L’Oréal’s new CMO | O+O

makeup-genius

ללוראל פריז יש סמנכ”ל שיווק חדש אשר מדלוור איתו חשיבה מיוחדת ומאתגרת ממנה כדאי ללמוד. הפוסט הנוכחי ינכיח את הדברים וינסה לנתח את חשיבותם, מקור המידע לתוכן המוצף בפוסט מגיע מהלינק הבא-Link. חשוב לשים לב שהרשומה לא מהווה תרגום למקור אלא ניתוח הדברים על פי הדרך שאני רואה אותם, אתם כמובן מוזמנים ואני מעודדת אתכם לצלול ללינק ולקחת ממנו אינסייטים נוספים משלכם. Stéphane Bérubé הוא סמנכ”ל השיווק של לוראל פריז, והגיע לתפקיד רק לפני חודשים ספורים. למרות המצב הגאו פוליטי המתפתח, הברקזיט- העובדה שאנחנו חיים בעולם של איבוד האמון במותגים ובמושג האמת, סטפן מביא איתו הרבה מאוד אופטימיות לתפקיד ובעיני זה קריטי שכן אופטימיות מהווה מפתח עיקרי להצלחה.

AAEAAQAAAAAAAAhMAAAAJGIyOTEwZTA2LTkyOGMtNDVlMy1iYTZkLTljMDMyZTQ3MmQ2OA

האסטרטגיה שסטפן מביא אל שולחן הדיונים קרויה-‘O+O’, אחד התפקידים המשמעותיים ביותר של סטפן ושל החברה- הוא להביא יותר מכירות בכל הפלטפורמות בהן המותג פעיל. התפיסה של O+O מחברת בין האון ליין לאוף ליין ומגדירה את שני המרחבים כאחד. זה כאמור חלק מאוד משמעותי מהדרך שבה אני חושבת שצריך להסתכל על הדברים, שכן המרחב הפיזי והדיגיטלי ממזמן מהווים פס רחב של אותה נגיעה בלקוח, ומותגים חכמים צריכים לעבוד בכך ולפתח סקילס של ראיית הנכסים לא ממקום של- אתר, מובייל, חנות וכולי… אלא מתוך תפיסה של מסעות הלקוח, כשמסע הלקוח הופך להיות לנכס אתם יודעים שאתם בכיוון הנכון.

לרגע זה, כ-20 אחוז מהמכירות של לוראל פריז מגיעות מערוצי האיקומרס, אבל בחברה רוצים שאיקומרס יהווה מרכיב משמעותי יותר וגבוה באחוזים. על מנת להשיג זאת, צריך להפסיק לחשוב על האיקומרס כערוץ נפרד ! We Need to Stop Talking about Digital- it’s all Part of Marketing. סטפן מדבר על כך שהוא לא מאמין שיש צרכן של און ליין וצרכן של אוף ליין, מאמצי השיווק צריכים לזוז מחשיבה של חלוקה בין אתגרי הדיגיטל לאחרים. משמעותי להפסיק לחשוב על אסטרטגיה דיגיטלית, וחשוב להתחיל לחשוב על שיווק כמכלול בו למעשה נכנס האתגר הדיגיטלי. ואני אף אוסיף ואחדד שבעיני אנחנו חיים בעידן דיגיטלי, ולכן העסק צריך לדעת לפלטר את עצמו דרך המשקפת הזו ולבנות את מערכת ההפעלה של החברה בצורה שמתחברת לשינויים שאנחנו עובדים בעידן הנוכחי- העידן הדיגיטלי.

למותגים גם יש עבודה בלשכנע צרכנים בנוחות והבנפיט של שיתוף הדטה שלהם, מה יוצא להם מכך שהם משאירים טרסביליות של מידע ומקבלים מודעות פרסונאליות. העובדה שמותגים משתמשים בדטה צריכה להיות תחת ריסטריקשן ברורים, שמבטיחים שזה לא יוצר בעיה מול הצרכנים והרגשת הביטחון שלהם- אי מדויקות במסרים שמקבלים אנשים בפידים השונים גורמת להרגשה של חוסר איזון ביחס בין מה שהמשתמש נותן לבין הערך שהוא מקבל בפועל.

לוראל גם שמה דגש על השקעה בטכנולוגיה, מבחינת סטפן צריך לבחון טוב את הטכנולוגיות בהן החברה משתמשת, על מנת שיהיה ביטחון בכך שנוגעים נכון בצרכנים. אזור מסומן למשל הינו כל עולם ה-Voice ועוזרים חכמים, על פי מחקרים כבר היום-22 אחוז ויותר מהצרכנים משתמשים בחיפוש קולי, זה יהפוך להיות להרבה יותר משמעותי, ישנם מספרים שמדברים על כך שעד-2018 ארבעים אחוז מכל החיפושים יהיו קוליים, מותגים כמו לוראל צריכים לבחון איך ניתן לאפטם את התוכן ולבנות אסטרטגיות של-Voice Search.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.