Le Web 2013 Paris | Growth

2233445566

יש הרצאות שאפשר לראות בפועל איך הן יכולות לזעזע את האדמה עליה אנחנו דורכים !  זאת בשל העובדה שהן כל כך מדויקות ומסוגלות להעביר מסר מורכב בצורה פשוטה וברורה. אחת ההרצאות הללו תעצב את הרשומה הנוכחית בפוסט שלי כחלק מהפלייליסט של הפוסטים שאני מעלה עבורכם מLe Web Paris 2013 . קראתי לפוסט הזה צמיחה, כי ההרצאה של המרצה המדהים הזה עוסקת בדיוק בכך. מדובר ב-James Currier איש רב פעלים שאותו תכירו דרך פריסת התוכן הזו. כמו תמיד אני מצרפת לכאן את ההרצאה המקורית בסוף הרשומה ואני מעודדת אתכם להסתכל עליה במלואה, שכן הפוסט הזה ישלב אמירות חזקות עם התוספת של תובנות משלי לגבי האמירות הללו ואינו מהווה תמלול של ההרצאה.

על גידול וצמיחה של חברות- ג’יימס קוריור אחראי על הצמיחה והגידול של הרבה חברות. תוכלו להיחשף לחלקן בהרצאה המצורפת. הוא מומחה לעולם הדיגיטלי ולביטקוין ואני רואה בו את אחת הדמויות המעניינות ביותר שנחשפתי אליהן בכנס. חלק ניכר מחייו מוקדש למחקר של חברות עם אימפקט של רשת ובמיוחד חברות טכנולוגיה שיוצרות את האימפקט הזה הודות לטכנולוגיה והערך שהן מייצרות במהלך צמיחתן. חברות אלה משמשות לו כמודל לחיקוי, שכן יש להן את אפקט הרשת שיוצרת צמיחה, ומדובר בחברות כמו : גוגל, Facebook, לינקדאין ועוד. הן רשתות שיוצרות מרקט פלייס עצום ועל ידי כך יוצרות בפועל את האימפקט של הצמיחה המהירה. מחברות אלה לדעתי צריך ללמוד וכן לאמץ את השיטות שלהן על מנת שתוכלו לגדול ובמהירות. 

מה זה אומר צמיחה ? ואיך מנהלים צמיחה מהירה ? ג’יימס מתריע בפני כל מי שחושב שמדובר בטקטיקה, שאין זה כך. מבחינתו אין טקטיקה מוגדרת או שיטה בלעדית לצמיחה מהירה. זו חייבת להיות מושתתת על פילוסופיה של צמיחה שהעסק מאמץ לעצמו על מנת שה”קסם” אכן יתרחש. אם סופגים את הרעיון כראוי לחזון של החברה ובצורה חכמה אפשר בהחלט להגיע לצמיחה מהירה.

כל חברה מוכנה לשלב הצמיחה כבר עכשיו- אבל חשוב להבין שג’יימס מחלק את תחומי הגידול והצמיחה לארבעה חלקים- יוזרים חדשים (לקוחות חדשים), יוזרים חדשים שמבינים את תכונות המוצר ומשתמשים בו, יוזרים שמשתמשים וחוזרים שוב ושוב, ולבסוף- מוניטיזציה שנועדה להפיק רווחים כספיים מהצטרפות היוזרים בפועל. הוא ממליץ לחברות להתמקד בשתי הנקודות האחרונות. מבחינתו יש צורות שונות לצמיחה וזו אינה צריכה להתמקד במשיכת יוזרים חדשים- אלא דווקא בצמיחה שמושרשת לעומק, שמתרכזת ביוזרים שקשורים ממילא וקושרים את עצמם אל המותג והשירותים שלו ורוצים להמשיך איתו בקיום יחסים חוזרים. הוא טוען שישנה חשיבות עצומה לפעימה הראשונה כלומר לפעם הראשונה בה המשתמש חווה את המוצר. ואכן, בחברה שלו שמים דגש גדול על כך בתהליך הפיתוח של המוצר- שלב זה משפיע בפועל על הצמיחה על כל חלקיה ורבדיה. 

112233

ואיך יוצרים בפועל צמיחה ? ישנן שלוש דרכים : WOM, ויראלי וPaid. צריך לדעתו לבחון את שלושת השיטות הללו ולהחליט במה משקיעים ובמה מתמקדים כי בעיניו אי אפשר לעשות את שלושתן טוב באותה מידה. ההתמקדות בתחום אחד עוזרת מאוד להשיג הצלחה. תוכלו לראות בשקף שצירפתי לכם את החלוקה לשלושת השיטות שיוצרות צמיחה. חשוב מאוד לשים לב לכך שכיום ישנם ברשת הכלים הנחוצים, עם שיטות הרבה יותר איכותיות מאי פעם והעסקים צריכים להיות מספיק חכמים  כדי לזהות את ההזדמנות הזו ולהשתמש בה- לטענת ג’ימס רוב החברות משתמשות בפחות מהכלים שהן יכולות לאמץ בפועל

334455

מה הן התכונות והיכולות שהארגון נזקק להן על מנת שיוכל לצמוח ? ג’ימס מדבר ארוכות על חמישה שלבים מרכזיים שארגונים צריכים לנקוט על מנת לאמץ כראוי יכולות של צמיחה : תרבות ארגונית של צמיחה, הכוללת : צוות של צמיחה, אנשים שממש אחראים על כך כמוגדר בטייטל של התפקיד שלהם- ובעיניו ישנה חשיבות עצומה לשים את הנושא בטייטל כי זה יוצר מחויבות אמיתית. יש צורך להגדיר קבוצה של אנשים שאמונה על כך והמנכ”ל חייב להיות מחובר ולמלא חלק נכבד מהמשימה. נחוץ להפגין התלהבות מהרעיון של הדטה ומהגילוי של התובנות הנאספות מהדטה- כי מבחינתו הדטה היא כלי אסטרטגי משמעותי ביותר, ותיכף ארחיב על כך. המנכ”ל חייב להיות מחוייב לגישת אמון שעל בסיסה יוכל לסמוך על הצוות, לייצר יעדים ברורים ולאפשר מצב שבו תיפולנה טעויות- כי טעויות הן חלק מהחיים וחיייבים להשלים עם כך בתהליך  השתלשלות הסיפור. 

השפה והפילוסופיה של המוצר- ישנה חשיבות עצומה להבין את תכונות המוצר ומה המוצר או השירות שלכם מספק עבור הלקוחות. מה זה אומר עבורם ? מבחינתו גישה זו צריכה להשפיע על השפה ועל ההשפעה הפסיכולוגית שיש לתדמית של המוצר. השפה עושה הבדל ומייצרת את יתרונותיו של המוצר ויכולתו לעקוף מוצר אחר רק בשל הדקות והניואנסים. צריך מבחינתו לחפש את האינסייט שיכול לחולל את השוני במוצר שלכם ולנכס אותו כחלק מהשפה כחלק מהתרבות ומהרושם הפסיכולוגי שמקרין המוצר. הוא טוען בנוסף לכך שישנה חשיבות עצומה לרענן כל הזמן את הסגנון של אותה שפה על פי הדופק של השוק ולהבין שהדברים משתנים ואסור שיישארו מקובעים לאורך זמן- כי בפועל הם יופיעו כבלתי רלוונטים.

33445566

הדטה – האופטימיזציה של המוצר והבדיקה בלופ שוב ושוב. ג’יימס מדבר ארוכות על נושא הדטה, ואני שמחה שכך כי הדעות שלו דומות מאוד למחשבותי האישיות שמלוות אותי כבר תקופה ארוכה. הוא טוען שצריך להפוך למומחים לתחום ולעסוק בייצירת כלי דטה תואמים – בניית יכולות יעילות על תשתית הדטה. ומה שמשמעותי ביותר הוא “הבנת הניקרא”- היכולת לקרוא את הדטה כל הזמן ולחלץ ממנה תובנות. בלי כישרון זה אי אפשר ממש לגדול, צריך לפתח כלים שמאפשרים לנו לבדוק את הפלואו והלופ של הדטה, כשהפלואו הזה מספק לנו את התשובות הנכונות ומזניק לנו שאלות חדשות שלמעשה יוצרות את הדלק למהלך ההמשכי. ישנה חשיבות עצומה להשיג מספיק דטה על מנת שתוכלו לחלץ ממנה תובנות שיתאימו לעסק ! חשוב להבין שבצד תכנון המוצר החלק הזה של בניית יכולות דטה צריך לתפוש נפח משמעותי של כעד חמישים אחוז מתכנון המוצר בפועל- ועניין זה הוא קריטי ! יצירת הדטה סיסטם מאפשרת לכם להחזיק מוצר אמיתי, בעוד שבלי הסיסטם הזה אין לכם בידיים מוצר של ממש- כי הוא איננו מדיד ובר בדיקה וכן חסר את האלמנט של קבלת פידבק.

24363534

תרבות של צמיחה- הדבר הכי חשוב שג’יימס שם עליו את האצבע : לטענתו צריך ליצור תרבות של צמיחה בחברה, זה דורש הבנה שהחברה נמצאת כל הזמן בהתנסות:  מצליחים, נכשלים, קמים ושוב מנסים. זה חלק מהסיסטם וזהו הסדר הפשוט ! צריך להיות אופטימיים שכן אווירת האופטימיות מאפשרת לכולם לרצות להתקדם גם בתקופות פחות טובות. זה חלק מהתרבות הבסיסית להבין שכישלון הוא אמצעי מובנה של תהליך הצמיחה ממש כמו שאר הכלים. וחייבים בהחלט לגלות אורך רוח. לא מדובר בגימיק ואין טריקים- אלא צריכה להיות גישה הדוגלת בתהליך ובו בהכרח הסבלנות והאופטימיות הם חלק מהמפתחות להצלחה !

מילת סיכום. לדעתי זו הרצאה נדירה שהיא משמעותית לכל חברה וחברה, ואני ממליצה לכם בחום לצלול לתוכה ולברור ממנה תובנות משלכם. אין ספק שאחרי שהכרתי את ג’יימס בכנס אדאג לעקוב אחריו בהמשך ולעדכן אתכם בתובנות נוספות, מקווה שכמוני לקחתם לארגז כלי העבודה לפחות דבר אחד או שניים- כי זה כפי הנראה יעשה את כל ההבדל. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

  • אריהNo Gravatar says:

    זהר, אחלה סקירה והרצאה מעולה! אני חושב שהגרף שבו ג’יימס מראה את השימוש בשנים האחרונות בערוצים השונים מפה לאוזן ועד לפייסבוק, שווה אזכור כי הוא מראה כמה עסקים יכולים להיות מבולבלים משפע הערוצים המצוי היום שיכול לאפשר להם לגדול בצורה משמעותית.

    • urianzoharNo Gravatar says:

      הי אריה, מסכימה איתך שזו נקודה חשובה. אבל בפוסטים שלי אני מזניקה את הדברים שנראים לי כמהותיים ביותר – ובשל העובדה שזה רק חלקי תמיד אני מצרפת גם את המקור על מנת שאחרים יוכלו לקחת עוד.

Leave a Reply

Your email address will not be published.