הביזניס אינסיידר פרסמו למנויים מצגת מקיפה ועשירה על עתיד הקמעונאות, החלטתי לשלוף מתוך הסקירה המעמיקה תשעה שקפים שיכולים לעזור להבין לאן הדברים הולכים. לא אוכל לשתף את הקובץ המלא, אבל כן אחלוק (בנדיבות:-) את הגרפים הספציפים שבחרתי עם התכנים הנהדרים ששותפו, כמו גם אסביר על כל שקף בכמה משפטים ואתן פרשנות משלי.
חווית הקניה שלנו השתנתה במהלך השנים האחרונות, זה לא חבוי מאף אחד. השרשרת והדרך שבה נראה מסע הלקוח משתרשר בערך כך…הכל מתחיל מהספה בבית, מהחיפוש, מהמקום בו אנחנו עושים בחירות ומגלים דברים ועד לקו הסיום הרכישה עצמה והיא- קורית כיום בהרבה מקומות שונים וממש לא רק ברצפת המכירה. העתיד- שימו לב כולל הרבה מאוד כפתורי קניה בכל מיני מקומות, כמו אינסטגרם, יוטיוב ועוד- כל אלה מייצרים מציאות שלה אני קוראת “מהשראה, גילוי, למכירה, טרנזקציה”. יש קצב אחר לגמרי לדברים בין הזמן שרציתי, הזמן שגיליתי והזמן שקניתי.
דווקא בעידן בו כולם מדברים על האון ליין, נדרש לזכור שעדיין רוב המציאות שלנו בכלל קורית באוף ליין- לכן חשוב לקחת היפותזות שבאות מהמרחב הדיגיטלי לשטח ולמקד מאמצים בנראות החנות (ויזואלית), ביכולת לאסוף דטה ובפרקטיקות שמאפשרות ליצור חוויות (עם הדגש על חוויות) פרסונאליות.
כמובן על מנת לתמוך את האתגרים הללו, ישנן טכנולוגיות שיכולות לתמוך קמעונאים על מנת שיעשו הלכה למעשה את הטרנספורמציה.
מתוך כל הפורטפוליו של האפשרויות, ישנן טכנולגיות בלטות יותר שמחזיקות את ההבטחה הגדולה- מניטור של מידע בזמן אמת ברצפת המכירה, רובוטים שיודעים להתמודד עם המלאי ולנקות את החנות, ויכולות מתקדמות שמאפשרות לחזק את השירות העצמי של לקוחות בזמן הקניות.
אפשר ללקט דטה, בכל מיני דרכים אוף ליין על מנת להגיע לאתגרים הרצויין. ממצלמות שמזהות לקוחות, קופות בשירות עצמי שאוספות מידע, WiFi ואפליקציות שונות.
והיכולת לאסוף דטה בצורה טובה יותר, מביאה לכך שניתן לשפר את כל האספקטים של חווית הצרכן בתוך החנות- גם היכולת לייצר מסרים רלוונטים וגם היכולת לקבוע את ה”לייאאוט” של מתחם הקניה.
דטה של צריכה, של קניות יכולה לייצר מעגל של השבחת חווית הצריכה באמצעות אינסייטים חכמים – אותו מעגל מזין את עצמו ויכול לעזור לחוויה וגם ליעילות של העסק.
דטה כמובן יכולה גם לעזור לאתגר הפרסונליזציה. זאת בחיבור חכם מקצה לקצה גם באון ליין וגם בחנות עצמה. וקמעונאים צריכים לחשוב על שני המרחבים ולבנות היפותזה שמתחזקת כל אחד בנפרד ואיך יוצרים בינהם את החיבור.
קמעונאים גם צריכים לשנות את המודלים שלהם, לדוגמא מודל של מנוי, ססקרייב מאפשר להם להיות יותר גמישים בכל הקשור לשירותים וכמובן לשירות של משלוחים שהופך לחשוב ביותר עבור הצרכנים.