רוב הקמעונאים הגדולים בארה”ב ובאירופה, משתמשים בטכניקות להמרת צרכנים משלמים במזומן לכלי הנאמנות- על מנת ליצור קשר ישיר מתמשך וכתוצאה ריטנצ’ן ונאמנות.
הקמעונאים כוללים: חברות אשראי, בנקים, חברות דלק, רשתות מזון גדולות. הם משתמשים בטכניקות של ID של הלקוח, סריקת בר קוד או QR, וכרטיסי דביט// פריפייד//גיפט קארד. רוב הקמעונאים מעדיפים למנף את הקשר דרך כרטיסי פרי פייד, שמייצרים מחויבות של הלקוח לרשת- שכן יש לו נכס של כסף מזומן בתוך הנכסים של הקמעונאי, הם משווים את תוכניות הנאמנות שלהם למשלמים במזומן על מנת ליצור את הקשר והמחויבות.
סטארבקס– הפכו את עולם הגיפט קארד (פרי פייד) למוצר ססגוני בפני עצמו, ולמוצר עם מסרים שונים לצרכים שונים. שווה לחשוב על כך כפרקטיקה שיווקית של הרעיון כי יש לזה נראות חזקה ברצפת המכירה וזה מייצר עושר ויזואלי גדול וממגנט-Link.
אמזון- מאפשרת קניה בתוך אמזון באמצעות גיפט קארד אותו ניתן למלא בכסף ולהכניס כסף לחשבון האמזון, מציגים את הברקוד בטלפון למוכרן, או בATM ואפשר להוסיף בין 5-500 דולר לחשבון. כך גם לקוחות שלא מחזיקים חשבון בנק יכולים להיות חלק מתוכנית הפריים של אמזון-Link.
כשמסתכלים על הרעיון בשרטוט של חווית לקוח- רואים שהפלואו יחד עם גיפטקארד כמנוע שיווקי וככוח מול הלקוח יכול להיות משמעותי. הגיפט קארד הופך את הכסף למוצר ממותג של הקמעונאי// שחקן אחר, החשיבה של סטארבקס שממש ממנפת את הגיפט קארד ככרטיס ממותג עם מגוון סיפורים הופכת אותו בפועל למוצר בפני עצמו שמייצר רגע מתוק ורגע עונג במסע של הלקוח.