The faces that affected me the most in 2020

החלטתי לכבוד סוף השנה, לעבוד על רשומה קצת שונה. משהו, שמערבב בין היכולות שלי, ההשפעות שהיו עלי בשנה החולפת וחלק מהדיעות שלי. הרעיון שלי היה לייצר כמה דמויות “פרצופים” של אנשים או יישויות שהשאירו אצלי מחשבה עמוקה בשנה החולפת. במקום לשים לכם את התמונות של ה”אוביקטים” שלי, החלטתי- לצייר אותם. על כל ציור, אכתוב שניים שלושה משפטים שמגדירים למה הם השפיעו עלי, ומה לקחתי להסתכלות קדימה.

גמביט המלכה. זו אולי אחת הסדרות הכייפיות ביותר שיצא לי לראות בתקופה האחרונה, ושחמט זה משחק אסטרטגי לכן התחברתי פעמיים- גם בגלל העלילה, וגם בשל החשיבה המתוכננת הסופר מסקרנת ששווה כל דקה של צפייה.

סשה ברון כהן. סשה הוא ברון אמיתי, מי שמעז לצאת אל הבמה ולהגיד את דעתו בקול מופגן, איש שהשפיע עלי בחשיבה על הפלטפורמות הגלובאליות כמו פייסבוק והדרך שבה הן מזיקות לעולם. ביום שתעשיית הבידור מתערבת בשיח הזה, ביום שעושים קמפיין שלילי למארק צוקרברג על במת פרסי קולנוע ואמנות, זה היום בו אנחנו מבינים שהאמון אבד.

דונאלד טראמפ. אני אישית, אתגעגע לדונאלד, הוא היה משעשע, הזוי, ולעיתים אפילו מרוב ההזייה יצאו לו מהפה דברים מעניינים שגרמו לי לחשוב. אני לא חושבת שהוא צריך היה להמשיך להיות הקודקוד המוביל של ארה”ב, אבל עדיין- קשה לי לא להודות שהיה מעניין בארבע שנים האחרונות, ונראה לי שבלעדיו יהיה קצת פחות.

אדם נוימן. השנה קראתי לעומק את הספר שחוקר את הסיפור של “וויוורק” והתוודאתי לסטוריטלינג המלא על אדם נוימן כאדם, יזם וכישראלי שהצליח להגיע למקום משמעותי בעולם. למדתי כמה מהר אנשים יכולים להרוס לעצמם את ההצלחה הגדולה שלהם, מיהירות, שגעון גדלות וחוסר פורפורציה על המציאות. אבל בעיקר למדתי שאדם לא לקח את הערכים האמיתיים שיש בקיבוץ הישראלי (בו נולדתי וגדלתי) והוא- ערבות הדדית, חיבור לקהילה וצניעות מחשבתית. חבל לי! כי האיש ללא ספק נולד עם גרעין של גאונות, והשיג כל כך הרבה אבל בדרך ה”בולמייה” גברה על העיקר וחידדה את הטפל.

פרופסור ערן סגל. הוא האיש בחדשות עליו אני סומכת את ידי, הוא הפיד שלי בטוויטר אותו אני אוהבת לחקור ולהבין. ערן הוא אחד האנשים היחידים שיודע לנתח בעיני את המחלה הזו ברגישות, מציאותיות ובעברית כך שכולם יבינו. מבחינתי מתווכחי המגפה הנוראית הזו שנפלה על כולנו, צריכים להסתכל על ערן סגל ולראות שכך מדברים אל אנשים, וכך מאזנים את המציאות בצורה נכונה על מנת שנוכל להתקדם קדימה.

אמילי בפריז. בהתחלה לא רציתי לראות את הסדרה הזו! היה לי קשה להסתכל על המראות של אחת הערים שאני הכי אוהבת בעולם. אבל בסוף הבן זוג שלי שכנע אותי, ונפלתי בקסמיה של אמילי היפה, ברחובות העיר המדהימה והגרדירובא של אמילי האלופה. אני מאוד מתגעגעת לפריז, ומקווה שכבר נחזור ליום שבו נוכל פשוט לטוס לשם, עד אז, נאחזתי בזיכרון דרך הסיפור של אמילי 🙂

סאטיה נדאלה. בחלק מהמרוץ שקבעתי לעצמי להבין לעומק את חברות הפלטפורמה הגדולות, ואת הגופים הטכנולוגיים המובילים הקשבתי לספר של מנכ”ל מיקרוסופט סאטיה נדאלה. הכרתי מנהיג חזוני, מאוזן וחכם שבעיני כל ארגון בעולם חייב שיהיה לו. אם אתם רוצים להבין איך הופכים לאחת החברות הגדולות ביותר בעולם, אבל יחד עם זה יודעים לחשוב על: הדדיות, ערכיות וחזון- הוא האיש שילמד אתכם דבר או שניים על הנושא!

מארק צוקרברג. ללא ספק בעברי הייתי מאוהבת בפייסבוק, חשבתי שזו אחת החברות המעניינות והחשובות ביותר שקמו בעולם. אבל המציאות המתפתחת הוכיחה לי אחרת, ופייסבוק בעיני זו פלטפורמה שהיא רובוט, מכונה לא נהילה שלא יכולה להתגבר על הבעיות שהיא עצמה יוצרת. מארק נרשם אצלי גם השנה כאחד האנשים שההשפעה שלהם על העולם יכלה להיות מדהימה, אבל ברעב לא מוצדק ומיותר- הוא הפך את הטוב שעשה לרע.

פו. אחרון חביב, אבל באמת של החיים ראשון בכל! זה פו החתול שלי, הוא הבוס שלי, המנהל של החיים, ומי שמכתיב את סדר היום. יש מחקרים כיום שמראים שבזמן הקורונה אנשים עם חיות בית מצליחים לשרוד טוב יותר, אם אנשי המחקר היו פוגשים את פו שלי התובנה אפילו היתה מתחדדת 🙂


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.