Le Web 2013 Paris | Quantified-self

2233445566

הכי כייף לכתוב פוסטים שכוללים בתוכם תיאור של התנסות אישית. כמו שוודאי ידוע לכם, כל עולם המחשבים הלבישים והטכנולוגיה הלבישה מעסיקים אותי באופן אינטנסיבי. הפעם, אני רוצה לדבר על הנושא דרך שתי פרספקטיבות : האחת, תיאור ההתנסות האישית שלי והרשמים מהשימוש ב Nike+ Fuelband אותו רכשתי לא מזמן. והשנייה מבט על החידושים ועל השיכלולים החכמים שהוצגו בכנס Le Web Paris 2013. אנסה “להרעיל” גם אתכם בהתלהבות מהרעיון ולקחת אתכם יד ביד בתוך המסע המדיד הזה של- Quantified-self.

הסיפור בעיני מתחיל מפוסט שכתבתי בFacebook תוך כדי הימים של הועידה- “באמת של החיים, על מנת שמשהו כזה ייכנס אִינְהֶרֶנְטִית למציאות שלנו צריך סיבה מאוד טובה. אני חושבת שהסיבה פשוטה- אנחנו אוהבים למדוד את עצמנו, לגלות על עצמנו עוד ועוד פרטי מידע ולהבין איך אנחנו ביחס לאחרים, וביחס לזמנים קודמים בחיינו. התחום הזה יתפתח ותהיה לו זכות קיום בעיקר ואולי רק בשל העובדה, שעל ידי מכשירים וטכנולוגיות לבישות אנחנו יכולים לכמת ולמדוד את עצמנו. לאחר שלושה ימים של חווית הנייקי פיול בנד החדש שלי, אני יכולה להגיד באמת ובתמים- זה מהמם !!! היכולת שלי ללמוד על עצמי ולקבל מידע מנורמל , ממאגר הדטה שהצמיד והאפליקציה מספרים עלי- אכן מדהימה“.

וזה נכון, דברים טובים מצליחים כשהם יוצרים ערך אמיתי וברור, עולם המחשבים הלבישים והטכנולוגיות הלבישות מסתעף בעיני לשלוחות מעניינות של תרבות המובייל שחדרה כל כך עמוק אל חיינו. אמנם חשבו על הדברים הללו כבר לפני שנים רבות- וישנם יזמים שהתנסו והשתעשעו ברעיון כבר מזמן. אבל ההבדל הגדול ביותר שמסביר למה זה יכול להצליח דווקא עכשיו נובע מהעובדה שכיום אנו מתייחסים אחרת לגמרי אל הטכנולוגיה. היא הרבה יותר “חמה בידינו”- אנחנו אוהבים להשתמש בה ויש לנו מערכת יחסים שלמה עם המובייל שלנו.

באחת ההרצאות בLe Web של- Stephane Marceau, Co-Founder, Omsignal- הוא טען שהמחשבים הלבישים חייבים להופיע בפורמאט שברור לנו, בצורה ש”נלבשת” בטבעיות. הוא מפתח יכולת תואמת של טכנולוגיות לבישות שמוטמעות בבגדים שלנו ומראה הלכה למעשה איך חולצה המצויידת ביכולות טכנולוגיות שמובְנות בתוכה מסוגלת להיות לנו לעזר רב בניהול אורח חיים טוב יותר. התחום הזה מעלה הרבה סקפטיסיזם, וזה לא בכדי : אחרי שראיתי במו עיני עשרות אנשים לובשים את המשקפיים של גוגל- זה אכן נראה מוזר, לא טבעי (לא שניגרע משהו מהתשוקה שלי לזכות בזוג משלי…). אבל בעיני המסר הוא פשוט- ישנה עקומת התקדמות לחדירה של טכנולוגיות חדישות ולוקח לה זמן, צריך לקחת בחשבון שאנחנו נחשפים כיום רק לתחילתה של המגמה, לקצה הראשוני של האבולוציה הזו של המחשבים הלבישים ביחס לכל מה שהם צפויים לשנות בחיינו.

עוד תובנה משמעותית שלקחתי מסטפן- הוא חזר והדגיש שבסופו של דבר הקשר האמיתי שלנו לא מקבל ביטוי בחומרה, בצמיד, במשקפיים, בשעון- או בכל ישות טכנולוגית אחרת שמתלבשת על הגוף שלנו. הקשר האמיתי שלנו הוא דווקא לתוכנה, לאפקליציה ש”מתכתבת” עם החומרה ויודעת לנרמל בתוכה המון דטה על הפעולות שלנו. אני יכולה לומר לכם מניסיון אישי שמערכת הקשרים שיש לי כיום עם נייקי הגיעה לרמות חדשות- אני מביטה באפליקציה ובאתר שמחובר אל הצמיד שלי בכמיהה, אני גם מרגישה שהכלי הפך להיות ליוטיליטי שמדרבן אותי לעשות יותר ונוזף בי כשאני לא עושה כלום, עוזר דיגיטלי פרטי שמצביע לי על הכיוון הנכון ומספר לי סיפור דטה עשיר ורבגוני על עצמי- וזה מקרין אפקט חזק על הפעולות שאני עושה הלכה למעשה !

בוידיאו המצורף תוכלו לראות את ההרצאה המלאה של סטפן מכנס לה ווב, ואני ממליצה לכם בחום להסתכל עליה כי הוא מעביר בה הרבה דברי חוכמה.

סשן תוכן נוסף מעניין מהכנס היה של Fitbit שהצביע בהרחבה על המפתחות להצלחה של מיזמים כאלו בעולם הטכנולוגיה הלבישה. מה שמדהים בפיטביט הוא העובדה שהם כל הזמן מתפתחים, מייצרים אקו סיסטם של מוצרים חדישים ובכך למעשה מבטיחים את הרלוונטיות שלהם בתחום המתפתח הזה. זה לא פשוט כי בשונה מטכנולוגיה המבוססת על תוכנה- כאשר מדובר על פיתוח חומרה ההשקעה גדולה בהרבה. הם קיימים מאז שנת 2007 ומייצגים את החלוצים בתחום. והנה כיום, יש להם הרבה מאוד דטה על היוזרים ועל נטיותיהם האופייניות, כך שהאסטרטגיה שלהם מתבטאת בנכונות להקשיב ולהבין מה המשתמשים עושים כדי לפתח על הבסיס הזה את המוצרים של המחר.

3548494

מתברר כי אנשים מאוד ממוקדים באפשרות לבדוק את עצמם- הן ביחס אל עצמם והן ביחס לחברים קרובים ומשפחה. זהו סוג תוכן, סוג דטה שמספר עד כמה אנו אוהבים לשתף אנשים מאוד קרובים אלינו. הסושייל מקבל ביטוי בעיקר ביכולת שלנו להסתכל על אחרים, ולהשתוקק לפיצוח אתגרים בהשוואה לאחרים שדומים לנו. מבחינתי אני יכולה לספר לכם שאחד הדברים המשמעותיים ביותר שמשפיעים עלי בנייקי פיול בנד הינו העובדה שאני יכולה לראות את עצמי ביחס לנשים בטווח הגילאים שלי, בהתאמה לגובהי ומשקלי- וכך לגלות כמה אני עושה והאם אני “בסדר” לגבי פעילותי הכללית- ובנתיים למען הגילוי הנאות אני רחוקה מלהיות בסדר, אבל בזכות הניקי פיול בנד אני באמת עובדת בשיפור הפער.

מבחינתי פיטביט- באמצעות הפיתוח הזה שלהם עם כל האקו סיסטם של המוצרים הנוספים שמתפתח סביבו תורם לאווירה דמוקרטית- בשימוש במכשירים מתוחכמים כיוון ששיטה זו מאפשרת לכולנו להיות נגישים אליה ואינה שמורה רק לספורטאים מקצועיים. זו מגמה חשובה ביותר שהזדמנה לנו- היכולת להנגיש לנו את הטכנולוגיה ולתת בידינו מכשור חכם שעוזר לנו להשביח את איכות חיינו. אני מצרפת לכם גם את הסשן, מתוך הפאנל של פיטביט בכנס, בו תוכלו ללמוד על החברה ועל פלאי המחשוב הלביש החכם. אני מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם סביב הקטגוריה הזו שלQuantified-self כי בעיני היא בהחלט מייצגת חלק ניכבד מהשינוי שניחשף אליו בעשור הקרוב, ובטח בפועל זה יקח הרבה הרבה פחות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.