Search Data Can Predict If Someone Might Commit Crime

Google-Can-Tell-If-You-Are-Lying-Criminal-2

אחד החוקרים המעניינים ביותר שיצא לי להקשיב להם לאחרונה, מדבר על כך שחיפושים בגוגל יכולים לייצר פרדיקציה על כך שמישהו הולך לבצע מעשה פלילי- וזאת עוד לפני שזה קרה בפועל. זה נשמע כמו קטע מהסרט- Minority Report, אבל יכול להיות שכלי שאנחנו משתמשים בו על בסיס יומיומי לטובת פעולות חיפוש רגילות, יכול למעשה להפוך לכזה שעושה פררידיקציה לפשעים שעוד לא קרו בפועל.

google-search-2

Seth Stephens-Davidowitz הוא עובד לשעבר של גוגל אשר מתמחה בעולם של ניתוח דטה- Data Analyst כותב בספרו על כך שיש בכל יום נתון יש שמונה טריליון גיגה בייט של דטה בחיפושים בגוגל המאפשרים לחברה לעשות פרדיקציה על התנהגויות- דפוסי התנהגות של משתמשים, ולהבין דרך מילות החיפוש כוונות ודברים שהם הולכים לעשות כתוצאה מתחומי החיפוש והעניין. הרעיון הוא שגוגל יכולה באמצעות מספר חיפושים וטריגרים לגלות אם אנשים משקרים, ואפילו אולי אם הם רוצחים בפוטנציה.

מצד שני, סטפן מדגיש זו בוידיאו אותו צירפתי לכם לרשומה, שהדטה יכולה לשקף הרבה פעמים את הדברים שאנשים מחפשים או מדברים עליהם- אבל לא בהכרח אומרת שבפועל זה מה שאנשים יעשו. להרבה מאוד אנשים יש מחשבות נוראיות כשהם מחפשים בפועל, אבל עדיין זה לא אומר שהם ימשיכו עם המחשבות שלהם ויבצעו את הדברים הנוראיים עליהם הם חושבים. זהו נתון משמעותי עבורכם באופן כללי, שכן יש פער בין ההצהרות שלנו ובין הדברים שאנחנו עושים בפועל- וצריך להכיר בגאפ הזה על מנת להבין לעומק התנהגויות.

לכן, הדטה יכולה לעזור בצורה קונקרטית להבין מי נמצא בקבוצת סיכון לעשות משהו רע או לבצע פשע.

בראיון אחר שלו– Seth Stephens-Davidowitz מדבר על המחקר שערך בכל הנוגע להתנהגות של אנשים במבוסס כלי של גוגל- Trends….הנחת היסוד של סת’ היא שגוגל הוא יוטיליטי ניתוח מדהים שכן אנשים לא משקרים לGoogle, הם מחפשים כמו שהם חושבים, ובפועל אומרים לתא החיפוש את העולה על דעתם באמת מבלי לשים על כך שכבות של פייק– .

23659600_10155336546459125_1429460947926085378_n

אם תצפו בוידיאו השלם, תוכלו לראות לדעתי את מה שאני ראיתי- גוגל יכולה להוות את הפסיכולוגיה של העידן החדש שדרכה אפשר להבין לעומק התנהגויות, להבין אנשים- וישנו פרט נוסף סופר משמעותי- כשמחברים בין מסרים, היכולת שלנו לראות כיצד יצרו אימפקט על האנשים ואחר כך מגיבים להם בתוכן שמקשיב למה שאנשים עשו בפועל, ניתן להשפיע על ההתנהגות. במיוחד מעניין החלק שבו דוידוויץ מנתח את החיפושים של גוגל מול הדברים שאנחנו אומרים בפייסבוק, תראו את ההבדלים במה שאנחנו מתארים על “הבעל שלנו”…

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.