Online Retail Forecast

כל אחד מאיתנו יכול להבין שקורה משהו במרחב האיקומרסי ושהסביבה “רותחת”– המספרים של יום הרווק הסיני מעידים על כך שישנו אקספוננציאל בדרך שבה אנשים מתנהגים- ביום הרווק הסיני האחרון המתחרה של עליבאבא ענקית האיקומרס הסינית חצתה את שיא המכירות של הראשונה משנה שעברה- השיא עמד על 17.8 מיליארד רולר ו-JD.com הגיעה למכירות שעומדות על יותר מ-19 מיליארד דולר. לעומת זאת עליבאבא בעצמה הצליחה לשבור את שיא השיאים עם מחזור מכירות שעומד על-25.3 מיליארד דולר בתוך 24 שעות, ושווה להתעכב על המספר הבא- בתוך שתי דקות (הראשונות לפתיחת האירוע) היו מכירות שעמדו על יותר ממיליארד דולר- כן, שתי דקות…

בפוסט הנוכחי אני רוצה להתעכב על מספרים מבוססי מחקר אותו הצמדתי לתחתית הרשומה, אשר מספר את סיפור התחזית של עולם האיקומרס ולאן הדברים הולכים. נתונים ודטה שלטעמי יכולים להועיל לכם בהבנה של השינוי ובחיזוק ההחלטות שלכם בכל הקשור להשקעות בארנה של הקומרס הדיגיטלי.

OM1

ההערכות במחקר מדברות על כך שאמזון תתעצם ככל שהזירה הדיגיטלית הקומרסית תתפתח– עד-2027 צפויות המכירות באון ליין בארה”ב בלבד לעמוד על טריליון דולר, והנתח של אמזון על פי התחזיות אמור לעמוד על-53 אחוז (לעומת-34 אחוז בשנת 2016)- המספר הזה ייצג כמעט את כל הצמיחה בארה”ב- כיום סך המכירות בארה”ב של אמזון עומד על-4 אחוז, ועד 2027 הוא אמור לעמוד על-12 אחוז.

זה לא סוד שסגמנט מוצרי הצריכה– מזון ומשקאות כמו גם פתרונות של ארוחות מוכנות מהווה כקטגוריה חמה ובאובססיה של חברות כמו אמזון ואחרות (בארה”ב במיוחד וואלמארט), מדובר בקטגוריה שעומדת על סדרי גודל של-750 מיליארד דולר ויש לה ביצועים נמוכים מאוד באון ליין (המספרים בארה”ב עומדים על פחות מ2 אחוז, אגב- חשוב לחדד שהמספרים בארץ דווקא הרבה יותר גבוהים, שופרסל למשל מדווחת על מכירות של יותר מ-15 אחוז און ליין) האחוזים נמוכים למרות יותר מ-20 שנים שבהם שוק האיקומרס מתפתח ועדיין קשה לפצח את הקטגוריה הזו- באופן אירוני שכן מוצרי צריכה היוותה את אחת הקטגוריות הראשונות באון ליין בשנות התשעים.

OM2

אמזון רכשה לפני כמה חודשים את וול פוד מרקט– ובאמצעות המכירה כמו גם פיתוחים טכנולוגים מתקדמים כמו- Amazon Go היא מחפשת לעשות שיבוש לרעיון של איך שאנשים רוכשים בפועל מזון. אמזון רואה את המשימה של קטגורית מוצרי הצריכה באופן שונה מהמתחרות שלה, למרות שמדובר בקטגוריה קשה לפיצוח- מדובר ממש בתחילת הדרך והיא מחפשת להכנס למשחק באמצעות חיזוק תפיסת האומניצ’אנל שמאפשרת לה לשחק עם התרחישים השונים ולבנות מערכות יחסים של צרכנים נאמנים, כל זאת באופן שנשען על אמזון פריים כחלק מהאסטרטגית שלה בעולם המזון.

OM3

קטגוריות פופולאריות כמו– לבוש, ספורט, משחקים ומוצרים לבית- שכיום נהנות מנתח שוק גבוה יתאפסו ויעמדו על סדרי גודל של-35 אחוז מכל המכירות בקטגוריה, וכמו שתוכלו לראות בגרף שמוצג לכם מעל לפסקה זו- ההערכות הן שהפיק הגדול מאופיין בשנים הנוכחות, אבל לאורך זמן יתאפס ויאזן בין עולם הצריכה באון ליין ובין עולם הצריכה האוף לייני.

הצפי הוא שהמכירות באון ליין בארה”ב יגיעו בשנת-2027 לטריליון דולר, וכל שוק האון ליין יעמוד על-22 אחוז מסך המכירות הקמעונאיות- מדובר בקפיצה משמעותית אל מול המצב כיום שבו שוק האיקומרס הכולל בארה”ב עומד על-12.2 אחוז.

כאמור, אלו היו הנתונים המשמעותיים ביותר בעיני במסמך הנוכחי, אני מזמינה אתכם לצלול אל המחקר המקורי ולדלות ממנו דטה נוספת ומספרים שמעניינים אתכם. אני מצידי אמשיך לסקור עבורכם את השינוי ולהקפיץ לכאן תובנות, אינסייטים ומספרים מחקרים שיכולים לעזור לכם לבנות את מפת הדרכים בצורה המקצועית ביותר.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.