לא נסעתי השנה לכנס של הביזניס אינסיידר, אבל למזלי (ומזלכם) מעלים את כל ההרצאות און ליין. הרשומה הנוכחית תתמקד באחת ההרצאות מהכנס של העורך הראשי והיזם המקורי של ה-BI הנרי בלודג’ט אשר דיבר על השינוי שהמדיה הדיגיטלית עוברת, ובתוכו כינס עורקים נוספים שעוברים טרנספורמציה. אעבור על הדברים המעניינים מההרצאה, ואשקף אינסייטים ותוספות משלי- למי שרוצה להיות חשוף לכל המידע, צירפתי לתחתית הרשומה את הוידיאו של הסשן כולו.
הנה לכם הדברים שמגדירים את העתיד של המדיה. בשנים האחרונות האנושות התקדמה והצליחה ליעל את כל התהליכים, באמצעות טכנולוגיה וחדשנות– כל אלו השליכו על כך שאנחנו חוסכים בזמן רב ומנהלים יותר נכון את התשתיות של העבודה- ואת הזמן הזה אנחנו משקיעים יותר ויותר בצריכת תוכן, צריכת מדיה. הזמן שנחסך לנו מופנה לצפייה בטלוויזיה וצריכת תוכן במדיומים דיגיטליים. בכל היום אנחנו עושים מוליטי טסקינג של הרבה פעולות, ומתוך-12 שעות של יום נתון הולכים לשימוש במדיה ובטק, ורוב היום מופנה לצריכת מדיה וטכנולוגיה- עכשיו, תעשו חישוב מסלול מחדש ותחשבו על המשמעויות של האופן בו אנשים מתעסקים, עושים ומושפעים ותבינו כמה חשוב להסיט את הדרך לשם.
המדיום הנפוץ ביותר בשימוש של מדיה וטק הינו דיגיטל– ומכאן צריך להבין את ההשפעות שיש לדיגיטל על החיים שלנו, הרבה ארגונים מדברים על טרנספורמציה דיגיטלית אבל בעיני המושג הנכון צריך להיות שינוי וטרנספורמציה בעידן בו אנחנו כאנשים פשוט “גרים בדיגיטל”.
מה משתנה בעצם ? השינוי האמיתי והמניע שלו מגיע מהקונקטיביות, החיבוריות של הדברים- אנחנו כולנו מחוברים וזה מייצר-Infrastructure עליו ניתן לבנות בצורה הרבה יותר רובסטית וטובה שירותים, מוצרים וחיבורים חכמים בין מותגים ותוכן לאנשים.
בעוד שהדיגיטל מתפתח ולוקח חלק משמעותי מהזמן ומצריכת התוכן, כמו גם הפעולות שאנחנו עושים– האינטרנט, משנה גבולות גאוגרפיים והגדרהה של מהו לוקישן ומשפיע על הדרך שאנחנו מסתכלים על לגסי, על תחום, טריטוריה.
שחקניות האינטרנט שוברות את הגבולות, את התחום של המדינה ויוצרות גאוגרפיה גלובאלית חדשה שדרכה אפשר להיות נגישים בכל מקום ובכל זמן למידע.
ההשפעות גורמות למפרסמים לרצות לעבור עם מספר קטן יותר של שחקנים ושותפים, וגם צרכנים לא רוצים להתבלבל ומעדיפים להיות מנויים למספר שירותים מרכזיים בהם הם מקבלים את המידע. כפי הנראה עובדה זו תוביל לכך שיהיו הרבה יותר קונסולידציות בין שחקנים לטובת הפישוט של הדברים– ללא ספק יש בכך דברים טובים וגם פחות, אבל המציאות סוחבת לשם.
ככל שהמדיה הדיגיטלית מתפתחת ברמת השימושים והצריכה, כך גם הפרסום במדיה הדיגיטלית מתפתח אבל לא ממש באותם קצבים- וישנו פער גדול לסגור.
דיגיטל הוא עסק גלובאלי, שירותים כמו נטפליקס למשל הם שירותים לרוחב הפס של הגלובוס- חברות המדיה הגדולות, כמו גם הפלטפורמות הן חברות בינלאומיות המאפשרות גישה מכל העולם אל השירותים שהן מציעות. נתון מדהים שהביזניס אינסיידר דיווחו על עצמם בחודש נובצבר- 2017 מספר המשתמשים בפלטפורמה מחוץ לארה”ב עבר בפעם הראשונה את כמות המנויים והקוראים באמריקה- דטה זו מדגישה לכם את ההזדמנויות הגלובאליות שיש כיום לעסקים שהם מבוססי דיגיטל.
הקהל הצעיר שובר את הדרך שבה הוא צורך את מדיה– ועובר מהתפיסה של טלוויזית ברודקאסט לטלוויזיה בשירותי מנוי- המדיום המסורתי הולך ונכחד ככל שהגיל יותר ויותר צעיר. הטלוויזיה המודרנית הרבה יותר נוחה, נגישה- זולה.
ובגלל שהסקיילים של השירותים הללו מגיעים להרבה יותר אנשים– הם יכולים להרשות לעצמם להשקיע יותר בתקציבי תוכן איכותיים.
החברות הללו מצליחות גם לנצח במגרש של המודל העסקי, ניתן לראות זאת בצורה ברורה בשקף מתחת לפסקה זו, יוטיוב מצליחה לגמד את- CBS שהיא אחד משחקני הטלוויזיה הגדולים ביותר בארה”ב במונחים של פרסום.
וחשוב להשתחרר מפרדיגמות– נכון שוידיאו מתעצם מאוד, אבל הוא לא יהיה חזות הכל- ללא ספק וידיאו יהיה חלק מרכזי מהמרחב הדיגיטלי אבל יש דחיפות בלחשב מסלול מחדש ולהבין שהוא חלק מהעוגה ולא כולה.
אחד האזורים המשמעותיים ביותר להסתכל עליהם מבחינת השינוי והצריכה– הינו “סושייל סטוריז”, וידיאו במדיות כמו יוטיוב, פייסבוק וסנאפצ’אט.
הפלטפורמות המפיצות כמו פייסבוק וגוגל, תאלצנה בעתיד לקחת יותר אחריות על התוכן שמופץ בתוכן.
אנחנו רואים שינוי משמעותי ואינובטיביות במודעות בוידיאו אשר מוגשות בדיגיטל– ישנה אבולוציה בדרך שבה מייצרים וידיאו לדיגיטל- ההבנה של השימוש הנכון במדיה גורם לכך שמשתמשים בדיגיטל מוכנים “לעכל” בצורה טובה יותר מודעות של מפרסמים ולהיות בפועל מושפעים.
מותגים מתחילים להבין את האורכים שבהם כדאי להשתמש במודעות וידיאו בדיגיטל- על מנת שהמשתמשים ירצו לצרוך את התוכן ולא יברחו, יחסמו או יתעלמו. ואם רוצים אפשר לספר סיפורים נהדרים בשש שניות לא צריך שלושים.
העתיד של המדיה הדיגיטלית הינו– שהיא משתבחת כל הזמן, זה עידן הזהב של עולם המדיה החדש– והאקו סיסטם המתפתח- אפשר לעשות בו ממש קסמים.
כפי שהבטחתי, אני מצרפת לכם את הוידיאו של הסשן כולו וממליצה לצלול לתוכו ולקחת ממנו אינסייטים ותובנות נוספות משלכם :