אל תטעו, אני באמת מתכוונת לדבר אתכם על הרעיון של העולם המחובר, ועל האינטרנט של הדברים- עד שתשתכנעו. הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם למחקר שעוסק בתחזיות סטטיסטיות של המגמה הזו, והשלכותיה המעשית על חיינו. המחקר הוא מטעם Pew Internet אשר הפיצו את הנתונים אותם אשתף ברשומה הנוכחית, ומעבר למה שאתאר כאן צירפתי לכם גם את המסמך המקורי על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם. תוכנו העיקרי של המסמך הזה מדבר על עלייה מגמתית של הIoT- האינטרנט של הדברים: בערך 83 אחוז מקבוצה של 1606 מומחים בתעשייה השתתפו במחקר אותו ערכה חברת המחקר Pew Research וכולם הסכימו כי הIoT יהיה אפקטיבי ומשמעותי לגבי כל הקשור לעולם הטכנולוגי בחברה שלנו ואומדן זה יגדל עד לשנת 2025.
אומנם שנת 2025 עוד מרוחקת ב-כמה שנים טובות מעכשיו, אבל ההערכות הזהירות של Pew מבשרות שהכניסה של הIoT לחיינו השוטפים תהיה פחות חלקה ממה שציפו מומחים אחרים אשר חזו את כניסת המגמה הזו. Pew אומרים כי לגבי תחומים מסויימים אין ספק שחדירתם למגמה הזו תהיה יותר מהירה- תחומים כמו- Connected Devices- כל עולם ה-Wearables.
ההערכות של Pew עומדות על כך שעד 2018 יהיו 9 מיליארד מכשירים מחוברים ואקטיביים בתפיסת הIoT וחשוב לומר כי הIoT ייצג את הקטגוריה שגדלה במהירות הַרַבָּה ביותר בתחום המכשירים החדישים, הדיווייזס. אם מוסיפים לכך את הWearables- המספר הזה קופץ ל10 מיליארד. תוכלו לראות את הדטה שהצפתי לכם כאן גם בגרף הבא :
רוב המומחים בתחום מסכימים שבשנים הקרובות– תהיה חדירה משמעותית של סביבה מחוברת יותר- אשר מאופיינת ב-סנסורים חכמים, מצלמות, תוכנה, דטה בייס ומרכזי דטה מסיביים שלמעשה יאפשרו לעצב את הסביבה שלנו על סמך האינפורמציה המוזרמת, וכל הדבר הזה כולו מוגדר כ-Internet of Things.
יהיה זה עולם שמוקף באוגמנטד ריאליטי, והוא יתקשר אל העולם האמיתי ויתן אינפוטים לאנשים על דברים שהם יכולים לבצע בקלות יחסית. זה יקרה דרך מחשבים נישאים, אמצעי תיקשור מילוליים, וטכנולוגיה שתהיה מושתלת בחפצים, בגדים וכולי. התשתית הזו למעשה תשבש את הדרך המורגלת בה אנחנו עושים עסקים, ותפרע את המודלים המוכרים. מַעֲבָר זה ישנה גם את תעשיית הפיננסים, הבידור, את העוסקים בפרסום, בחינוך ועוד.
כל אלו יוכלו למעשה להרוויח מהעובדה שנוספת יותר ויתר דטה מיום ליום, והדטה תשמש לפיתוח כלי אנליזה חכמים שיודעים למפות עבורנו את המציאות גם בסושייל, בדיגיטל וכמובן בקשריהם עם התחום הפיזי.
מה יהיה על הגוף שלנו ? הרבה מאוד אנשים ישתפו פעולה עם הרעיון, וילבשו אביזרי טכנולוגיה על גופם. זו למעשה תאפשר את החיבור לאינטרנט ויתן להם בפועל חיווי על הפעולות השיגרתיות שלהם, הנחלקות בעיקר לשני תחומים מרכזיים- בריאות, וכושר גופני. הרעיון של המחשוב הלביש יגע במקום נוסף : באפשרות לנטר את האחרים- למשל לדעת איפה נמצאים הילדים שלנו, או לחילופין- העובדים. כל הללו למעשה ילבשו חיישנים, אשר יאפשרו לנטר את התזוזה ולקלוט מי נמצא איפה.
איך זה ישפיע על הבתים שלנו ? אנשים יוכלו לשלוט על הכל באמצעות שלַט- מהאופן שביתם ינוהל כשהם לא נמצאים, כמו גם הגינה וההשקיה שלה, ועד אבטחת הבית ועוד. בתים למעשה יהיו “לבושים” בסנסורים עם כיסוי שדרכו יוכלו בעלי הבית לשלוט עליו בשלט רחוק.
איך זה משפיע על הקהילות שסביבנו ? העובדה שיהיה שימוש שגור יותר בסמארטפונים בחיינו, עם אפליקציות שמנהלות את רמת האפקטיביות של התחבורה תשפיע באופן ישיר על מידת הזיהום הסביבתי. תוֹפַענה למעשה “Smart systems”- מערכות חכמות שתשלוטנה על אספקת החשמל, המים, ותייצרנה רשת אפקטיבית שימושית שעוקבת אחר המתרחש בכל הסביבה ועל סמך זאת קובעת איך הדברים ינוהלו בחוכמה.
מה הקשר לעולם המוצרים והשירותים ? מפעלים ועימם כל שרשרת אספקה יחזיקו סנסורים וכלים קוראי דטה שיעשו טרקינג של החומרים ואופן השימוש של הגולשים באופן שמאפשר ללמוד את הצרכים בשטח, לייעל את שרשרת האספקה ולדאוג לכל הקשור להפצה, תוף שמירה על הרלוונטיות לגבי הצרכים של הלקוחות.
ואיך מצב זה למעשה מתכתב עם הסביבה שלנו ? תהיה אפשרות לקרוא את המידע שנאסף בזמן אמת מהשדות, היערות, האוקיינוסים והערים. -כך נוכל לקבל חיווי אמיתי לבירור רמות הזיהום, רמת הרעש ודרגת הלחות. החיווי הזה למעשה ישרת את הצוותים הפועלים בתחום זה ככלי שיודע לנטר את הבעיות ובהתאם לכך – לדלוור פתרונות בזמן אמת.
מילת סיכום, כל הדברים הרשומים לעיל מבשרים לנו מציאות מהירה יותר, נוחה יותר- ובעלויות נמוכות יותר בכל התעשיות. האינטרנט של הדברים ישפר את הביטחון של הערים, הרכבים, ויחזק את הקשר בין האנשים בסביבה בה הם חיים. צירפתי לכם את המחקר המקורי על מנת שתוכלו לקחת ממנו מלוא החופן גם בעצמכם. זהו עולם מרתק, וכדאי לכם להתחבר אליו, שכן העולם נעשה מחובר יותר ויותר וחשוב שגם אתם תהיו חלק מהחזון המתגשם לנגד עינינו !