Important Capabilities for 2020

נהוג בשלב הזה של השנה, להציף את המדיה בתחזיות, מגמות ושאר ירקות… ישבתי על זה וחשבתי שדווקא בנקודת זמן זו אני רוצה להתמקד ביכולות הרבה יותר ממגמות! מה הם השרירים שאנשים צריכים להחזיק על מנת לצלוח את העידן המאתגר הזה שעובר שינוי בתוך שינוי על בסיס קבוע, וכל הזמן?

תפיסה, נשמה, מכונה. אני מציעה לכם לפלטר את האתגרים שלכם דרך שלוש רמות: מה היא התפיסה של העסק והשינוי, איזו מכונה תדע לנהל את אותה תפיסה, ומהי הנשמה שאתם מכניסים לסיפור. על כך אני מתכוונת לכתוב פוסט ארוך ומפורט, אבל גם התיאור הקצר שלי יכול למסד עבורכם דרך חשיבה דרכה אתם מתכננים את עצמכם.אני 

תרבות. בסיס השינוי המשמעותי ביותר, נוגע בלב ליבו של העסק, ממש כמו גוף האדם, הלב הזה הוא התרבות של החברה. שום שינוי אמיתי לא קורה אם לא עובדים קודם כל ולפני הכל ב”רכיב” הקריטי הזה. חברות שרוצות לעבור טרנספורמציה צריכות לחשוב כיצד הן מעצבות את התרבות ככזו שיכולה ומסוגלת בכלל להתמודד עם שינוי. הכל מבחינתי מתחיל מידע, היכולת לתקשר אותו נכון והבחינה האמיתית שאנשים מבינים היטב את הדברים. צריך לקחת בחשבון, אנשים לא עושים דברים שהם לא מבינים!

למידה .עסקים חכמים יבנו כלים, פלטפורמות ותשתיות שמאפשרות להם ללמד את האנשים בחברה על בסיס קבוע את הרכיבים החשובים שמוכתבים מקצב השינוי- למידה תהפוך לכלי מכריע ואטרקטיבי שעוזר לייצר ערך אמיתי גם לעסק, וגם לא פחות חשוב לעובדים ולמנהלים.

טאלנט.אתגר גיוס ושימור הטאלנט, דורש מחברות לחשוב היטב על האטרקטיביות שלהן, חברות הטכנולוגיה הגדולות וגופי ההזנק (הסטארטאפים) מציעים הרבה פעמים אלטרנטיבה מועדפת וסקסית יותר, גם ברמת השכר והתנאים – וגם לא פחות חשוב בחזון ובתכלית הערכית של החברה. חברות צריכות לדעת לבנות שרירים וסיפורים חכמים בתוך העסק על מנת שאותו קהל של טאלנטים ירצה להימשך אליהן, ויותר חשוב גם להשאר לאורך זמן.

סקרנות וחקרנות. הנרטיב של סקרנות וחקרנות מהווה את אחד הדברים המשמעותיים ביותר בעידן הנוכחי, קצב השינוי מכריח חברות להפוך לכאלה שלומדות ועושות זאת כל הזמן. האף הסקרן הינו הפיצ’ר של שנת 2020 ואני ממליצה למצוא את הדרך לגרום לו לאקספוננציאל בקרב כל אנשי החברה.

ארגז חול. נדרש לבנות את המנדט לעשות ניסיונות כאסטרטגיה, ולהבין שאנחנו יותר לא מבינים ממבינים. זה עולם שקשה להגיד בו דברים עם סימני קריאה, ולכן משמעותי לעסוק כל הזמן בנסיינות ועדיף לעשות זאת בפלטפורמה של המציאות- על מנת לבחון מה עובד ומה לא. תרבות של ארגז חול ונסיינות תהפוך לשריר ברור ומוחלט בכל חברה.

טראסט ושקיפות. זה עידן שבו הנגישות צריכה להיות ברורה מאליה, ומה שקובע את היכולת של עסקים לייצר שרידות הינו ההבנה הזו ויצירת אקו סיסטם של אמון בין כל מחזיקי העניין. נגישות יכולה להפוך לכלי הרסני אם לא מבינים אותה, ומצד שני זו הזדמנות עבור חברות להפוך לרלוונטיות ומותאמות.

שבירת ההיררכיה. שיבוש למנהיגות! כך אני קוראת לזה. ארגונים שרוצים להצליח באתגר השינוי, יצטרכו לשבור את היררכית ה”ביזניס” ולייצר מנהיגים שמבוססים על יכולות. אף מנכ”ל או סמנכ”ל לא יכול להחזיק את המקצועיות הנדרשת כיום בכל החלקים של העסק, ולכן- חברות תדרשנה לעשות “חישוב מסלול מחדש” על מעמד הביניים בחברה ועל המעמדות הנמוכים יותר, וכיצד מאפשרים להם לקבל במה ובולטות.

מיקוד. בעומס האתגרים, הדברים שניצבים לפנינו והרעש שלפעמים מבלבל, חברות תצטרכנה לאמץ את שריר המיקוד, ולהבין בצורה כנה ואותנטית במה הן עובדות. זה דורש לא להיות מושפעים מכל דבר שעובר לידנו, ולייצר יכולות שמאפשרות לסנן את העיקר מזה שלא.

להנות. אם כל מה שאנחנו עושים, נעשה מתוך חשיבה טכנית וטקטית, זו גם תהיה התוצאה. אחד השרירים החשובים ביותר בעידן בו אנחנו חיים, הוא שריר ההנאה– אנחנו חייבים ללמוד להנות לעבוד קשה, להסתקרן וללמוד לעשות דברים אחרת. ואם לא נלך בכיוון זה מובטח לנו שלא נצליח.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.