Super Duper- Future Supermarket

אני רוצה להכיר לכם את “סופר דופר”- סטארטאפ מהמם ישראלי שקם בלוקיישן הראשון שלו בבינימינה- והוא…הסופרמרקט של העתיד. כמו שתוכלו לראות בסרטון הקצר שצילמתי- הסופר מורכב מעגלות גבוהות שעליהן יש ארגזים עם המוצרים ורובוטים סופר חמודים שמקבלים פקודה מהאפליקציה להזמנה ומתחילים להרכיב את ההזמנה. הרגע הזה שהרובוטים מתחילים לרקוד ולעשות מופע של איסוף הוא רגע נדיר ומדהים שמראה כמה מרגשת יכולה להיות הטכנולוגיה ובכמה פשטות היא יכולה להביא ערך אמיתי לחיים של האנשים.

מדובר בחברת טכנולוגיה, יזמים חכמים שרוצים לשנות את הדרך שבה אנחנו כצרכנים קונים מוצרי צריכה יומיומיים. הסופר בצד של הלקוח הוא אפליקצית הזמנות בלבד, ובצד של העסק מדובר במחסן לוגיסטי מתוחכם בו רובוטים עושים את הליקוט של המזון ומוודאים שתקבלו את ההזמנה שלכם בזמן. לסופר דופר יש אפליקצית הזמנות גם באייפון וגם באנדרואיד- והיא סופר נוחה (תרתי משמע) ומאפשרת לכם להקים את ההזמנה שלכם, לשמור הזמנות קודמות ולהזמין מהיום למחר את המוצרים. 

זה מיזם שקם רק לפני כמה חודשים על ידי קבוצת מומחים טכנולוגים, שבינהם יש אנשים שממש מכירים את התחום הזה. כרגע המשלוחים והלוקיישן של הסופר קיימים רק באזור של בניימינה וזכרון- אבל החלום ו”רוד מאפ” הוא לגדול ולהיות במקומות נוספים.

חשוב להגיד, הרעיון של הסופר נשען על שלוש רגליים עיקריות:

הראשונה: זה סופרמרקט שחור- משמע אתם לא מגיעים אליו בפועל, את ההזמנה עושים אך ורק באמצעות האפליקציה.

השנייה: כל המתחם למעשה מופעל באמצעות “מכונה-אדם”- משמע, הרובוטים החמודים של הסופר מרקט הופכים להיות לכוח עזר עבור המלקטים ויחד הם מצליחים ללקט הזמנה בזמני שיא (זו העלות הכבדה ביותר בעולם של קמעונאות מזון און ליין עבור הקמעונאים).

השלישית: הקרבה לקהילה, והעובדה שהסופר ממוקם דווקא באזורים של ריכוזי תושבים שיש להם קשר אחד עם השני. למשל, בסופר דופר הסניף הראשון נוצרה תכונה- נשים מבוגרות שאימצו את האפליקציה וגאות בכך, יוצרות חוגי בית ומלמדות נשים אחרות כיצד צריך להשתמש באפליקציה!

שלושת הרגליים: טכנולוגיה בפרונט, טכנולוגיה ב”בק”, וקרבה ללקוח מהוות את הרוטב הסודי להצלחה של הפרויקט וליכולת שלו להיות רווחי בעיקר בצד של הצרכן! חשוב להגיד שהרכבים שלוקחים את המשלוחים לבתים שהזמינו הם רכבים חשמליים, והמשלוח לא עולה ללקוח כלום וזאת בשל הקרבה לבית הלקוח וגם לטובת יתרון ובידול בשוק של הזמנות מוצרים.

האפליקציה, היא קסם של מידע על הלקוח והיא מאפשרת ללקוחות להבין כמה הם חסכו בכל הזמנה!

תחשבו על זה. סופרמרקטים, וקניה און ליין של מוצרי צריכה זו לגמרי תעשייה שצריך “לפרק” את הרעיון שלה ולהרכיב אותו מחדש. ובאמצעות יזמים חכמים ונחושים שחושבים כיצד הלקוח יכול להנות מהקידמה ולמנף אותה לטובתו ניתן יהיה לעשות שינויים אמיתיים ומשמעותיים. הערבוב, בין חווית משתמש אחרת לגמרי, לטכנולוגיה שיש בה הרבה מאוד תחכום בפיתוח והרבה מורכבות אבל בפועל היא הופכת לפשוטה לשימוש עם ניהול רזה- כל אלו יוצרים מיקס אחר של צריכה. העובדה שהמיזם יושב בכוונה בריכוזים קהילתיים משנה את מנגנון השיווק, שכן הפלטפורמה עצמה הופכת לכלי השיווקי החזק ביותר וWOM מוביל את האימוץ של הרעיון.

סופר דופר- הסופרמרקט של העתיד. Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.