Mobile video Content

283749

הרשומה הזו תעסוק במחקר שמצאתי במנוי שלי בביזנס אינסיידר שעוסק בנושא השימוש בוידיאו כצריכת תוכן מתפתחת ומרכזית במובייל. אני מציגה לכם ברשומה את הנקודות המרכזיות שהועלו במחקר, ומחדדת במהלכה כמה תובנות משלי. כמו כן אוסיף את המחקר המקורי לתחתית הרשומה על מנת שתוכלו להיחשף אליו באופן מלא בעצמכם. חשוב לי להעביר לכם בפוסט הזה את רוח המגמה, ולמרות שלא כל הפרטים הרשומים להלן מתייחסים לגיאוגרפיית ישראל, חשוב להבין לאן עולם המדיה מתפתח כי בסופו של דבר זה משפיע גם עלינו. אנסה לחלץ עבורכם את הדברים המשמעותיים על מנת שישרתו אתכם היטב בעבודה המעשית.

נקודות מרכזיות :

המגמה של צריכת תוכן וידיאו במובייל– ממשיכה את החדירה וההתפרצות האדירה שלה אל חיינו, היא גוברת ככל שאנשים מאמצים יותר ויותר את הסמארטפונים ואת הטאבלטים לשימוש לצורך צריכה תוכן. המכשיר משרת אותם כל היום ברציפות, כך שלמעשה הוידיאו הופך להיות לתוכן מיינסטרימי שנצפה בסלולר או בטאבלט באופן קבוע. נתונים סטטיסטיים מראים כי הצפייה בוידיאו באון ליין בסמארטפונים ובטאבלטים עומדת כיום על 15 אחוז מסך הצפיות הכוללות.

ישנן פלטפורמות מובילות שגורמות לכךחלקן עדיין לא פעילות בארץ : נטפליקס, YouTube, Hulu  ופלטפורמת הוידיאו של אמזון- מייצרות אמצעֵי גירוי להגברת הצפיות של גולשים בתוכן וידיאו און ליין דרך מכשירי המובייל.

אין ספק שהתוכן הוא המלך- אבל המעבר לצפייה מתוך מיינדסט חדש, כלומר צריכת תוכן דרך מכשירי המובייל, משתקף בהרגלים חדשים וזה גורם באופן טבעי גם ליצרניות התוכן להשתנות. ישנו גם הבדל מובהק בסוג התכנים הנצרכים בסלולר בהשוואה לטאבלטים. הסלולר משמש לצפייה בסרטונים ויראליים, קומדיות ומוסיקה. הטאבלט לעומת זאת יותר אופטימאלי למטרת בידור, כדוגמת סדרות טלוויזיה, והפונקציה הזאת מתבטאת בכך שהתכנים הנצפים בו יהיו ארוכים יותר.

הצפיות בYouTube גדלות משמעותית בידי הגולשים שמשתמשים במובייל שלהם, ולכן אין זה מפתיע שגוגל החליטו לצאת באמצע השנה באסטרטגיית האומניצ’אנלס- שלמעשה גורסת שצריך להתאים את התכנים לכל המסכים- במיוחד כשמדובר בתוכן וידיאו. זו עובדה בשטח, יותר ויותר אנשים צופים בסרטוני יוטיוב דרך הסלולר.

כל שחקן במגרש הזה- מאמץ אסטרטגיות משלו לגבי סוג התכנים שהוא מפיץ ולדרך לעשות מוניטיזציה על הצפיות. אבל יש מגמה אחת משותפת לכולם : העברת התוכן בוידיאו ממשיכה להיות אחד התחומים היחידים בתעשיית המובייל שמייצב את עצמו ברמת המוניטיזציה והגדילה של החשיפה.

USAudienceForMobileVideo

הצפיות בוידיאו דרך המובייל רק גדלות ומתפשטות בהתמדה. יצרני התוכן יכולים ליצור סביב התופעה המון הזדמנויות, כגון : ליצור מרחב אכסון לספריות גדולות, פלייליסטים שמאפשרים צפייה על בסיס הצלבה של צפיות- Cross- Devices ומתוך התפישה הזו לדאוג לכך שהצפייה במובייל תתואם ברמה הגבוהה ביותר על מנת שהיא תֵירָאה מוצלחת בעיני הגולשים מהמובייל. האסטרטגיה הזו משכנעת בפועל יותר ויותר גולשים לצפות בתכנים דרך המובייל. על פי חברת המחקר נילסן, ישנם בערך 50 מיליון אנשים בארה”ב (16 אחוז מהאוכלוסייה כולה אשר גולשים באינטרנט) שצורכים וידיאו במכשירי הסלולר שלהם מידי חודש- זאת בהתייחסות לרבעון השני של 2013 שמשקפת עליה של 37 מיליון מנתוני אותו רבעון בשנה הקודמת- 2012. חשוב להדגיש כי המספרים הללו אפילו אינם כוללים את הצפיות בטאבלטים- אלא מתייחסים אך ורק לסלולר.

בעוד שהסלולר כרגע יותר דומיננטי, קל לראות על פי המספרים- ומתוך מה שמשתמע מהיקף החדירה שמכשירי המובייל יחד עם הטבאלט יהוו מסך מרכזי ומשמעותי בכל הקשור לצפייה בתוכן וידיאו. כמו כן, צריך לתת את הדעת על כך שהזמן הממוצע שמוקדש לעיסוק במסכים שונים כולל דסקטופ ומובייל עומד על כמעט שלוש שעות לגולש- ועל פי חברת המחקר נילסן ההערכות הן שהזמן שגולשים נמצאים במובייל מתוך שלוש שעות הצפייה הללו מסתכם בממוצע של שעה ועשרים דקות. כך ניתן לזהות את הפוטנציאל הגלום במסך זה ככל שתגדל חדירתו.

55676754

אתרי תוכן וידיאו שונים כמו נטפליקס, YouTube, אמזון, Hulu וVimeo כולם מחפשים למנף הזדמנויות עסקיות שלא היו כאן בעבר על בסיס ההתנהגות החדשה הזו, ובכך להֵיעָנוֹת להפגנת הרעב הגובר לתוכן וידיאו מצד הגולשים. המענה יחזק את אמון הלקוחות שלהם באתר מתוך ההנחה שהוא יימָצֵא בכל מקום, כלומר בכל מסך אליו הם נגישים. עבור האתרים זו תהיה הזדמנות מצויינת “לדחוף” את כל התוכן שלהם בוידיאו ובכך להגדיל משמעותית את אחוז הצפייה הכולל. כל אחת מהפלטפורמות הללו כבר עשתה כמה צעדים משמעותיים על מנת לחזק את הנוכחות שלהן במובייל. זאת באמצעות פיתוח אתרי מובייל, אפליקציות שזמינות בכל המכשירים ובכל הפלטפורמות. בנוסף הן גם מפעילות מדיניות של המחרה חלופית על גבי פלטפורמות שונות שמתבטאת במחירים נוחים יותר לשיוש במסכים הקטנים ובכך הן למעשה מאריכות בפועל את זמן השהייה ואת מספר הגולשים בכל זירה. 

מילת סיכום. אין ספק שיש עתיד ואופציה נהדרת למוניטיזציה, זאת ככל שהחדירה לעולם המובייל תגדל, וכמו כן ככל שהנוכחות של תוכן ויזיאו בטאבלט תתעצם. מצב נכסף זה תלוי כמובן בתשתיות תומכות של אינטרנט- 4G LTE עם ההבנה שחברות צריכות לחשוב יותר מתוך תפישת ה“מובייל במרכז”. קהלים צעירים מאמצים במהירות את חידושי המובייל ומשנים את הרגלי הצפייה שלהם באופן מובהק. לגביהם, המסך של המובייל לעיתים הוא המסך הראשון אם לא הבלעדי. עכשיו כשמכשירי מובייל הינם דבר שבשגרה שמנוצל באופן ברור ברמה התשתיתית היישר לכיסם של האנשים מן הראוי לפתח את המרקט הזה של המובייל בצורה רצינית. חשוב להבין שאמנם ההזדמנות המשורטטת במסמך הזה מופיעה כהמלצה לחברות התוכן הגדולות, אך בעיני צריך להפנות אותה המלצה גם למפרסמים, למשווקים ולמותגים המסחריים : בין אם מדובר באופציה שלהם לייצר תכנים מובחרים עבור הפלטפורמות של רשתות התוכן הגדולות ובין אם בחופש לייצר תוכן וידיאו עצמאי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.