Retail Trends for 2023

במסגרת הפוסטים שלי שעוסקים במגמות 2023- פרסמתי שתי רשומות- אחת שעסקה במגמות בעולם המזון-Link, והשנייה במגמות סביב הבית-Link. היום אני רוצה להתעמק באחד האזורים אותם אני הכי אוהבת לחקור! השינויים והמגמות בעולם הקמעונאות. אתמקד במגמות שחשוב להבין ב2023 וקדימה, כיצד צרכנים משתנים, איך עסקים מגיבים לכך ומה הם המצפנים אותם שווה לחדד ולשייף על מנת להיות רלוונטים ולהתחבר למודלים אותם נדרש לאמץ. 

איקומרס. כאן להשאר. כולם יודעים שהשנים של הקורונה יצרו פיצוץ בערוצי האיקומרס- ובאופן די ברור, כשהקורונה התרחקה מאיתנו המספר הזה צנח והצמיחה איתו. אבל חשוב להגיד שבתוך הצניחה ישנם הרגלים שהם כאן ולהשאר. הטכנולוגיה עשתה את השינוי להרבה יותר קל, וחברות ומותגים גם יחד הבינו בצורה הרבה יותר חכמה כיצד לפעול במרחב הדיגיטלי, מצד שני האנשים שחוו את הקניה הדיגיטלית השאירו חלק מההרגלים גם לימים שהם “פרי קורונה”. כתוצאה, ישנה הערכה שהחנויות שמוכרות און ליין ברמה הגלובאלית נעות בין 12-24 מיליון-Link.

הערכות נוספות מדברות על כך ש58.4% מהאנשים שגולשים באינטרנט רוכשים און ליין בכל שבוע-Link. כתוצאה, אנליסטים צופים כי המכירות און ליין יגדלו ל8.1 טריליון דולר עד שנת 2026, זו קפיצה משמעותית מ5.7 טריליון דולר ב2022. איקומרס ימשיך לצמוח גם ברמת סוג המשתמשים וגם ברמת המורכבות של הדברים שנמכרים לאורך השנים. אימרקטר מעריכים שעד 2023, אתרי קומרס יהוו כ22.3 אחוז מכל המכירות של הקמעונאות-Link. זה אומר שקמעונאים צריכים עכשיו ובדיוק עכשיו להכפיל את המאמצים שלהם במחויביות שלהם לאיקומרס ואסטרטגיות אומניצ’אנל ולהיות מוכנים לשינוי מתמשך ומתעצם.

מיקרו מחסנים לוגיסטים.  מי שמכיר את עולם האיקומרס, יודע שזה אתגר אחד להעלות אתר איקומרס, לבנות מגוון- לייצר טרפיק, קניה וחזרתיות- וזה דבר שני לעבוד מאחורי הקלעים על הלוגיסטיקה ושרשרת האספקה של המוצר. הרבה מהאתגר הזה במיוחד בעולם של מוצרי צריכה FMCG נח על היכולות התפעוליות, הלוגיסטיקה והלאסט מייל. בשביל שקמעונאים יוכלו לחזק את השריר ואת ההרגל שלהם בעולם של קמעונאות דיגיטלית הם דווקא צריכים להשקיע יותר ויותר במימד הפיזי. ההערכות הן ששוק הMicro Fulfillment ברמה הגלובאלית מוערך בכ2.1 מיליארד דולר נכון ל2021, והוא צפוי להגיע ל88.3 מיליארד דולר עד לשנת 2031, זה אומר שהוא יצמח בכ44.8% בין השנים 2022-2031- לינק.

זו הסיבה שכדאי לכם לפקוח את העיניים ואת האוזניים ולהכיר סטארטאפים כמו “סופר דופר” עליו כתבתי לאחרונה-Link, אשר משנה את תפיסת הקמעונאות והדרך שבה מוצרים מגיעים בפועל לאנשים.

אריזות בשימוש רב פעמי. לקוחות מתחילים להיות יותר מודעים לחשיבות של מחזור ושימוש באריזות ססטיינביליות גם ברכישה הדיגיטלית וגם ברכישה ברצפת המכירה. חשוב להגיד גם שבצד הרע של הסיפור נמצא האיקומרס שמעודד שימוש באריזות הרבה מעבר לקניה ברצפה הפיזית- Link. על פי מחקר שנערך 76 אחוז מהאנשים שעונים אומרים שעשו חשיבה מודעת לשימוש במוצרים עם אריזות רב פעמיות והפחתת השימוש באריזות מזהמות בשנה האחרונה. 86 אחוז אומרים שהם כפי הנראה יקבלו החלטה בבחירת הקמעונאי שלהם על פי המצפן הזה, 77 אחוז מצפים מיותר מותגים להציע אריזות ססטינביליות בעתיד-Link.

הצפייה מהלקוחות לעתיד יותר ססטינבילי כבר כאן, וקמעונאים צריכים לשים לב לכך, כי החדרת אסטרטגיה כזו בתוך החשיבה של החברה תייצר את הגורם המבדל עבור המותג מכאן והלאה. דוגמאות כמו OPA סטארטאפ מדהים שמאפשר ללקוחות להזמין מוולט למשל את האוכל בכלים רב פעמיים- מהווה את סוג החדשנות אותה אתם צריכים לחפש.

תמחור דינמי-Dynamic Pricing. העלייה המסתמנת של המחירים כתוצאה מהאינפלציה ופקטורים נוספים מייצרת מצב שאי אפשר להתעלם ממנו. למעשה, מחקר שנערך על ידי Kantar מכוון לכך שהמחירים של מוצרי המזון עלו ברמה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות מה שמקשה על הכיסים של כולנו-Link. עם השיחה על המחירים העולים, דיון ישן חוזר למרכז הבמה איך קמעונאים יכולים להשתמש בתמחור דינמי באופן אוטומאטי בשביל לשנות את המשוואה, האם אסטרטגיות התמחור של הקמעונאים צריכות להיות מבוססות אלגוריתמים חכמים, ויותר מכך- האם קמעונאים וצרכנים מוכנים בכלל לאימוץ הרעיון?  התפקיד של בינה מלאכותית בעולם של קמעונאות יכול לשנות את המשוואה. ישנם כיום פתרונות של סטארטאפים מובילים ויזמים טכנולוגים שזמינים לקמעונאים ואמזון היא כבר לא היחידה שמחזיקה ברעיון בצורה אקסלוסיבית. קמעונאים מובילים ממנפים יכולות AI על מנת לענות לרגישות של השוק, כי מערכות של בינה מלאכותית כיום יכולות להשפיע בכל סיסטם ולבנות דרך חדשה לתמחור משתנה.

בינה מלאכותית יכולה גם לשמש קמעונאים ככלי שעושה סימולציה לתחזיות של תמחורים והאפקט של קידום ושיווק של מהלכים על השורה התחתונה. כשצוותים של קמעונאים מצוידים ביכולות של בינה מלאכותית בתוך התוכנות שמשמשות את העסק, צוותי התמחור יכולים להשתמש בהתנהגות של הלקוחות על מנת להתאים את ההמחרה הנכונה ביותר עבור הלקוח לכל קטגוריה. דווקא לכל מי שמרגיש מעודכן בעולם מתקדם חשוב לקחת בחשבון שהרעיון של תמחור דינמי אינו חדש. בתעשיית התיירות למשל אנחנו יודעים שזה כלי רב עוצמה שעוזר לשחקנים לתכנן בצורה חכמה יותר (ואף מתוחכמת) לשיווק והפצה של חדרי מלון, מקומות בטיסה, נסיעות ועוד. וגם בואו לא נשכח שאמזון עושה זאת כבר שנים רבות. תמחור דינמי בעולם של אי יציבות יהפוך להיות לחלק משמעותי מהשיחה ומהדרך של הקמעונאים בכל הקטגוריות להתמודדות עם המצב החדש.

שיווק ופרסום, הקמעונאי כמדיה. בשנים האחרונות, קמעונאים הבינו שהם יכולים להפוך למדיה, ולשנות את המשוואה באמצעות היכולת שלהם לייצר שיווק פרסונאלי בתוך הנכסים שלהם. קמעונאים יכולים לעשות אופטימיזציה להצעות, הטבות וגם בשל המעגל הסגור בו הם שולטים יכולים לבנות מסעות לקוח פרסונאלים ולהגביר את המעורבות והאינטראקציה מול הצרכנים. ישנן גם חברות שמשתמשות בבינה מלאכותית על מנת לעשות זאת מתוחכם יותר. למשל, Dynamic Yield מאפשרת לייצר חוויות אינדוודואליות בנקודות המגע מול הלקוח, ולבסס את ההצעות אל מול הלקוח מתוך הדטה. קמעונאים משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לשנות את האימפקט שלהם על הצרכנים ובחיזוק המדיה בבעלות.

ריטייל מדיה- מתחילה לקבל שימת לב גדולה, עם הרבה קמעונאים מסוגים שונים שקופצים על הרעיון והופכים להיות לשחקני מדיה בעצמם. אימרקטר פרסמו ב2022 תחזית שמדיה קמעונאית תגיע ל40 מיליארד ב2022 ועד 2024 היא תעמוד על יותר מ60 מיליארד-Link.

 

שרשרת אספקה, חוסר יציבות בגלל משברים גלובאליים. אף קמעונאי לא יכול להתעלם מהפיל שבחדר, ישנם שינויים גדולים שנסחבים איתנו כבר משנות הקורונה, אל 2022 שמשפיעים ועושים את המלאכה לקשה יותר עבור קמעונאים ברמה הגלובאלית. המלחמה באוקראינה, בעיות מתמשכות של שרשרת אספקה עולמית שגורמים לחוסרים ושינוי בהסכמי טרייד גלובאליים- כל אלו משפיעים ומקשים על עולם הקמעונאות.

אבל עדיין, הצרכנים מצפים לשקיפות בתהליכי המכירה, מחירים הוגנים ומוצרים ססטינבילים כמו גם שירות לקוחות חזק וטוב. השנים הקרובות תדרושנה מהקמעונאים להיות הרבה יותר אג’יליים וגמישים- גמישות, והיכולת לזהות הזדמנויות מהדטה יהוו את שני השרירים החשובים ביותר! זה אומר שצריך לפגוש את הצרכים הללו דרך טכנלוגיה, חדשנות ושיטות חדשות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.