Mobile Marketing | Insights

תחשבו על זה – היופי בשיווק במובייל מנקודת מבטו של איש השיווק ומהפרספקטיבה שלו, היא שאפשר להגיע אל בסיס לקוחות באופן אישי יותר –  להופיע ממש בכף ידם ! בעבר, הנגיעה הכי משמעותית של אנשי השיווק עם הלקוח נעשתה דרך שיחה טלפונית לבית הלקוח או דרך הגישה לתיבת הדואר הפיזית, בשיווק ישיר במייל או טלמרקטינג. למרות שאלו ערוצי תקשורת שנחשבים לשנואים ביותר על ידי הלקוחות הם עדיין היו הערוצים האפקטיביים ביותר. ועכשיו, המובייל לוקח את אנשי השיווק צעד אחד קדימה והופך על פיו את עולם השיווק. המגע הישיר עם הלקוח נעשה קרוב מאי פעם.

אבל המובייל אינו משמש רק ככלי שיווק וערוץ פרסומי, הוא למעשה ערוץ שעונה על כמה צרכים. חשבו על על הדרך בה אתם “צורכים” תוכן בסמארטפון – אנחנו משתמשים באפליקציות, אנחנו מחפשים אינפורמציה באינטרנט דרך דפדפנים, מבקרים באתרים קבועים בהם אנחנו יודעים שנוכל להשיג אינפרמציה חשובה – או מסמסים לאנשים בעבודה ולמעגל המשפחתי שלנו.

האתגר הגדול עבור המותגים בארנה זו היא למצוא את הדרכים הרלוונטיות לשם ביצוע מגוון פעולות שהלקוח עתיד לעשות בפלטפורמה זו בכל זמן נתון.  הקונספציה השגוייה היא שמובייל מוגדר כערוץ שיווקי חדש, כאשר למעשה מדובר במציאות חדשה המושתתת על מגוון ערוצים חדשים מול הלקוח (כשכל ערוץ למעשה מיצג אימפליקציה שונה של משווקים מול לקוחות).

אחד הטרנדים שמגבירים ומגדירים מחדש את העניין סביב השיווק במובייל ובמקביל לו – הינו הסחר במובייל והוא אכן משמעותי, כל המחקרים מראים על כך שהוא רק הולך וגדל כל הזמן. על פי  חברת המחקר דלויט – 19% מהסוחרים אמרו כי הם מתכוונים להשקיע 100 אלף דולר ויותר בפלטפורמת המובייל. הכסף ינותב להשקעות בבנית אפליקציות, ושימוש בערוצים שונים במובייל שנועדו לעסקים. 37 % מהתאגידים שנַענו לסקר השיבו כי הם הושפעו משימוש במובייל ברמה העסקית ושהם מתכוונים להמשיך ולהשקיע בערוץ זה Deloitte.

המשמעות העיקרית בשימוש במובייל הינה דרך חדשה להגיע ללקוחות . וזה רעיון התופס חלק ניכר בכללי המשחק החדשים, אבל זוהי למעשה רק ההתחלה. המטרה המרכזית היא לייצר טראנסאַקציות אמיתיות מול הלקוחות -ביצוע פעולות ! זה המקום בו המובייל מתחיל להיות רלוונטי מבחינה עסקית. עולה כאן השאלה הפראקטית – איך למעשה אנשי השיווק יכולים להשיג רלוונטיות עסקית דרך המובייל ?

הדרך האמיתית והגישה הנכונה מיתמַצות בַּכַּווָנה להיות קשורים לקונטקסט של הלקוח   לוקיישן, פרק הזמן במהלך היום, הצעות ערך על פי צורך ועוד. צריך להגדיר את מידת הרלוונטיות ללקוח על פי “הטיול של הלקוח” ולהגדיל אותה עד כמה שניתן. בנוגע לתחום החיפוש – המותגים צריכים לתת מענה ללקוחות במקום הקרוב ביותר למקומָם בזמן הקנייה , להפוך את המגע למיידי ולוקאלי – ובכך למעשה מתאפשרת טראנסאַקציה ישירה שקשורה למידע בזמן הנכון ובמקום הנכון. במילים אחרות : נידרש מכם לחשוב כמה שיותר על הרגליו של הלקוח – מה הוא עושה, איך הוא מחפש ולאור הנתונים הללו לזַמֵן לו באופן מיידי את התשובות שהוא צריך על מנת ליצור מגע מדויק שמניע לפעולה.

ההבחנה הזו היא לא פילוסופית, כמעט 29 אחוז מכלל הלקוחות שמחפשים אחר מוצר בשטח המכירה דרך סמארטפון, אכן מסיימים בכך שהם רוכשים את המוצר גם און ליין וגם אוף ליין. הסחר דרך המובייל מראה סימנים וודאיים שיגדל וייעשה לשוק מרכזי של למעלה מ163 מיליארד עד שנת 2015. יוצא מכאן כי חברות שמתמקדות במובייל ובפתרונות שהוא מציג מול הלקוחות ירוויחו את הרווח הגדול ביותר. אמזון למשל היתה המובילה בהנהגת השוק הודות לשיטותיה בהשוואת המחירים ובזכות החוזק שלה. הצפי הוא כי שוק האיקומרס יגדל באמצעות האקו סיסטם הזה על סמך נתונים בדוקים. השימוש בשיטה מתרחב ככל שהשוק גדל, וההזדמנות דרך הסמארטפונים תתחיל להראות את ניצניה ולשמש ככלי שעוזר בקבלת ההחלטות של הצריכה בחנות, לפני הקנייה וגם לאחריה.

צירפתי לכם סרטון מדליק שמעביר את כל הנקודות שרשמתי בפוסט באופן חותך וברור. כדאי לכם ..

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.