Instagram’s New Features

86e5e5e58ad141f97051adba79cd23b6

אינסטגרם עושה רול אאוט לפיצ’ר שיכול להעניק יכולות דטה וטירגוט חדשות עבור מותגים, ובוחנת פיצ’ר נוסף שבכוחו לשנות באופן דרמטי את הדרך שבה משתמשים עושים אינטראקציה עם תוכן בפידים שלהם. מדובר בשני פיצ’רים- Hashtag-Following ו-Recommended Post.

הרעיון בראשון-Follow Hashtags, הוא להפוך פוסטים, וידיאו ותמונות לקשורים-Related לנושא ספציפי, מה שיעזור למשתמשים למצוא מידע בקלות יתר- דיסקברביליות. פוסטים שקשורים אל האשטאג ספציפי יופיעו בפיד של המשתמשים, בצורה המאפשרת לאלגוריתם להנכיח מידע רלוונטי ולגלות אינפורמציה בצורה קלה יותר-Feed Algorithmically, מבוסס פקטורים הכוללים- רלוונטיות ואיכות. משתמשים יוכלו לראות גם איזה האשטגים אחרים יש לחברים שלהם אחריהם הם עוקבים- ובכך ההאשטאג יהווה כיוטיליטי לגילוי נושאים משמעותיים.

הפיצ’ר השני שהחברה מתנסה בו הוא– Recommended Post והרעיון הוא להמליץ לאנשים לגלות תכנים ספציפים- “Recommended for You.” הסקצ’ן יכלול פוסטים של משתמשים- חברים שאהבו פוסטים באינסטגרם, ויכולים באמצעות כך להגדיר למשתמש שכדאי לעקוב אחר התוכן- כל זאת גם מבוסס על האלגוריתם של היוזר והדברים שעניינו אותו מבחינה היסטורית.

פיצ’ר ההאשטאג עשוי לפתוח הזדמנות חדשה עבור מותגים וכמובן רווניו סטרים חדש לאינסטגרם :

זה יכול להעלות את הריץ למותגים ולספק להם יכולות טרגטינג חדשות, כרגע אינסטגרם לא עושה מוניטיזציה על היכולת הזו, אבל יש סיכוי רב שהיא תהפוך אותה לכלי פרסומי בעתיד. אינסטגרם יכולה לייצר למשל כלי פרסומי-“Sponsored Hashtags” שיופיע בפידים של המשתמשים. האפליקציה יכולה גם לגבות מהחברות כסף לטובת מידע של אנליטיקס- אשר יעזור להבין מה הם ההאשטאגים החשובים ועל ידי כך לרכב על טרנדים ולטרגט בהתאם.

כמו גם הכלי יכול להוות אינסנטיב עבור מותגים ומשפיענים לייצר יותר תוכן בפלטפורמה ולהוסיף האשטגים לפוסטים שלהם. הפיצ’ר מספק למותגים ומשפיענים דרך חדשה להעלות את הפוטנציאל של הריץ על ידי הוספת ההאשטאגים לפוסטים.

בד בבד הפיצ’ר השני– Recommended Post יכול לעשות טרנספורמציה בדרך שבה יוזרים באים באינטראקציה עם תוכן שמופיע בפיד שלהם, אבל מצד שני גם יכול להוות סיכון.

מצד אחד הרעיון יכול להעלות את הנראות של הפוסטים בפידים של המשתמשים– מה שאומר חשיפה מוגברת לתכנים שאולי בדרך אחרת אף אחד לא היה רואה אותם. אבל מצד שני גם יכול להוריד את רמת המעורבות עם פוסטים- יכול להיות שמשתמשים יאהבו פחות את הרעיון שיש יותר פוסטים בפיד שלהם שלא בהכרח הם אלו שבחרו לראות את התוכן. מה שאומר שמצד אחד המותגים צריכים לדאוג להשביח בצורה משמעותית את התכנים שלהם ומהצד השני מוטלת על פייסבוק (אינסטגרם) אחריות גדולה ברמה הטכנולוגית וברמת האלגוריתמיקה שתדע באמת לדייק את סוג התוכן המוצרף אל מול המשתמש.

instagram-700m-2017-04

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.