לפני כשבוע הייתי בכנס בפריז – LeWeb 2012 – כנס שעוסק בעולם הדיגיטל, הטכנולוגיה, החידושים ובשאלת השְאֵלות – לאן אנחנו מתקדמים. התמה של הכנס הייתה : האינטרנט של הדברים. היום בו האינטרנט יימצא למעשה בכל מקום וישפיע על הדרך בה אנו צורכים מידע ועושים בו שימוש לדברים שונים. פוסט זה מהווה חלק מסדרה שתיפרש לאורך החודש הקרוב ותביא לכם – תובנות, רעיונות, חידושים שרצוי שתתעכבו עליהם ותקדישו להם מחשבה. זהו הפוסט השני ולמי שמעוניין לקרוא את הראשון – Link. ברשומה זו אציג את חמשת התובנות העיקריות שלקחתי לעצמי מהועידה ואותן אני שמחה לשתף אתכם. מה שמיוחד בכנס זה הוא שנותנים לנו ראשומון מקיף, ובשונה מכנסים אחרים הוא מציג את הנושא מהפרספקטיבה של כל הנוגעים בדבר : היזמים, המשווקים, התאגידים, הפלטפורמות, המשקיעים והמפתחים. אנסה להעביר לכם בסדרת פוסטים זו את התחושה של האירוע, ואת המבט ההוליסטי שזכיתי להכיר בסדנאות ובהרצאות האינטנסיביות.
האינטרנט של הדברים – הדטה של הדברים | התמה של הכנס עסקה ב”אינטרנט של הדברים” תוך התייחסות אל היום בו האינטרנט יהפוך להיות חלק מהמציאות הפיזית שלנו. בעצם – אנחנו רואים זאת כבר במיזמים כמו “המשקפיים של גוגל” או הצמיד של נייקי שלמעשה מנגישים את האינפורמציה הקיימת במימד הוירטואלי כשהוא משולב עם המימד הפיזי. אחד הדברים הטובים ביותר שלקחתי מהכנס סביב המגמה הזו הינו שהחשיבות של הנושא היא לא בכך שהאינטרנט יהיה בדברים – בעצמים, אלא בעובדה שהאינטרנט יספק לנו דטה משמעותי על הדברים ויעזור לנו לקבל החלטות נבונות יותר באשר לחיינו העסקיים והאישיים דרך האמצעי החדש הזה.
מובייל – אפליקציות – קונקטיביות | אין לאיש ספק שהעולם שלנו הולך בצעדי ענק לקראת המובייל – כולנו למעשה בסופו של דבר נהיה מחוברים דרך תשתית אחת שמאפשרת לנו קונקטיביות וקיום תקשורת “על הדרך” כל הזמן ובכל מקום. אבל המובייל מביא איתו משהו נוסף והוא : מערכת האפליקציות שלמעשה מייצרות סביבת תוכן ייעודית מכל עצם וחפץ, מכל מה שמחובר טכנולוגית ואינטרנטית. בתפישה זו למעשה גלום הרעיון שמחר בבוקר נוכל להתייחס אל הרכב שלנו כאפליקציה לכל דבר שמשרתת אותנו באופן “אפליקטיבי” כדי לנסוע ממקום למקום, למשל כשהיא מספקת לנו דרך הקונקטיביות הוראות נסיעה ומאפשרת לרכב האפליקטיבי שלנו להיות בקשר עם אפליקציות אחרות בדרך ולאותת על בעיות, דרכי גישה ועוד. כרגע זה אולי נשמע פילוסופי מדי אבל בפוסטים הבאים על הכנס ארד לרזולוציה של דוגמאות ותובנות שליקטתי מכמה הרצאות שימחישו לכם איך התפישה הזו קמה לחיים תוך כדי תנועה אכן, חלק לא מבוטל מהמיצגים כבר שריר וקיים כחלק אינטגראלי מחיינו
קונטקסט שימושיות וערך | במשך זמן רב התרגלנו לומר ש”התוכן הוא המלך” ! מתברר כי ההתפתחות הטכנולוגית וכמו כן החדירה של הסמארטפונים לחיינו – שמפגישה אותנו עם מידע וירטואלי במימד הפיזי, משנה את הטרמינולוגיה שלנו לגבי הערכים החשובים ביותר. הקונטֶקסט תפש את מקומו של הקונטֶנט, וכל יישום שאנחנו פוגשים במימד הזה אמור להיות בעל ערך אמיתי שמספק לנו שימושיות נוחה ועוזר לנו הלכה למעשה בחיי היומיום. הדגש המושם על הקונטקסט צְמוּד הערך מחדד לכם את אזורי הפעולה שאליהם אתם צריכים לשאוף בתוכניות העבודה שלכם !
לוקיישן – לוקאליות | מימד המובייל מציג לנו אמירה מאוד ברורה – הכל לוקאלי ! לאור זאת, עליכם להתחיל בִּבְסיס תפישת העולם התכנונית שלכם מנקודת המוצא של המובייל כשהיא כרוכה בלוקאל – כי אלו המתווכים האמיתיים שאנשים מחוברים אליהם. גם פלטפורמה גדולה ועצומה כמו Facebook , על כל מיליארד משתמשיה הופכת בסופו של דבר לרשת לוקאלית שמאפיינת את מעגל הקרובים לנו בלוקיישן שבסביבתנו הקרובה. חשיבה לוקאלית היא שתביא אתכם רחוק בהישגים השיווקיים שלכם ותנחה אתכם במטרות העסקיות שלכם.
אוגמנטד למציאות | הדיגיטל הוא כוח מניע שמאפשר לנו לעשות “אוגמנטד ריאליטי” למציאות. אנחנו חייבים לשאוב את התובנות שלנו לגבי המקומות בהם אנחנו רוצים לטפל מתוך צורך קיים – ולתת לו פתרון דיגיטלי שמעשיר ומייצר כלי קל ונוח יותר לשימוש כשהוא עובר דרך הדיגיטל. תפישת האוגמנטד היא הרחבה שמכפילה את הכוח של העשייה שלכם ומבטיחה שתתנו מענה לצורך אמיתי !
מילת סיכום ומה בהמשך הדרך ? הפוסט הזה מרכז את האינסייטים המשמעותיים שלקחתי אישית מאירועי הוועידה הזו. הפוסטים הבאים ימקדו אתכם בהרצאות ספציפיות שבחרתי עבורכם מהכנס. אאמבד לכם את ההרצאה המקורית במלואה אבל אחלץ מתוכה את עיקרי הדברים המשמעותיים שלקחתי מהאירוע. מקווה שתהנו גם אתם מהטיול המקיף והסוּפר מעניין הזה על מפת העולם העסקי המתפתח, ושתיווכחו באפשרות שלנו להרוויח מכך גם כעסקים וגם כאנשים !