בהמשך לסדרה שהתחלתי בנושא דיגיטל ומובייל אני שמחה להציג בפניכם פוסט חשוב שנוגע בנקודה משמעותית – איך למעשה אנחנו מייצרים מהלכים שמאפשרים מכירה ישירות ממובייל דיבייז. אם יש לכם תוכן דיגיטלי, שירותים או משחקים למכירה ללקוחות אשר משתמשים באמצעים סלולרים מתקדמים ובמובייל צריך לחשוב היטב על הדרכים הטובות ביותר אשר תאפשרנה ללקוחות לשלם בקלות. אתם חייבים לוודא שהם יכולים תמיד למצוא בקלות את התוכן שלכם – ואכן הדגש הוא על קלות ופשטות. אך, אפילו יותר חשוב – אתם חייבים לייצר סביבת עבודה מוכרת של תשלומים בצורה שתראה תמיד אותו דבר בפני הלקוח על מנת שירגיש בטוח במהלך הרכישה. זוהי הדרך שלכם לייצר אמון מול הלקוח וכך למעשה הקהל שלכם יחזור לרכישת תוכן נוסף.
ובכן, איך למעשה נוכל להביא לידי כך שירבו יותר אלה מהלקוחות שלנו שמוכנים לרכוש ולשלם במובייל ? מתברר שהקמת מערכת תשלומים נוחה המלוּוָה בחווית צריכה טובה יעשו את העבודה. צריך לחזור לבסיס על מנת שנבין את המתודות האפשרויות והזמינות ומשם לייצר מנגנון השוואתי.
Direct Carrier billing או בשמו השני – “on bill” זוהי למעשה האופציה האופטימאלית ללקוחות לשלם ישירות מהמובייל, וזו גם הדרך המהירה והיעילה ביותר עבור לקוחות. היא השיגה את מספר ההצלחות הגדולות ביותר בתחום זה. לקוחות פשוט משוטטים באתר עם הסלולר שלהם, מוצאים את התוכן שהם רוצים – לוחצים על התוכן – משלמים ומייד מורידים את המוצר. אין צורך להכניס פרטים כיוון שהתשלום נעשה ישירות דרך המובייל ברשת. מאחר שבמתודה זו נידרש מספר הצעדים הקטן ביותר דהיינו הסרת המכשולים, האופציה קוצרת את מירב ההצלחות והיא גם מתאימה למוצרים במחירים נמוכים. רצ”ב דוגמא של T – Mobile אשר משתמשים בשיטה זו- Link.
קרדיט קארד – קרדיט זו למעשה דרך דומה מאוד המציעה ללקוחות דרך תשלום. זו למעשה חווית צריכה דומה לחווית הצריכה בPC, שיטות תשלום במובייל כגון Bango (בארה”ב) מאפשרים לדלוור את הפעולה בקליק בודד אחד אחרי תהליך הקניה הראשון. זו אופציה המחייבת את הלקוח להכניס את כל פרטי הכרטיס ואת כתובתו.
Pay – pal – זוהי שיטה המבוססת על תשלום באינטרנט ובה יכולים הצרכנים להרשם לחשבון פי פאלי משלהם ולמצוא דרכים שונות לפתוח חשבון על מנת שיוכלו לשלם. אחת השיטות היא תשלום פי פאל במובייל כדי שתתאפשר רכישה דרך הסלולר. שיטה זו הצליחה מאוד באתרים כגון – eBay. שם למעשה היוזרים זקוקים לחשבון בפי פאל על מנת שיוכלו לשלם במובייל על תכנים שונים. זו דרך מצויינת אבל הצורך של הלקוח לפתוח כרטיס פי פאלי עוד לפני שישלם משבית שמחה אצל צרכנים אימפולסיביים ולכן הם למעשה יוצאים מהמשוואה.
Premium SMS – דרך מסורתית לחייב לקוחות שרוכשים במובייל. צורת התשלום מסתכמת בהודעת SMS עם קוד. זה עשוי להישמע כעניין פשוט, אבל מאחר וSMS מעולם לא “עוצב” לשיטת תשלום יש לו כמה וכמה מגרעות. הרבה מאוד פעמים ההודעות מיועדות לכך שתגענה מאוחר מהרצוי או המובטח – מה שמייצר הרבה מאוד אכזבות בחוויית הלקוח. המגרעות הללו פוגמות בתפוצה, עד לסדר גודל של 18 אחוז נטישות במעמד הרכישה ומורידות למעשה את הrevenues- של המהלך – זאת על פי מחקרים שנערכו בתחום.
Carrier billing over WIFI – עם גדילת הפופולריות של הסמארטפונים כגון : בלאקברי, אנדרואיד, ואיפון – יותר ויותר אנשים בוחרים להתחבר לאינטרנט ולרכוש תוכן דרך המובייל, דרך WIFI. עד כה צרכני הסמאטרפון הללו הוגבלו לביצוע רכישה רק על ידי כרטיס האשראי שלהם או דרך פי פאל. כעת, עם האפשרות של חיוב דרך פתרונות WIFI לקוחות יכולים למעשה להחליף את צורת החיוב ועדיין לקבל חווית רכישה קונסיסטנטית ומוכרת, שמאפשרת להם לבצע רכישה ישירה דרך ה”מוביל האינטרנטי” שלהם במסגרת המובייל. זו למעשה מהפכה בכל הקשור לדרך בה לקוחות יכולים לשלם במוביל, והיא עוזרת גם לספק האינטרנט וגם לייצרן התוכן לְסַפֵּחַ הכנסות ורווחים שבעבר לא היו אפשריים ואף בלתי נגישים.
ככל שיש יותר אפשרויות כך ייטב – האינטרנט אינו כפוף למגבלות מגזריות ולגבולות לאום, אלא פועל במרחב הגלובאלי. וחברות הרבה מאוד פעמים נחשפות לעובדה שלקוחות מכל העולם למעשה משוטטים באתרים שלהם ובתכנים שלהם דרך המובייל מכל העולם. נתונים אלו מובילים במובהק לשיטה אחת אוניברסלית, שיטת תשלום אשר עובדת בכל מקום אצל כולם באופן גלובאלי ובין-לאומי. לכן, כשמתלבטים על שיטת תשלום במובייל צריך לחפש את זאת שמציעה אפשרות לייצר אינטגרציה. צריך לחפש שיטת תשלום שמאפשרת מגע גלובאלי ומספקת למעשה ללקוחות לשלם בדרכים מגוונות. צריך לוודא ולהבטיח שהפתרון יספק גם חיבור לסלולרים המודרניים כגון סמארטפונים וכן יאפשר חיבור לWIFI. בכך לא רק תגדילו את הרווחים הפיננסיים אלא גם תשיגו הרבה מאוד לקוחות מאושרים שיישארו איתכם במערכת יחסים כשותפים לדרך ארוכה.
מילת סיכום והתוויית כיוון להמשך הדרך ...אני ממשיכה בסדרת המובייל שבה פתחתי ומעמיקה את המחקר שלי בנושא. בהמשך אציג לכם דוגמאות רבות הקיימות ברשת בעניין זה. אמשיך להציף קייס סטאדי מכל רחבי העולם ואצביע על הקשר בין המוביל לשאר אמצעי האקו סיסטם הדיגיטלי – אינטרנט, סושייל, דיגיטל ופיזיקל. אישית אני לומדת המון מהסדרה הזו כמו גם מהמחקר שאני עורכת במקביל – מקווה מאוד שאכן הוא תורם גם לכם.