מעניין לראות לאן טכנולוגית הבינה המלאכותית נכנסת, אפילו ל-ריחות! תשימו לב לגרף החיפושים הזה בגוגל שמראה עליה ופיק בחיפוש אחר המושג- AI perfume למי שרוצה גישה ישירה לחיפוש רצ”ב– Link.
הרעיון הוא כל כך חדשני, ששווה להתעכב עליו דקה. למעשה, AI perfume זה ריחות שנוצרו בשימוש בבינה מלאכותית לטובת יצור הרייח. באופן ספציפי, מדובר באלגוריתמים של בינה מלאכותית שסורקים הרבה מאוד דטה של ריחות- קומפוזיציות, העדפות של לקוחות, וטרנדים בשוק ויחד בעירבוב הזה ובאמצעות הטכנולוגיה נקבעים פרמטרים חדשים לקומבינציות אפשרויות. למשל, סטארטאפ בשם: EveryHuman שמספק שירות שקוראים לו- “algorithmic perfumery.” המשתמשים שלהם עונים על סט של שאלות והסטארטאפ מנתח את התשובות יחד עם AI ולמעשה יוצר מסט הדטאות בושם פרסונאלי מבוסס על הדטה.
גם בגוגל עובדים על הרעיון, צוות הענן של גוגל שיתף שהם עובדים על- “digitizing smell” בשימוש בבינה מלאכותית- Link. על פי גוגל, יש כ40 מיליארד מולקולות של רייח, ועד היום השתמשו רק ב100 מיליון מתוכם. המודל שהם בונים יכול לנתח מאסות אדירות של דטה על מנת להבין ולנתח איזה ריחות נוספים קיימים.
הדברים הללו מובילים לווליום של חיפושים אדיר שמגיע ל525 אחוז על המושג– Sensory AI, גם חברות כמו מטא (פייסבוק) נכנסות לסיפור היא חשפה מודל שקוראים לו- ImageBind, זה מודל שלומד טיפוסים שונים של דטה סנסורית ויכול לספק רעיונות לריחות חדשים. בעוד שמדובר בתהליך שנמצא בשלבים של מחקר, מטא חשפו שהסיסטם שבנו מסוגל לייצר מולטי סנסורים בעתיד ורעיונות חדשים- Link.
הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בשנה פלוס האחרונה, תהליכי חדשנות בארגונים שמחברים בין תפיסה מסורתית אבל סופר חכמה שקוראים לה: ״היהלום הכפול״, לבין אימוץ של טכנולוגיות חדשות ופלטפורמות של הבינה המלאכותית הגנרטיבית.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה אינטנסיבית ופרקטית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond- ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד- שמרעננים את התהליך של העבודה ו”מזריקים” לו סוג חדש של יצירה ורעיונות. אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים.
בשקף מתחת לפסקה זו נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם ככוח פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב ככוח יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי- אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.
ארגונים שיעשו איתי תהליך כזה יקבלו שלושה דברים עיקריים:
נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
אבל! וזה אבל חשוב! הם גם יחשפו לעבודה עם כלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית ובכך יבינו כיצד אפשר לשלב בין תהליכי חדשנות עוצמתיים ופרקטיים, ובין פלטפורמות חדשות שעושות מינוף לפרודוקטיביות והעצמה של החדשנות.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה אצלכם בעסק- אתם מוזמנים לפנות אלי!