Mobile Apps By 2019

images

אין ספק שמחלחלת שאלה לגבי הישדרדותן של האפליקציות בעתיד, וזו שיחה רצינית ששווה להתעכב עליה. הרשומה הנוכחית תזמין אתכם לשאילתא ותבסס סביבה נתונים משמעותיים שכדאי לכם להכיר. על פי Gartner עד- 2019 עשרים אחוז מהעסקים ינטשו את האפליקציות שלהם, עסקים מתחילים לחפש אלטרנטיבות לדרך לעשות יחסים ומעורבות עם הלקוחות במובייל, וכפי שכתבתי גרטנר מערכים שעסקים מסויימים יעזבו את הרעיון זאת עד שנת 2019, למי שרוצה לקרוא את המקור רצ”ב-Link.

התחזיות לא ממש מפתיעות, נהיה ברור לאורך זמן שמשתמשים משקיעים את רוב הזמן שלהם באפליקציות נבחרות ומעטות, והרבה מאוד מהאפליקציות החדשות מגיעות לשימושים דלים-רק מספר פעמים בודדות עד ששמים אותן בצד או מעיפים ממכשיר הסלולר.

הרעיון של אפליקציה מרכזית, שאפשר להחשף לאפליקציות נוספות בתוכה- יכול לעזור למותגים להשאר רלוונטים ולהמשיך להגיע אל הלקוחות שלהם. המשמעות היא שבמקום לבנות אפליקציה מקצה לקצה- אותה מששתמשים צריכים להוריד למכשיר הסלולר ולוקחת שטח ומקום בSmartphone- עסקים יוכלו להגיע ללקוחות שלהם דרך- Mini-Apps, Chatbots, ו- Instant Apps שמתארחות באפליקציות המרכזיות בהן במילא משתמשים נמצאים : באפליקציות מפות, ארנקים דיגיטלים, אפליקציות של צאט ו-Mobile Web, הרבה מאוד מההתנסויות הללו והדוגמאות קיימות- ומותגים מנסים אותן בכל מיני צורות.

לא בכדי צירפתי עבורכם את מפת הדיגיטל של גרטנר, שכן היא משקפת את המרחב הדיגיטלי ומציגה את התמונה המלאה של האקו סיסטם המורכב הזה, אין ספק שלאור העובדה שהוא רק מקבל רובד של קומפלקסיטי גדול יותר ככל שהזמן עובר, ההחלטות על המיקומים בהם אנחנו משקיעים את הכסף שלנו על מנת להיות מעורבים בצורה חכמה עם הלקוחות- חייבות להיות ליותר מדויקות, למי שרוצה לצלול קצת יותר למפת גרטנר רצ”ב – Link.digi_mktg_map_final_april_2015

פייסבוק חשפה את האפשרות של- Instant Games, אשר מאפשרת למשחקים להתארח במסנג’ר של פיסבוק ולהיות זמינים עבור משתמשים במקום בו הם נמצאים- Link. גוגל חשפה בשנה שעברה את התוכניות שלה ל- Instant Apps המאפשרות למשתמשים להסטרים מתוך האפליקציה את התוכן בתוך ה-Google Play וזאת לפני שהם מורידים את ה-App פיזית למעשיר.

השימושיות בעוזרים דיגיטלים וירטואלים כמו– Google Assistant, סירי והתכנונים שכפי הנראה סמסונג תפתיע אותנו איתם במהלך 2017- כל אלו מסמנים על חלק מאוד משמעותי בעולם של אפליקציות שאין ספק שיהפוך למרקם מהחוויה של המשתמשים במכשיר.

חשוב מאוד עבור עסקים ומותגים להיות מודעים לכך- ולהבין שההרגלים של האנשים משתנים והם משקיעים יותר זמן באפליקציות של רשתות חברתיות, מסנג’ינג אפ, וארנקים דיגיטליים לטובת החוויה והדברים שהם צריכים לעשות ב-Mobile.

עדיין, אבל צריך לסייג שהשינוי והשיפט הגדול בתחום לא מאוד קרוב, אפליקציות במובייל הן עדיין הדרייבר הגדול ביותר עבור מותגים ועסקים לייצירת מעורבות במובייל אל מול הצרכנים זאת על פי מחקרים שונים – Link. השינוי בהתנהגויות של האנשים לא קורה ביום- ונכון יהיה לקחת בחשבון את המנעד, וכל תעשיה צריכה לעשות עם עצמה בדק בית ולבחון את מידת ההתאמה והפעילות שלה במרחב וכיצד היא ריספונסיבית למה שהאנשים סביבה עושים בפועל.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.