אני מאמינה שרובכם מכירים את המהלך של דאב, שמטרתו הייתה לנסות ולגרום לנשים להבין מהו יופי אמיתי. מדובר בקמפיין שהושק ב2013, ומאז הוא רק מתפתח על אותו נרטיב.
הקשבתי לפודקאסט החדש של פסטיבל הקריאטיב בקאן, שבו מראיינים את האיש שעומד מאחורי הקמפיין הזה ומשרד הפרסום שיזם את המהלך. תוך כדי הקשבה לדברים הבנתי כמה דברים חשובים שאותם ארצה לחלוק אתכם. בנוסף, צירפתי לינק ישיר בתוך הפוסט לפודקאסט עצמו על מנת שתוכלו לעקוב ולהקשיב בעצמכם.
המסר של הסיפור הזה, הוא שהמהלך של דאב הוא לא קמפיין בכלל! אלא המוכנות של חברה כמו יוניליוור יחד עם אחד המותגים המשמעותיים שלה Dove לעשות ניסוי על אנשים שבפועל הופך לקמפיין. גם כשהציגו את הקריאטיב לאנשי יוניליוור נאמר להם שאי אפשר לדעת אם הנחת היסוד של הרעיון תעבוד או לא עד שלא יתנסו בפועל. משמע, הניסוי כאן הוא כפול! גם העובדה שמותג גדול כמו יוניליוור מוכן בכלל לצאת לכזה אקספרימנט וגם העובדה שבפרקטיקה של החיים הניסוי עצמו הצליח.
הניסוי הוא כזה, צייר של קלסתרון מהFBI מצייר נשים שמסבירות איך הן חושבות שהן נראות מבלי שהוא רואה אותן, רק שומע.
לאחר מכן, אותו צייר מקשיב למישהי אחרת שמספרת לו על אותה בחורה שכרגע צייר והוא מצייר קלסתרון על בסיס ההתרשמות שלה. כמובן! אתם יודעים לנחש מה קרה? המרחק בין איך שהאישה רואה את עצמה, ואיך מישהי או מישהו אחר רואה אותה הוא פשוט לא אמיתי!
הדבר המדהים ביותר במהלך הזה, מעבר לרצון של הניסוי מכל הכיוונים הוא הבריף. אנשי יוניליוור העמידו את הקריאטיב למבחן ואמרו: מתוך 100 אחוז נשים שחקרנו, רק 4 אחוז חושבות שהן נראות טוב. השאלה היא איך נגרום להרבה יותר נשים להרגיש יפות?
זה מהלך מבריק שדובר בו הרבה, אבל שתי הנקודות הללו של קמפיין שהוא למעשה ניסוי תרתי משמע, והנקודה השנייה של בריף סופר מזוקק וסופר מדויק- הופכות את זה למשהו סיסטמטי שגם אתם יכולים להשתמש בו.
תכתבו בריפים סופר מדויקיים שיושבים על תובנה משמעותית אחת שאפשר לעבוד איתה באמת! ואל תפחדו מלערוך ניסויים, בחיי שאתם לא יודעים את הכל!
שירות שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.