Innovation Processes with Generative AI | 28

מאיפה מגיעים הרעיונות הטובים ביותר? מאזורי המקריות, מהמקומות הלא צפויים!

תחשבו על זה, הרבה פעמים הרעיונות צונחים לכם במקלחת, בריצה, כשאתם ישנים, וכשאתם משחקים. זה לא מגיע מישיבה משעממת בחדר ישיבות שבה מגלגלים רעיונות. בשביל ליצור רעיונות טובים צריך לייצר סביבות עבודה שמרגישות כיאלו אתם בזמן כושר, כיאלו שאתם משחקים, בסביבה שהיא אוף סייט לחיים היומיומיים ובכך תיצרו למעשה וירטואליזציה של- שינה, ריצה, מקלחת, משחק. צאו מחדר הישיבות וצרו סביבה שהיא Playground אמיתי!

הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.

בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond- ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד- שמרעננים את התהליך של העבודה ו”מזריקים” לו סוג חדש של יצירה ורעיונות. אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים. אבל! צריך לדעת איך להפעיל את המכונה הזו, צריך בפועל לבנות מכונה שעוזרת לכם בתוך התהליך!

בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם ככוח פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב ככוח יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי- אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.

החלק הראשון – Discover + Define

החלק השני- DesignDevelop

החלק השלישי- Deliver

את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.

בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:

נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.

נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.

נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.

למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה אצלכם בעסק- אתם מוזמנים לפנות אלי!

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.