There’s No Single Social Network That’s Dominant

soc4

מחקר חדש מראה כי אין רשת חברתית אחת ששולטת בלעדית במרחב הדיגיטלי. המחקר מציג מספרים סטטיסטיים ומראה כי פייסבוק מוערכת עדיין כרשת החברתית הדומיננטית ביותר- יש לה מעל ל1.3 מיליארד יוזרים רשומים (וזאת מתוך 3 מיליארד אנשים שמשתמשים ברשת). אך בכל זאת היא רחוקה מלהיות הרשת החברתית הדומיננטית מִבֵּין כל הפלטפורמות הקיימות במונחים של תכיפוּת השימושים והיקף המעורבות של קהלים שונים. אחת הסיבות לכך שמעבר לגודל שלה, פייסבוק ניצבת מול תחרות יומיומית מצד רשתות חברתיות חדשות שצצות בכל יום נתון. למי שרוצה לקרוא את המחקר המלא, (רצוי…) Link. שימו לב שהוא מכיל מידע עשיר עם נתונים אותם לא פרסמתי בפוסט ולכן חשוב מאוד לצלול ולקרוא אותו לעומק לתועלתכם.

הגיוון מזוהה עם ההשפעה העמוקה שיש לפלטפורמות הסושייל מדיה,  לגבי הנכונות של הגולש לאמץ את המדיה, ולגלות מעורבות ונוכחות לאורך זמן. זאת על פי מחקר של GlobalWebIndex אשר חקרו ובדקו את הנושא על 41,000 משתמשים ב64 אזורים שונים בעולם. הנה כמה מספרים מעניינים מתוצאות המחקר הזה, אשר סקר 35 רשתות חברתיות שונות ובדק כיצד הגולשים מתנהגים בכל רשת ומה מאפיין את תופעת הגדילה של כל אחת ואחת.

המספרים מראים כי טאמבלר למשל גדלה ב120 אחוז מאז הרבעון הראשון של השנה, ופינטרסט גדלה ב111 אחוז- מספר שמעיד גם על הקשר המתהדק בין הסושייל לאיקומרס וראוי לשים לב לנתון זה. בדומה לכך, גם אינסטגרם- כמייצגת רשת חברתית מבוססת מובייל ומבוססת תוכן תמונה גדלה ב64 אחוז, וכן הוגדרה בשנה שעברה כפלטפורמה המתפתחת ביותר אשר גם התרחבה במהירות הגדולה ביותר לקראת סוף השנה.

כפי שניתן לראות מתוצאות המחקר- טאמבלר ופינטרסט היו שתי הרשתות החברתיות שחוו את הגידול המשמעותי ביותר. האפליקציה שנקלטה במהירות הגדולה ביותר הינה סנאפצ’ט שגדלה ב56 אחוז מאז תחילת השנה. לעומת זאת, פייסבוק עם אפליקציית המסנג’ר שלה, וכמו כן וואצאפ- מחזיקות את כמות היוזרים הגדולה ביותר מבין האפליקציות השונות בפלח השוק הזה. חשוב לעיין בגרף שמתחת לפסקה זו כדי לראות את החלוקה בין הרשתות החברתיות גם ברמה הגלובאלית וגם לגבי המדינות השונות בניפרד. ניתן לראות אילו רשתות חברתיות הן הניצפות ביותר ובאיזו רשת מסתמנת פעילות עם המעורבות החזקה ביותר. כפי שתוכלו להיווכח יוטיוב הינה הרשת החברתיות שמקבלת הכי הרבה “ביקורים” חוזרים מכל הרשתות החברתיות, ואחריה פייסבוק. מבחינת המעורבות פייסבוק הינה הרשת החברתית המובילה וכך גם לגבי מספר החברים.

soc2

כפי שכתבתי קודם לכן, יוטיוב הינה הרשת החברתית שזוכה למירב הביקורים בכל חודש ברמה הגלובאלית, וזאת יותר מפייסבוק. פייסבוק מצידה זוכה למעורבות הגבוהה ביותר על פי מדד זה: 54 אחוז מכל היוזרים בפייסבוק נכנסים אל הרשת החברתית יותר מפעם ביום. תוכלו לראות את החלוקה בין הרשתות החברתיות השונות ובין רמת השימושיות והמעורבות לגבי כל פלטפורמה חברתית. חמשת הרשתות החברתיות שמקבלות את הניקוד הגבוה ביותר הינן : פייסבוק, יוטיוב, טוויטר, גוגל פלוס ואינסטגרם-. בנקודה זו חשוב להדגיש כי במקרה של גוגל פלוס ישנה הטייה שכן כל מי שמחזיק ביוזר של ג’ימייל מקבל בו זמנית גם פוש נוטיפיקישן של גוגל פלוס ישירות בתיבת המייל, והדבר משפיע על כמות החזרתיות אל הפלטפורמה ואינו מעיד בהכרח על תכיפות השימושים או על חזרתיות איכותית.

soc1

באופן מפתיע לפחות עבורי, טאמבלר שקייימת כבר מאז שנת 2007 ונרכשה על ידי יאהו בשנת 2013- מפגינה את הגידול המהיר ביותר בין על הרשתות החברתיות, והיא אפילו “ניצחה” את אינסטגרם ואת פינטרסט במהירות ההתפתחות שלה בכל רחבי העולם. תוכלו למצוא בגרף מתחת לפסקה זו את הנתונים ההשוואתיים בין טאמבלר לבין הרשתות החברתיות האחרות :

soc3

למרות שהגידול בטאמבלר מפתיע ומשמעותי  (בטווח של חצי שנה עלייה של 120 אחוז) וזאת מול הגידול בפייסבוק בששת החודשים הללו של שני אחוז בלבד, לא יהיה זה נכון להשוות ביניהן אוטומטית, שכן פייסבוק גדולה בהרבה והיוזרים שנמצאים בפלטפורמה ורגילים לרעיון הרשתות החברתיות מתנסים כיום ברשתות מקבילות כמו טאמבלר. אך יחד עם זאת השינוי שמתחולל בהרגלים ובתכיפות השימושים ברשתות חברתיות אחרות מהווה איום על מיקומה של פייסבוק בגאוגרפיית המרחב הדיגיטלי החברתי . 

מילת סיכום, חשבתי לנכון לצרף לכם את המחקר המקורי על מנת שתוכלו לעיין בו בעצמכם, וכפי שהמלצתי עליו בתחילתה של הרשומה אזכיר לכם שוב שהוא מלא בנתונים מעניינים ביותר, ואני מפצירה בכם להיכנס אליו כדי להוציא ממנו עוד נקודות ותובנות שלבטח ישרתו אתכם בפעילות העסקית שלכם. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.