זה קצת מוזר לקרוא לתוכן שלי– “Fuck”, אבל תיכף תבינו למה. כמו שהבטחתי לכם אני ממשיכה את סדרת הפוסטים שלי על כנס Le Web Paris 2013. הפעם, אני רוצה לדבר אתכם על פאנל משמעותי וחשוב שהיווה בעיני את אחד מעוגני התוכן המהותיים ביותר בוועידה זו. הפאנל, שיחה עם Gary Vaynerchuk– מומחה למדיה חברתית שדיבר על הקשר בין סושייל מדיה ובין ארגונים, וכמו כן על החשיבות של הקונטקסטואליות ושל תפקידו הדומיננטי של מספר הסיפורים. גארי הוא איש מעניין מאוד, וזאת אם רק נצליח להתעלם מכמות הפעמים שהוא אומר Fuck במשפט נתון אחד. אין ספק שאילו קיבלנו דולר או יורו על כל פאק שנאמר בסשן הזה, היינו יוצאים עם ארגז של מטבעות שהיה מממן אותנו לשנה שלמה.
אבל, בעיני יש בשימוש של המילה הזו מן הטעם הרע והטוב כאחד. גארי מנסה להעביר מסרים קשים והוא עושה זאת על ידי פרובוקציה. המוטו שלו הוא : It doesn’t matter how much impression you get- it matters how much attention you get, ואין ספק שהוא מצליח לקבל שימת לב מרבית כשהוא נמצא על הבמה. מצב עניינים זה הוא טוב בעיקרו, כי הוא מביע רעיונות קשים לעיכול, משנה את המיינדסט לגבי הדרך הנכונה לעבוד בסושייל מדיה ומנער את הרצפה של המותגים מתחת לרגליהם באשר לתפישות של מה עובד, איך ולמה. אני אעבור אתכם בפוסט הזה על אמירות חשובות ונקודות משמעותיות שלקחתי אישית, ואוסיף משלי. כמו כן אני מצמידה לכם את הפאנל המקורי על מנת שתוכלו להחשף אליו בעצמכם. חשוב לי לציין שתיאור ההתייחסות שלי אינו בגדר תמליל של ההרצאה ולכן כדאי למי שרוצה להעמיק- להיכנס ולצפות בה.
לתת ורק אחרי כן לקחת- גארי מדבר יפה על נושא קרוב מאוד לליבי, לדבריו- כשהוא עוזר למותגים לבסס את הנוכחות שלהם ברשת החברתית הוא מתחיל בשאלה חשובה-“מהם היעדים העסקיים שלכם ?” ורק על סמך השאלה הזו הוא עוזר לחברות להחליט באילו פלטפורמות כדאי להן להעלות את הסיפור שלהן. אין זה דבר של מה בכך להסביר לחברות שצריך קודם כל להשקיע, לבנות מערכת יחסים מהימנה, ורק לאחר מכן לצפות שיגיעו התוצאות העסקיות. אך בכל זאת עולה בידיו לעשות זאת, כי במציאות המוכרת זוהי הדרך היחידה שנכון לעבוד לפיה. הוא קורא לכך בסיסמה : “תתנו, תתנו, תתנו ורק אחר כך תבקשו חזרה.” ומתייחס אל הסושייל מדיה ולעסקים בכללם כמו אל מרתון, ולא ספרינט כי לטענתו זה מה שממצב את מערכת השיקולים. נדרש אורך רוח בכדי להיות במיינדסט של- “לתת, לחכות, ורק אחר כך לקחת”, ועל כך הוא שם דגש חזק- צריך לגלות סבלנות.
לספר סיפור קונטקסטואלי לקהל הגולשים בזירה בה אתם נמצאים– בסופו של יום אין זה משנה מבחינת גארי מה אתם עושים כדי להצליח, בעצם הכל תלוי בערך שאתם מספקים באמצעות הסיפור שלכם. זה יכול להיות תוכן בידורי, חדשותי או יוטיליטי. עם העלאת סיפור במרחב בו אתם פעילים- סביב העוגנים הללו, מובטח לכם שתעניקו ערך ברור למשתמשים שלכם וכהוכחה לכך אם תסתכלו על החזית של המסך הראשון בסלולר שלכם תוכלו להיווכח שהאפליקציות שנמצאות שם הן באמת מעולם ה- יוטיליטי, בידור וחדשות. זוהי למעשה התמצית של הממד הפסיכולוגי שמשנה בפועל לאנשים, ואם תלחצו על הכפתור הזה תצליחו לגעת בליבם. עוד ערך משמעותי שמומלץ לכם ללמוד לעומק כדי להעבירו כנתינה מצדכם, נובע מהיכולת שלכם לייצר גישה : גישה לאינפורמציה, גישה לדיאלוג, גישה לשירות. היכולת שלכם לתת יחס שיתבטא בנגישות הלכה למעשה, מתגלמת בערך אמיתי שאנשים מתחברים אליו.
מה חשוב לספור ? כולם דואגים למספרים סטטיסטיים רחבים, להפצה רחבת היקף. אך בעיניו זוהי התעסקות בדברים הלא נכונים, בפרטים הבלתי רלוונטיים בדטה- זה לא משנה כמה אוהדים יש לכם, מה שמשנה הוא עד כמה לאנשים אכפת ממה שאתם מספרים, וכמה תשומת לב אתם מושכים- לא מדובר ברוחב ההפצה אלא בעומק היחסים ובמיצוב הקשר שאתם יוצרים דרך הדיגיטל. פחות חשוב הרושם החיצוני ולעומת זאת חשובה שימת הלב האמיתית שאתם מקבלים מהאנשים, צורת חשיבה כזו הינה כלי אסטרטגי לעבודה וצריך להפוך אותו למרכז של התכנון בשעת העיצוב של המהלכים שלכם.
מילת סיכום. לדעתי- למרות כמות ה”פאקים” בפאנל הזה, זה עדיין אחד מאירועי התוכן החשובים בהם נכחתי בלה ווב השנה, ואני ממליצה לכם בחום לצפות בווידאו שצירפתי לכאן. הרי Le Web ידועים בהשפעתם על יצירת גישה לתוכן, בדרך לבנית קהילה עולמית ומשום כך הם מספקים את התכנים של הכנס כולו און ליין ובחינם ! חשוב שתשתמשו ביכולת הזו על מנת שתוכלו להרחיב ולהשביח את ארגז כלי העבודה שלכם.