Ten Principles By Disney
כחלק ממסע של קריאת ספרים על חברות שונות בעולם, החלטתי לקרוא גם את הספר של בוב אייגר, מי שהיה המנכ”ל של דיסני לאורך שנים. אייגר מספר בצורה גלויה, לא מתפשרת וכזו שחושפת את הדברים הטובים והגרועים בקריירה שלו, ומוכן לשים את האגו בצד על מנת לספק לנו סיפור אמיתי וכנה מהחיים. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הכותר הזה, או להקשיב לו באודיובול כך לפחות אני מעדיפה.
הסיבה שחשבתי שיהיה נכון להכיר יותר את הסטוריטלינג של דיסני היא: גם שזו חברה מדהימה, וגם בגלל שהיא מתחברת למסע שלי, לנסות להבין את עולם הפלטפורמות הגלובאליות הדיגיטליות והטכנולוגיות. תתקנו אותי בצדק שדיסני זו לא חברת טכנולוגיה, אבל במהלך שנות ה2000 דיסני הייתה צריכה להתמודד עם שינויים אותם בוב מתאר בפרוטרוט, אשר מושפעים ישירות חברות כמו: אפל, גוגל, פייסבוק, נטפליקס ואמזון כמובן.
בוב מדבר על שלושה מיקודים שהובילו אותו בתחילת דרכו כמנכ”ל של דיסני (הוא היה בהרבה תפקידים בחברה המשולבת עם ABC משם הגיע) שלושת המיקודים הם: לייצר תוכן, טוב, ולא סתם טוב אלא כמה שיותר טוב (זאת גם על חשבון כמות), להיות “חבר של הטכנולוגיה”, ולאמץ אותה מתוך הבנה שזו יותר הזדמנות מסיכון! ודבר שלישי- סקייל, במקרה של דיסני זה אומר להפוך לחברה גלובאלית.
יש בספר של אייגר משהו אחד שתפס את שימת ליבי יותר מכל השאר (למרות שכל רגע בסיפור הזה הוא מותח, מעניין ומתגמל)- בוב מדבר על עשרה עקרונות שהוא החזיק בכל ימיו העסקיים, וכמובן שאלו עקרונות שהשפיעו על החיים הפרטיים ועליו כאדם. חשבתי שיהיה נכון לשתף אתכם בעשרת העקרונות ולפתות אתכם דרכם לקרוא את העלילה כולה.
אופטימיות. ייגר כותב שלהישאר חיובי זו אחת התכונות המשמעותיות ביותר עבור מנהיג. הוא אומר שאם מנהלים בכירים בחברה מובילים מסר שאומר: “השמיים נופלים” ומספקים הרגשה של דיכדוך- לאורך זמן זה משפיע לעומק על הביצועים של החברה והיכולת שלה. אסור לתקשר פסמיזם לאנשים סביבנו, זה מוריד את המורל! בתאכלס איגר אומר שאף אחד לא רוצה ללכת שבי אחרי מישהו פסימי, אופטימיות זו הדרך להראות לאחרים שאתם מאמינים בעצמכם ובעובדים, כמו גם ביכולת שלהם.
אומץ. היסוד בלקיחת סיכונים בעסקים הוא אומץ – כך אומר אייגר. יותר מדי פעמים אנחנו מובילים עסקים ממקום של פחד… ולא ממקום של אומץ, בעקשנות אנחנו מנסים לבנות חומה ולהגן על מה שכבר השגנו, על המודלים הישנים שלא יכולים לשרוד בים של שינויים. בוב אומר שאסור לנו להיות בעסק של “לשחק אותה כמה שיותר בטוח” אנחנו חייבים להיות בעסק של יצירת הזדמנויות שמובילות לגדולה.
פוקוס. זה משמעותי ביותר לחלק את הזמן ואת האנרגיה- כמו גם המשאבים לסוגיות ומטרות שהן החשובות ביותר בנקודת הזמן שבה אנחנו מתכננים. ועוד יותר משמעותי להנכיח את אותם מיקודים ודברים חשובים בצורה ברורה ואחראית כלפי הצוות של העובדים. אם אנחנו לא מנסחים בצורה ברורה את הדברים, הפוקוסים והקדימויות- אז אנשים סביבנו לא יבינו מה הם צריכים לעשות! זמן ואנרגיה מהווים מטבע חשוב ביותר שאסור לבזבז אותו לחינם.
הֶחְלֵטִיּוּת, נֶחְרָצוּת. כל ההחלטות, לא משנה כמה הן קשות, חייבות ויכולות להתקבל בתוך הזמן הרלוונטי להן. אם יש לכם תכונה של חוסר החלטיות שאף מתחילה להיות כרונית, זה רק יהפוך את הדברים שאתם עושים ליותר מורכבים ויגרום למורל של האנשים סביבכם לרדת.
סקרנות. תכונת הסקרנות מאפשרת לגלות: אנשים חדשים, מקומות, וכמובן רעיונות. סקרנות יכולה לעזור למנהיגים להשיג מודעות והבנה של המרקטפלייס והדינמיקה של השינוי שקורית כל הזמן. (בטח לא צריך להסביר את זה לאף אחד בתוך עידן הקורונה). “The path to innovation begins with curiosity.”
הוגנות. תהיו תמיד אנשים הוגנים! כל מנהיג צריך להיות הוגן עם כולם ובכך הוא יכול להיות בלתי מנוצח ולהשיג אמפתיה מהסביבה. זה לא אומר שצריך להוריד את הציפיות ולעודד תרבות של טעויות כל הזמן, זה אומר שצריך ליצור סביבה שבה אנשים יודעים שתקשיבו להם- שהמצפן האמוציונאלי שלכם והבחינה האנושית שלכם של הדברים נמצאת במרכז החדר, ואתם יכולים לספק לכל אחד את ההרגשה של המוגנות לעשות טעויות אנושיות.
הִתְחַשְּבוּת. להתחשב זה אחד הדברים והאלמנטים החשובים ביותר למנהיגות טובה. זו הדרך להרוויח ידע כך שתוכלו לספק דיעה ולעזור לקבל החלטה.
אותנטיות. אייגר מדבר על כך שאסור לזייף אף פעם. זה חשוב להיות אותנטי ואמיתי לגבי היכולות שלנו כל הזמן. צריך לשמש דוגמא ולהראות שזה בסדר להיות לא צודק לפעמים, זה בסדר לטעות וזה בעיקר בסדר לא לדעת הכל- כך משאירים את האוזן קשובה ולומדים מאחרים.
מרדף בלתי נלאה אחר פרפקציוניזם. אם אתם מאמינים שאתם יכולים לעשות משהו טוב יותר, שימו את כל האנרגיה שלכם לכיוון הזה. אנחנו תמיד צריכים לשאוף לטוב יותר.
יָשְׁרָה. “The way you do anything is the way you do everything”– אייגר אומר שאין משהו יותר חשוב מהאיכות והכמות של אנשים ישרים בחברה, ובדרך שבה היא מייצרת את המוצרים והשירותים שלה. כל מנהיג גדול וההצלחה שלו תלויה ביכולת לכונן רמת אתיקה גבוהה וסטנדרטים לכל דבר ודבר. לא משנה אם מדובר בהחלטות גדולות או קטנות, ומנהיג טוב יותר לדרוש את אותה יושרה גם מהאנשים שמייצרים את סביבת העבודה מסביבו- כל הזמן.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.