השנה הבוגרת של הסושייל מדיה.
כבר הרבה זמן יש לי תחושה פילוסופית כללית שאינה מגובה בעובדות או במספרים קונקרטיים– אלא באוסף של תובנות שהצטברו למסקנה- שהמדיה החברתית הגיעה לשלב בשלות לגבי משווקים ומפרסמים. בעיני, מערכת זו עברה שינוי יסודי והתבגרה בצורה ניכרת. זה כמובן מביא אתו משב רוח קריר של חששות, סיכונים וחרדות מפני איומים מצד הרשתות החדשות. רשתות המסרים הקצרים שדי שאבו אליהן את הקהל הצעיר והן גורמות למדיה החברתית- ה”כמעט מסורתית” כמו: Facebook לינקדאין וטוויטר, שתֵירָאה כמעט זקנה… אבל אני לא בטוחה שזה דבר רע.
ידוע ששינויים תמיד מפחידים אותנו. אנחנו נרגיש חוסר שליטה כשיגיע גל של צונאמי שמביא אתו תזוזה של הנהר ותפנית במסלול בו הוא זורם. אך מצד שני השינויים שמתחוללים במדיה מאפשרים לכולנו להסתכל שוב על שאלות המהות ועל הגדרת הצורך וכמובן על קביעת הערך. ההתבגרות של המדיה החברתית בעיני מביאה אל הזירה חלון הזדמנויות ענק לעסקים. היא הופכת את המדיה החברתית למערכת בשלה כמקום שמייצר עסקים, תקשורת איכותית וכפועל יוצא- לידים מוצלחים. מצב זה שם את המותגים במעמד חדש על בסיס יותר אסטרטגי : עליהם להסתכל על הפלטפורמה כנכס שצריך להשקיע בו כדי להפגין את המהות של המותג ואת יכולתו המעשית לפגוש את בסיס צרכנים באופן שנוגע באמת ובתמים בקידום הביזנס.
כתבתי בעמוד שלי בFacebook את הדברים הבאים, ואני חושבת שהם צריכים להיות נר לרגלכם לשם עבודה נכונה בFacebook או בכל מדיה חברתית בוגרת אחרת.
המדיה החברתית בעיני צריכה לענות על שלושה דברים מרכזיים :
ציר השירות- דרכם של הגולשים לתקשר איתנו בכל הנוגע לפרטים שנחוצים להם במסגרת המותג, באמצעות ה”סושייל יוטיליטי” הזה.
ציר האינפורמציה- השיטה שלנו להעביר מסרים על חדשנות, מבצעים, חדשות החברה ועוד.
והציר האחרון והמאתגר ביותר- אותו יודעים לחולל רק מותגים שחושבים כמו פאבלישרס כמו עיתונאים : הכוונה לציר הריגוש. בתחום הריגוש אינני כוללת תחרויות ופעילויות אטרקטיביות נקודתית. העבודה על ציר הריגוש נמשכת לאורך זמן ומחייבת את המותג לחשוב כגוף שמספק תוכן- ולייצר הלכה למעשה שרשרת תכנים שהופכים ברבות הימים ל”קונטנט יוטיליטיס” !
שימו לב לגרף שצירפתי לכם מהאימרקטר, אנשי שיווק רוצים בראש ובראשונה להשיג את מודעות הקהל לקיומו של המותג, הישג שעשוי להשביח את המעורבות עם לקוחות. זאת- מתוך ההבנה שקשרים כאלה משפיעים בפועל על החלטות הצריכה ועל האופן שבו תופסים את המותג שלכם באופן כללי.
השאלה הגדולה היא, האם אתם פועלים נכון בשלושת הצירים הקריטיים שמניתי לעיל ? והאם אתם מייצגים נאמנה את המותג שלכם ברשת החברתית ? להתבגר אומר בעיני להתעמק, להשקיע, לתכנן ולגרום לדברים לקרות כפועל יוצא מהעיצוב החכם של מהלכים מכוֹנְנים. בהצלחה.
אני חושב שחלק מן הבגרות היא ההבנה שמדובר בתהליכים ארוכי טווח ולא זבנג וגמרנו, במיוחד בתהליכי מיתוג ויצירת מודעות למוצר/מותג.
פוסט מדויק מאד. תודה!
תוכלי לתת דוגמה ל
”קונטנט יוטיליטיס”
כן בטח, כל תוכן שהופך לכלי – לעזר – אינפוגרפיקה מוצלחת שיש בה מידע שיכול לעזור לך לעשות בחירות נכונות, ויזואליזציה של דטה שמסבירה לך בחוכמה משהו שלא ניתן לראות אותו בדרך אחרת – כי זו דחיסה של הרבה מאוד דטה לתמונה אחת, סרטים אניממטורים שמסבירים לנו איך לעשות משהו…ועוד ועוד ..