Le Web 2012 | Social Marketing

פוסט זה מהווה חלק מסדרת פוסטים על כנס Le Web 2012 שהתקיים בדצמבר, השנה בפריז. הסדרה סוקרת עבורכם את הכנס, מתובנות עיקריות, טיפים, הרצאות ומידע משמעותי שיכול לעזור לכם להבין לאן העולם העסקי מתפתח ועד הבירור איפה נמצאות ההזדמנויות העסקיות והאסטרטגיות המומלצות לכם. הפוסט הנוכחי יעסוק בפאנל שהוקדש לנושא הדיגיטל והסושייל ובעיני ישמש לכם כחלון כניסה לדור הבא מבחינת החשיבה על עולם זה, שכן הוא מַתְווֶה לכם בצורה מעשית איך לנכס את האמירות הללו לתוך תוכניות העבודה שלכם ואילו כלי עבודה אסטרטגיים ותפעוליים נכונים עבורכם על מנת שתצליחו להשתלב בשטח.

צירפתי לכם כחלק מהרשומה את הפאנל המקורי באורך מלא – ואתם כמובן מוזמנים לשמוע את כולו ולהשכיל מרעיונותיו ועל כך אני גם ממליצה בחום. אני אנחה אתכם מנקודת המוצא של האמירות אל המקומות אליהם לדעתי כדאי שתשאפו להגיע ואיפה כדאי לכם לשים את הדגש בעשייה לאורך זמן. אבל חשוב לי לציין, כי הפוסט אינו מהווה תמליל של ההרצאה – כי אם ערבוב בין הדברים ששמעתי ובין התובנות האישיות שלי.

ניכר מיום ליום שמסתמן דפוס חדש אליו צריך לשים לב ועליו צריך לתת את הדעת – העידן שבו שולט התוכן, כשהוא כולל בתוכו מגמות עיקריות : ריבוי מסכים שונים, מחשבים ש”מתלבשים” עלינו כמו המשקפיים של גוגל והצמיד של נייקי, ביג דטה, וכל הדטה החדשה שחודרת לחיינו החברתיים והעסקיים ועוזרת לנו במגוון צרכים. הסושייל שמאומבד כחלק מחיי היומיום שלנו והטכנולוגיה שמציידת אותנו – במפות שעוזרות לנו להתמצא בסביבה שבה אנו נמצאים ולדעת מי נמצא איתנו באותו מקום. כל אלו יחד במאשאפ יוצרים הזדמנות מצויינת לספק מוצרים בצורה הרבה יותר מדויקת, ולענות באופן רלוונטי על צורך ממשי. אכן זו הזדמנות טובה לתכנן את עתיד המוצרים באופן חדש שמתכלל בתוכו גם את היכולות החדשות וגם את ההרגלים המובהקים שניכסנו לעצמנו בשנים האחרונות וממשיכים לנכס עוד ועוד, תוך כדי תנועה.

חברות עדכניות נוטות להתעסק יותר ויותר בלקוחות באופן משמעותי יותר ממה שנהגו לעשות אי פעם בעבר. מטרת השיא של החברות הללו היא להעביר ערך, בעוד שחברות מסורתיות יחסית מתעסקות עדיין בשאלה איזה ערך הן מקבלות מהאוהד בFacebook – הדיון צריך למעשה לההתקיים בכיוון הפוך – עליהן לבדוק תחילה איזה ערך הם מספקות לאוהד, ולאחר מכן, אם החברות יעניקו ערך תואם – צפוי בהחלט שהלקוחות הקיימים של המותג ינגישו אותו גם לחברים שלהם לפי האינטרסים ותחומי העניין שלהם ושל חבריהם. כשמחברים הכל יחד נוצרות כמויות עצומות של דטה איכותית, כלומר דטה שעוזרת למותג להכיר את הלקוחות שלו באופן פרסונאלי כדי לתת להם שירות יוצא דופן שנגזר מההכרות הזו.

הרעיון הגדול הוא להפוך את הדטה לאינסייטס – כמוקד משיכה המאפשר למותג להכיר את הלקוח על ידי שימוש ביישומים טכנולוגיים ולהקל עליו באופן אישי, מעשי ורלוונטי. כצרכנים מודרניים אנו רוצים שיבדרו אותנו, אנחנו רוצים לחסוך זמן וכסף – כך שכל מהלך הרכישה יהיה יותר קל ונוח. ואמנם, כל אלו מתאפשרים יותר ויותר דרך הטכנולוגיה שמתפקדת גם ככלי שרת לחברות וגם ככלי איכותי לצרכנים.

חברות מסוגלות כיום לבנות פרופילים של לקוחות – על פי התוכן שמוצף ברשת, ודרך כך להכיר בצורה הרבה יותר יסודית את הצרכים הרלוונטיים של הלקוח, במטרה לבנות מוצרים חכמים הרבה יותר על בסיס הנתונים שהתקבלו. חשוב להסתכל על הדיגיטל באופן שונה וחדש כלומר לעבור מחשיבה על עמודים באינטרנט  לחשיבה על אנשים ברשת – הכל באינטרנט היה עד היום מחושב לפי דפים, הקלקות בעמודים, צפייה בעמודים – והנה תנועת הרשת משתנה לפיד, לאנשים, לסטרימינג, לשיחה ולא לקליק. אנשים אינם מסתכמים בנתונים שסופקו בעמודים ! במעבר לשיטה החדישה חברות צריכות לחשוב איך להתחבר ללקוחות בכל צורך, ובמקביל להצביע לכל מחזיקי העניין של החברה על הצורך להפוך מיצבור של מידע ודטה לדרך עסקית חדשה.

אנשים הם אנשים והמדיה החברתית, המובייל, והדיגיטל בכללותו יכולים לספק את הקלסתרון של אוכלוסיית הצרכנים ולאפשר לחברות לאפיין את הלקוחות בדרך הרבה יותר חכמה מבעבר. החברות החכמות ביותר ממפות מידע ונתונים רלוונטיים בסושייל ומכניסות אותו לתוך מהלכיהם, כחלק בלתי ניפרד מתוכניות העבודה שלהן.

מילת סיכום |  כשמסתכלים על נושא הדטה, צריך לחשוב בצורה אחרת לגמרי מהמקובל עד כה, והרבה יותר מתוחכמת ממה שהורגלנו בעבר. למשל – חברות בדרך כלל מנתחות את חוות הדעת של המשפיענים שמפרסמים דברים שלילים על החברה. אך לטובתן, החברות צריכות להתחיל לסרוק את המשפיענים שאומרים דברים טובים על המותג ושמספקים נתונים מועילים על הקטגוריה בה הוא פעיל כדי ללמוד מכך מה עובד ומה נכון ומשם להמשיך לפתח, לשווק ולעשות עסקים בביטחה !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.