הפוסט הנוכחי יתמקד באינפוגרפיקה מצויינת של מקינזי הנוגעת בנושא חשוב- בקומפוננטים המשמעותיים אותם חברות צריכות להחזיק על מנת שתוכלנה לנצח במשימת השיווק אשר נהיית מורכבת מיום ליום.
האינפוגרפיקה למעשה מפרקת את המשימה לחמישה דברים מרכזיים ומעבה עבורנו כל אתגר בצורה כזו שנדע כעסקים מה הן היכולות שאנחנו צריכים לאמץ- על מנת שנוכל להתמודד עם המורכבות השיווקית של העידן הנוכחי. אעבור אתכם על הדברים המרכזיים שעברו במידע והיזואלי, כמו כן אוסיף עליהם תובנות והארות משלי- לכל מי שרוצה להחשף למקור צירפתי את האינפוגרפיקה אל תוך הרשומה, כך תוכלו לצלול אליה בעצמכם ולהוציא מתוכה תובנות משלכם.
One Components | החלק הראשון של האינפוגרפיקה מתייחס אל האינסיייטים שאנחנו יכולים להיות חשופים אליהם על לקוחות- למעשה, הנחת היסוד אומרת שהדטה באון ליין ובאוף ליין מתדלקת הלכה למעשה את הדרך בה פועלים שיווקית במרחב הדיגיטלי (אני גם מסיפה לכך שבעיני זו הדרך שבה צריך להתנהל שיווקית בכל מרחב- בפיזי או בדיגיטלי הינו הך).
בשנה האחרונה יוצר יותר מידע מכל עשרים השנים האחרונות- והדטה הזו הינה למעשה כוח מניע סופר משמעותי שמוביל אותנו להבין התנהגויות ! שיווק מתבסס על הבנה צרכנית, התנהגויות ודפוסים המאפשרים לפתח מוצרים ושירותים טוב יותר, לבנות סיפורים מדויקים יותר- לאתר את הקהל הרלוונטי ולהגיש לו את המסר במקום ובזמן הנכון עם הסיפור האפקטיבי ביותר.
Two Components | חווית לקוח הינו הקומפוננט השני באינפוגרפיקה, אינסייטים מלקוחות מאפשרים לנו לייצר תוכן והצעות שלרוב מגיעים דרך שרשרת האספקה של המידע אל הלקוח והמשמעות הגדולה ביותר בעידן הנוכחי הינה לקסטם את המסר בזמן הנכון ובערוץ הרלוונטי על מנת שנוכל לייצר חוויה.
לכל גולש בנמרחב הדיגיטלי יש פאנל התנהגותי ואם נלמד אותו ונבין נוכל למקסם את החוויה- הלכה למעשה ! משלב החיפוש האנונימי, זיהוי הלקוח והבנת ההיסטוריה- אל הצעה מטורגטת המסתמכת סביב החיפושים אשר מגדירים בפועל צרכים והתנהגות. אנחנו חיים בעידן בו השירותים והמוצרים אותם אנחנו יוצרים חייבים להיות מותאמים לחווית לקוח ומונעים מתוך הרעיון הזה.
Three Components | זהו אולי אחד הקומפוננטים החשוב ביותר, שכן המרחב הדיגיטלי מאפשר לנו למדוד הכל וזאת במידה ונתכנן זאת נכון- KPI ומדידה למעשה מאפשר לנו להחזיק גייד ליין לדרך איתם אנחנו מנטרים את המסע של הלקוח ומסיקים ממנו את הדרך הנכונה ביותר לייצר פרפורמנס. המדדים צריכים לכלול : את סוג הלקוחות איתם אנחנו רוצים לבוא במגע, אלו שמייצרים עבורנו את הערך לאורך זמן הגבוה ביותר, אנחנו צריכים למדוד את המחיר להרכשת לקוח אל מול הזמן שנוכל להעמיק מולו את הקשר ואת ההשקעה לאורך זמן מול התוצאה.
המטריקות יכולות גם לשרטט לנו את הגרף לצמיחה, את הROI ממאמצי השיווק שלנו בכל הנכסים בהם אנחנו פעילים- בקניה, שכירות ובבעלות. כל אלו יחד מגדירים את התהליך אותו אנחנו צריכים לעצב כחלק מהפעילות השיווקית שלנו.
Four Components | הקומפוננט הרביעי מתייחס לתשתיות הטכנולוגיות שעולם השיווק נדרש היום לאמץ בין אם בשכירות ובין אם בהטמעה לתוך העסק, כל התשתיות מאפשרות לתפעל את המורכבות של המשימה השיווקית במרחב הדיגיטלי שרק נהיית מורכבת יותר ויותר מיום ליום. אין ספק שישנה שרשרת אספקה שלמה של טכנולוגיות ותשתיות שעוזרות לנו לתכנן את הנגיעה לאורך זמן בלקוחות- מפלטפורמות DMP לניהול הדטה ועד לפלטפורמות של פרוגרמטיק מדיה המאפשרות לנו לקדם את הסיגנלים הפרסומים שלנו בפלייסמנטים רלוונטים במינימום הוצאה ומקסימום תוצאה- זאת באמצעות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר המתנהגות כמו אלגוטרייד של עולם המדיה.
חשוב עם כך- שתתעמקו באינפוגרפיקה שכן תוכלו להחשף לפלטה השלמה של הטכנולוגיות והתשתיות הנדרשות לטובת מיקסום תהליך העבודה של משימת השיווק בדיגיטל.
Five Components | כל ארבעת הקומפוננטים הקודמים לא מתקיימים ללא מדיניות ברורה ותהליכים מעוצבים המקובלים על החברה ועל אנשי הארגון- יש צורך ליצור סטנדרטיזציה וגייד ליין שעוזרים לקבל החלטות ולפעול בזמן אמת- ישנה משמעות גדולה מאוד להחלטות על הדטה כיצד היא מנוהלת ואיך ומי יכול להות בגישה אליה, שימו לב שדטה הופכת לקרנסי החדש של החברה ומשמעותי לפעול מתוך רגישות עסקית גבוהה באשר לדרף ולמקום ממנו מנהלים אותה.
ישנה חשיבות עצומה ביצירת יכולות מבית המאפשרות לנהל את הפרוטפוליו של הנכסים ואת הסוכניות השונות, כמו כן ישנה חשיבות גדולה מאוד ביצירת סטנדרטיזציה של תהליכי הקמפיינים ויצירת בריפים מדויקים- כל האנסמבל הזה מגדיר בסופו של דבר את הרולים של העסק באשר להתנהלות וקובע באם הדרך תהיה ממוקסמת ואפקטיבית בניהול המורכבות הזו.
מילת סיכום. כפי שהבטחתי לכם צירפתי את האינפוגרפיקה המקורית, כדאי לכם להתעמק בה שכן יש בה נתונים מעניינים נוספים שיכולים לשרת אתכם במשימה השיווקית :