זירת הסחר האלקטרוני רותחת ! וכפי שאני טוענת כבר תקופה ארוכה, אנחנו נמצאים בנקודת מפנה- Tipping Point, ושווה להיות מאוד עירניים למגמה. ימי המכירות שהתקיימו ברשת במהלך חודש נומבר הוכיחו מעל לכל ספק שמגמת האיקומרס נמצאת כאן כדי להישאר, ואף להתרחב ולהכתיב את התנהגות השוק המסחרי. הפוסט הזה דן במגמות המשמעותיות האחרונות בכל הקשור לאיקומרס, והמידע על כך מוצג מטעם חברת המחקר-GlobalWebIndex. הרשומה נועדה לשמש עבורכם כארגז כלי עבודה לדברים החשובים עליהם רצוי לכם להתעכב בתהליך ההיכרות שלכם עם עולם הסחר האלקטרוני. יום הרווק הסיני בסין-“Singles’ Day” ראה הכנסות של מיליארדי דולרים מהרכישות באון ליין, וחשוב לציין כי מתוך הגאוגרפיות השונות בעולם שהשתתפו בחגיגה האיקומרסית דווקא הישראלים נמצאים בראש הרשימה בכל הנוגע לסל הקנייה על כל גווניו- מורכבים, בינוניים וגדולים.
המחקר המובא לכם כאן-ערך סקירה בקרב 32 מדינות שונות ברחבי העולם, בהן יש בסה”כ למעלה ממיליארד אנשים שמחוברים לרשת ורוכשים ברשת בכל חודש. המחקר ניסה להבין מה הם המניעים שעומדים מאחורי קניה דיגיטלית- מה חשוב לצרכנים ואיך מערכת התיעדוף הזו תעזור לקמעונאים דיגיטליים ולאלו שרוצים להפוך לדיגיטליים להגיע להבנה עמוקה יותר של הצרכים, ודפוסי התנהגות של הגולשים שרוצים לרכוש ברשת.
תוכלו לראות בגרף הבא שצירפתי לכאן- מהן עשרת המוטיבציות שגורמות לאנשים לרכוש ברשת, כששלושת המובילות מתוכן הינן : משלוח חינם, קופונים והטבות שלמעשה מוזילות את המוצר , וכן חשיפה לביקורות גולשים. גישה זאת מאפשרת לצרכנים להכיר טוב יותר את הנתונים האותנטיים על המוצר הודות לווחת הדעת הישירה שעוברת דרך מעגלים חברתיים ומשוחררת מאינטרסים מסחריים.
כשמתסכלים על המספרים ברמה הגלובאלית– ניתן לראות לפי המחקר שסין עדיין שולטת בשוק האיקומרסי העולמי. שלושה רבעים מהיוזרים באינטרנט בסין קונים באופן קבוע באון ליין, ושליש מהקונים באון ליין נמצאים בסין. ישנם עוד שווקים מתעוררים, אשר מסתמנים כבכירים בהובלה באותה רמה של סין. הודו למשל היא דוגמא טובה לשוק מתעורר- 70 אחוז מהיוזרים באון ליין בהודו הם אכן צרכני און ליין.
מעל הפסקה הזו תוכלו לראות- את הדברים שמפריעים לצרכני און ליין, למשל : הצרכנים באון ליין מוטרדים מאוד מהבעיות הקשורות לאבטחת המידע שלהם. 45 אחוז מוחקים את הקוקיס אחת לחודש על מנת שלא יישארו נתונים ומידע בידי האתרים.
רבע מהיוזרים באינטרנט-טוענים כי הם מושפעים מהמידע על הטבות וקופונים שמגיעים מקמעונאים דרך הרשתות החברתיות, ותיאור זה גורם ומעודד אותם לרצות לרכוש בפועל. ברמה הגלובאלית- 7-10 מהיוזרים האקטיביים בפייסבוק מעידים כי הם קנו מוצר און ליין בעבר, במשך החודש האחרון- על סמך מידע כזה שאליו נחשפו דרך הרשת החברתית. אנשים שנמצאים בבאון ליין אומרים כי מבחינתם קיים קשר בין מידע שאליו נחשפו ברשת החברתית לבין הרכישה שלהם בפועל באתרי און ליין.
במונחים של ווליום– מחשבי פיסי ולפטופים נשארים עדיין המסכים החשובים ביותר לרכישה באון ליין: 900 מיליון אנשים רוכשים דרכם מוצרים באון ליין מידי חודש. ועדיין, הפופולאריות שלהן כבר סובלת מנגיסות בידי המובייל – סלולר וטאבלט. בולטת עקומת שינוי מתמדת בנכונות של הגולשים לעבור לשימוש במכשירי המובייל לטובת רכישה און ליינית. תוכלו לראות את גרף השינוי מתחת לפסקה זו.
הקטגוריה המובילה באיקומרס, על פי המחקר הינה בתחום הביגוד וההנעלה, שנמצאים בקטגוריה הנרכשת ביותר בכמויות ובפופולריות ברשת. מכשירי מובייל הינם הפופולארים ביותר בכל הקשור למוצרי טק. חשוב לציין בנקודה זו שגם שחקנים ישראלים קלטו את השינוי- הנה לאחרונה קסטרו פתחה אתר עם פייסינג לחו”ל שמטרתו להרחיב את טביעת הרגל של המותג לאופקים גלובליים ולהגיע לשווקים חדשים.
משלוחים חינם הינם הפקטור המשמעותי ביותר למוטיבציה לרכישות– 4 מתוך 10 אנשים שרוכשים ברשת אומרים כי הם ירכשו מוצר באון ליין אם המשלוח יהיה חינם. לעומת זאת לקוחות סיניים שמים במקום הראשון במעלה מבחינתם קנה מידה אחר: תגובות וכיכובים של הגולשים- מכיוון שהקהל הסיני אינו סומך על המותגים כשלעצמם אלא מחפש אישורים ממעגלים חברתיים אשר יכולים לחזק את דעתו לרכוש משהו ולשכנעו בהחלטות הצריכה.
מילת סיכום, צירפתי לכם את המסמך המקורי, ותוכלו לצלול בתוכו בעצמכם ולדוג ממנו נתונים מעניינים עבורכם. אני מצידי מבטיחה להמשיך ולכתוב על הנושא ולהרחיב את נקודת מבטכם בתחום הסחר האלקטרוני.