מה קובע את המושג פשטות? כל מה שהופך את החיים להרבה פחות מורכבים. היכולת להוריד את הכאב שקיים באינטראקציה עם חברות, מותגים וארגונים בתעשיות שונות. זה כולל: נגישות, תקשורת של המידע בצורה ברורה, מענה על הצרכים של הלקוחות או מתן הרגשה ללקוח שהוא חשוב. זה גם אומר- חדשנות, טריות של פתרונות ודברים שהם Usefulness. פשטות משפיעה על הUI על המסע של הלקוח, היא אמורה להוריד חיכוכים מיותרים ולייצר רגעים נעימים. היא קשורה ביכולת של המותג לשמר את חווית הלקוח בצורה קונסיסטנטית.
מקרי בוחן:
קרפור- קמעונאית רב לאומית צרפתית, הייתה חלוצה ברעיון לקנות כל דבר, החל מפירות טריים ומוצרים יבשים וכלה בעיצוב ביתי- הכל תחת קורת גג אחת. המותג מחויב לשקיפות ונגישות מלאה מבחינת התמחור והמבצעים. ב2018 קרפור חברה לטקסו רשת הסופרים הגדולה בבריטניה, איחוד כוחות שמאפשר לשני המותגים לשפר את איכות ובחירת המוצרים במחירים אטרקטיבים עוד יותר.
מקדונלדס מייצגת: נוחות, אמינות ופשטות ברשת המזון המהיר הגדול בעולם. התפריט פשוט, ובדרך כלל מוכר מאוד, וכולל עמדות טכנלוגיות שמאפשרות לאנשים לעשות הרבה מאוד פעולות בעצמם – ובכך היא הופכת ליותר יעילה. חשוב לשים לב שלמרות היעילות, נוחות והפשטות… המוטו של מקדונלדס הוא: Lovin it “לאהוב את זה” מה שאומר שגם ביצירת חווית לקוח אופטימלית אפשר להכניס רגש ואפילו- אהבה.
ALDI– רשת חנויות “קלות לשימוש” שכוללות מידע- “ישיר ומועיל”. הרעיון של החנויות מובנה על כך שהכל מבחינת החוויה קל לשימוש, חוסך זמן והמחירים סבירים. רצפת המכירה עקבית ופשוטה והצעות המכר והמבצעים ברורים, חשוב להגיד שגם המוצרים איכותים מאוד ושירות הלקוחות מעולה.
Lidl רשת סופרמרקטים גרמנית שחוללה מהפכה בחווית החנות על ידי שליטה ביעילות, היא מציעה הצעות והטבות שהן “Hassle Free”- רצפת המכירה קונסיסטנטית, הלקוחות יודעים איפה נמצא כל דבר ויכולים להכנס ולצאת במהירות. התמקדות בשירות לקוחות ידידותי ותמחור פשוט.
יוניקלו, רשת ביגוד יפנית, כשהפילוסופיה שלה מושרשת בפשטות ונחות, איכות ו-אריכות ימים. המוטו שלה לייצר הלבשה לשיפור החיים, חשוב רק לא לבלבל פשטות ונוחות עם בסיסי, ליוניקלו יש היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה מוצלחים שהופכים את הפשטות והנוחות גם לפרימיום עם אוספים כמו אנדי וורהול ועוד.
סאביו, רשת פאסט פוד שידועה בכריכים טריים משתלמים. היא מהווה חוויה נוחה ופשוטה להבנה כשבמקביל היא מחדשת כל הזמן, עם תוכניות כמו – “Fresh Now” תוכנית שמאפשרת ללקוחות לקבל חוויה אישית יותר וטרייה יותר.
ברגר קינג, מחויבות לבשר ברמה גבוהה 100% בקר על הגריל, עם אווירה וחווית לקוח “ידידותית למשפחה”. ברגר קינג מייצרת כל מיני אופנים של משלוחים, הזמנה במובייל, קליק אנד קולקט, שירות עצמי ב-Kiosks ועוד. המוטו שלהם: “easy to recognize and easy to understand.”
איקאה, יצרנית הרהיטים השוודים, מצליחה לייצר חווית נוחות בשל הסידור של החנות והקטלוגים האינטואיטיבים. חווית הקניות כוללת: טקסט גדול, תמונות ברורות וסמלים ברורים. קל יותר לקנות בחנויות שלהם מכיוון שאפשר לראות את כל המוצרים בהקשר שלהם. איקאה מחדשת כל הזמן את חווית הנוחות ומציגה קווי מוצרים חדשים שמציעים רמות ההתאמה אישיות גבוהות יחד עם הרבה מהירה ואינטואטיבית (לרוב).
ערכים פונקציונאלים Vs. ערכים פרסונאלים רגשיים:
ערכים פונקציונאלים Vs. ערכים פרסונאלים רגשיים:
מה לקוחות אומרים על מותגים בהקשר של פשטות?
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.