Innovation Processes with Generative AI | 27

אני רוצה להראות לכם סיסטם של חשיבה על תהליכי חדשנות, שמתחבר לשיטת היהלום הכפול עליה אני מדברת המון בשנה האחרונה. הסיסטם הזה מתייחס אל שני היהלומים, כשהמיקוד הוא בשישה חלקים שצריך להסתכל עליהם כשמתכננים את היהלום הראשון:

החלוקה בין היהלום הראשון ליהלום השניBuild The Right Thing מול היהלום השני- Build The Thing Right.

כמו שאתם רואים שמסומן בציור הראשון (אותו שרטטתי עם האיפד שלי עבורכם)- ביהלום הראשון מודגש עבורכם תהליך וסיסטם של חשיבה שמחלק את השלבים בהם צריך לפעול.

Identify it- זה המקום לעשות דיוק של הדרך שאתם רוצים ללכת בה, על פי הצרכים שמוגדרים האתגר העיצובי והבקשה של הלקוח.

Frame it- תהפכו את המשימה שלכם למובנת לכולם, עם המסגור הנכון.

Brake it- תפרקו את המשימה לחתיכות שצריך להתמודד איתן, ותגרמו לכך שזה יהיה בצורה שאפשר להכניס את הרעיון לתוך מסילה של עבודה.

Define it- תדאגו לצמצם את המשימה להגדרה הכי מדויקת כך שהפרויקט לא יהיה גדול מדי, ואפשר יהיה להתמודד איתו נכון.

P.O.V it- תכניסו את נקודות המבט השונות והאמיתות שהופכות את בסיס העבודה שלכם לכזה שיש לו תשתית חזקה של אמת וצורך מוכח.

Dream it- תחשבו על הפרויקט שלכם ככזה עם כוח השפעה ואימפקט, תחלמו גלובאלי, גדול, עוצמתי- גם אם זה לא יקרה בשלב הראשון היכולת שלכם למתוח למעלה תבטיח שיקרו דברים מפתיעים.

הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.

בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם ככוח פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב ככוח יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי- אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.

החלק הראשון – Discover + Define

החלק השני- DesignDevelop

החלק השלישי- Deliver

את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.

בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:

נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.

נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.

נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.

למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה אצלכם בעסק- אתם מוזמנים לפנות אלי!

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.