הקשבתי למצגת תחזיות נהדרת, עליה אני ממליצה מאוד! ומתוכה לקחתי שקף אחד חשוב עליו אבסס את הרשומה הנוכחית. השקף מדבר על האחריות של מעסיקים כלפי העובדים שלהם בתקופה הנוכחית של הקורונה- קדימה. למי שרוצה להחשף למצגת כולה, הכנסתי כאן בלינק – Link את ההרצאה המוקלטת, כמו גם בתחתית הרשומה הצמדתי את המצגת והשקפים כולם.
השקף, מציג נתונים מעניינים ששווה להתעכב עליהם:
22 אחוז ממנהלים בחברות שהשתתפו בסקר אשר נערך באמצעות אוגלבי, אומרים שהם מצליחים לבנות חוויות עובד משמעותיות בתקופה הזו. שימו לב שבעיני בעידן של השיח על חווית לקוח, חווית עובד ומסע העובד בארגון חשוב לא פחות אם לא יותר! העובדה המצערת היא ששמונים אחוז מעידים שהם לא מצליחים לעשות זאת- וזו בעיה. כפי שאתם מבינים אנחנו נאלצים לחיות באי וודאות, נכנסים ויוצאים מסגרים ומנהלים עבודה מרחוק, הרעיון של יצירת קשרים ומסע עובד בצורה נכונה בתקופה הנוכחית הוא קריטי!
69 אחוז מהארגונים אומרים שהם עוסקים בחשיבה על התגמול לעובדים בצורה שונה בתקופה הנוכחית, בעוד שרק 9 אחוז אומרים שהם מוכנים לעשות דברים בפועל. שימו לב לכך שבעיני תגמול אינו בכלל מתחיל ונגמר בפיצוי כספי, ישנן דרכים קריאטיביות וחכמות לתגמל ולעודד עובדים כמו: הכרה, במה מול מנהלים בכירים, גישה ללימודים יוקרתיים וגם- מילה טובה עושה הרבה פעמים את כל ההבדל.
87 אחוז מהמנהלים אומרים שהם מזהים פער ביכולות שיפתח בשנים הקרובות (ובעיני, כבר קיים כיום), אבל רק פחות מחצי יודעים כיצד להתמודד עם כך בפועל. זה מדהים בעיני כיצד ארגונים לא עובדים ללא לאות על מיפוי הפערים כבר היום, ויצירת מנגנונים חכמים של גיוס ואימון של עובדים חדשים לטובת היכולות החדשות- זו למעשה פרקטיקה קריטית בעידן הנוכחי, עם או בלי קורונה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.