יש סיבה שהתאהבתי במבט ראשון בכלי החדשנות הזה, שהוא הרבה יותר מיוטיליטי לחשיבה- בעיני, מדובר ממש בשיטה לחזות בצורה חכמה את מה שעתיד לקרות כמה צעדים קדימה ומשם לתכנן את הדרך שלכם. הסיבה ? כי גיליתי תוך כדי שימוש בכלי, שככה המוח שלי חושב- זו האלגוריתמיקה הטבעית שלי מזה שנים, ופתאום לראות אותה ממוסדת בשיטה ומתודלוגיה שכל אחד יכול לעשות בה שימוש היה נראה מדהים לרגע… וגם קצת מפחיד שכן עכשיו כשאני מגישה לכם אותו תוכלו להכנס למוח שלי ולראות כיצד הוא פועל.
להגדיר את ההשלכות של השינוי. קחו מבט על מה שיכול להיות התוצאה של ההחלטות שלכם, אם אתם צריכים לבחון את האימפקט הכולל של שינוי כלשהו, אתם תוכלו עכשיו להבין כיצד לעשות אידנטיפיקציה של כל ההשלכות האפשריות אשר כלולות בשינוי. בסיטואציות כאלו- הרבה אנשים נכנסים לפאניקה, ורושמים קודם כל את התוצאות שהם חושבים שיקרו, זה גורם לכך שיש לכם רשימה רדודה, לא מלאה, וקשה לאנליזה.
זה המקום בו הגלגל של העתיד- Futures Wheel יכול בדיוק לעזור לכם ! מדובר בכלי שנותן לכם תבנית, דרך מובנית לעשות ברינסטורמינג לדברים הישירים והלא ישירות של התוצאות לכל החלטה או כל שינוי אותו אתם רוצים לבחון, כמובן שזה טוב גם לבחינת טרנדים.
אז, מהו למעשה ה-Futures Wheel ? הגלגל של העתיד נוצר על ידי ג’רום גלאן ב-1972, אשר הפך מאז למרצה מוכר ומומחה בהגשת השינוי ובחקירתו. גלאן במקור יצר את גלגל העתיד על מנת להגדיר את התוצאות הפוטנציאליות של טרנדים או אירועים, אבל אפשר כמובן לקחת את הרעיון הזה לטובת כלי של קבלת החלטות או לחלופין כלי של ניהול- זה יוטיליטי נהדר שעוזר לכם להבין את האימפקט של דברים ולעשות להם אנליזה.
דוגמא לניתוח של השלכות לבלוקצ’יין :
כיצד אתם צריכים להשתמש בגלגל העתיד ? הצעד הראשון הוא להגדיר את השינוי, אתם צריכים לכתוב את אותו- Change לטובת החקירה במרכז של נייר גדול. זה יכול להיות אירוע, טרנד, בעיה, או פתרון שאתם רוצים להגיע אליו. הצעד השני, להגדיר את הדברים הישירים של השינוי- ההשלכות הברורות והמידיות, כל תוצאה של השינוי צריכה להיות בתוך עיגול, ומחוברת למעגל המרכזי ממנו התחיל הדיון בחץ אלו יקראו-First Order Consequences.
הצעד השלישי להגדיר את התוצאות הלא ישירות, אלו למעשה מוגדרות כ- Second Order Consequences. עכשיו צריך לעשות ברינסטורמינג על האפשרויות של ההשלכות השינוי בלבל השני. וכך אתם ממשיכים ללבל שלוש, ארבע וכולי. אם אתם רוצים לעשות לעצמכם את החיים יותר קלים, אתם יכולים לסמן כל צעד בצבע אחר, זה הופך את הויזואליות ליותר פשוטה לאנליזה, טיפ נוסף הוא לזכור שהתוצאות לא חיבות להיות שליליות- ישנן השלכות חיוביות.
הצעד הרביעי הינו לעשות אנליזה של האימפליקציות- מרגע שמיצינו את כל הלבלים של גלגל העתיד, אתם למעשה מקבלים תמונה ברורה יותר של כל ההשלכות הישירות ולא ישירות של שינוי, זה מאפשר לכם לערוך רשימה יותר ברורה של כל אותם השינויים ולקבל תמונה מלאה.
הצעד החמישי הינו להגדיר את הצעדים- להביט איפה ההשלכות שזיהנו הן שליליות, וכיצד אנחנו יכולים להתמודד איתן, כיצד ניתן לעשות אנליזה לאותם Risks- ובמקום שהשינויים הם חיובים, כיצד אנחנו יכולים להשתמש בהם לטובתינו בעתיד.
מצרפת עבורכם שרטוט נקי של הכלי שהכנתי, על מנת שיהווה עבורכם בסיס לעבודה :
נקודות מרכזיות. הגלגל העתידי הוא כלי יחסית פשוט ופרקטי שיכול לעזור לברינסטורמינג שלכם והופך אותו למובנה. הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא קודם כל להגדיר את סוג השינוי אותו אתם רוצים לבחון- רק משם לייצר שכבות של השלכות מידיות, ולא מיידיות בתוך עיגולים עם חיצים. מרגע שסיימתם קיבלתם מפה ויזואלית שנותנת לכם את הליירים של האימפליקציות של כל בעיה או אירוע כמו גם טרנד, מה שיאפשר לכם לנהל את הסיטואציה בצורה נכונה. אם אתם רוצים להעמיק בנושא, ממליצה לכם מאוד לקנות את הספר הזה-Link, בו תקבלו העמקה לכלי כמו גם חשיפה לפרקטיקות וכלים נוספים.
צירפתי לכם פירוק מהיר שאני עשיתי, לעולם של רכבים אוטונומיים כמגמה, וסוג ההשלכות שיש לה בלבל ראשון, שני ושלישי.
למי שרוצה ללמוד יותר על הלימודים בסינגולרטי, והדרך שבה נכון לתכנן את העתיד- מוזמן לפנות אלי וליזום דיון אוף לייני- או הרצאת איכות ועומק בנושא על מנת להבין טוב את הדברים שישפיעו על הכלכלה באופן רחב ורובסטי.