערך שלה ולהוסיף עליה שכבת שירותים שהופכת לאין ערוך לדרך שבה Apple כחברה מתפתחת ומשאירה את עצמה רלוונטית אל מול המתחרים. היא מתחזקת במגרש השירותים- אותו היא משעינה על החומרה (הiPhone) השנה היא יצרה 12 אחוז בהכנסות משירותים, ובשנה הבאה היא צפויה לעמוד על רווח של-28 מליארד דולר מServices שונים.

bm3

התפיסה של החברה כ-Apple as a Service מאפשרת לה “לחשב מסלול מחדש” ולהסתכל על הפאנל העסקי ככזה שיוצר הזדמנויות שהן גדולות מסך החלקים של השלם. עובדה זו כפי הנראה תגרום לApple לשנות ולדייק את פילוסופיית ההמחרה שלה של המרכיב המרכזי בסיפור- iPhone שכן היא נמצאת בבעיה בשל מחיר המכשירים שמייצר עבורה תקרת זכוכית. האיפון הוא הכלי שמייצר את האקו סיסטם השלם של החברה וסביבו היא למעשה יכולה לפתח  כסף חדש בזכות מוצרים ושירותים נלווים.

מילת סיכום. זה היה אחד האתגרים הגדולים שציפתי להבין בכנס בניו יורק, לבחון כיצד חברות מתנהגות שונה על מנת שתוכלנה להדביק את קצב השינוי ולהשאר רלוונטיות- קיבלתי מהסשנים השונים השראה שכוללת- תעוזה (אמזון), חוכמת החיבוריות (AT&T וטיים וורנר), חדשנות ללא פחד (We Work), יציאה מאזור הנוחות ואוגמנטציה של משאבים קיימים (Apple), ללא חשש להשתנות ולהפוך למשהו אחר לגמרי (אקסל שפרינגר). כל חמשת הדוגמאות והקייסים המובאים לכם ברשומה הזו יכולים להוות עבורכם את הingredients אשר מוכלים גם על ההתפתחות של העסק אותו אתם מובילים ושווה שתשקיעו בכך מחשבה בכובד ראש ותבחנו את עצמכם באשר לדברים האמורים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.