הכירו את דור ה”אני”. הרשומה הזו מבוססת על מחקר שנערך על ידי חברת המחקר המוערכת נילסן, והוא מציג לנו את דור הצרכנים החדשים שעוסקים בעיקר-בעצמם.הנתונים שעלו מהמחקר מראים התנהגויות, הרגלים ומאפיינים של דור זה, והם מציפים לנו פרטים שיכולים לשמש עבורכם ככלי עבודה משמעותיים. אציג לפניכם את עיקרי המחקר- ולמי שרוצה לקרוא את המסמך המקורי רצ”ב Link. על גבי תשתית זאת, אדאג לפזר בתוך האמירות והתובנות הכלליות גם כמה אינסייטים מעשיים משלי שקשורים בעיקר למימד הלוקאלי של ישראל. כמו כן, בחרתי להתמקד בניתוח של הדור הצעיר- כיוון שבעיני הוא הקהל שאנחנו צריכים לשים במרכז מַעֲיָינֵינוּ, הוא זה שדורש מאיתנו (המותגים המסחריים) את השינוי הגדול ביותר וכדאי שנבין היטב לרוחו. ועל כך נֶאֱמַר-יפה שעה אחת קודם.
כל הנתונים על בני “דור האני” מההעדפות הכספיות שלהם ועד למדיה שלהם -הMillennials מדגישים כי יש להם התנהגויות שונות והרגלים שונים מהדור המבוגר יותר בגילאי 55 פלוס- הBoomers. אך עם זאת, ולמרות ההפרש של שלושים שנה ויותר שני הדורות הללו גם מחזיקים עדיין בכמה דברים דומים : הם נמצאים תחת הזרקור של המפרסמים שרוצים לשים את ידם על הכסף הגדול- זאת על ידי יצירת מהלכים שגורמים לעשירי הדור לשים לב אל המותגים היוזמים. יש חשיבות רבה להשגת שימת הלב של קהלים אלו ולמאמץ המושקע בקניית ליבם שכן הם הקהלים שמחזיקים את הכסף הנידרש (ואת הרגלי הצריכה הנכונים) עבור מותגים ששואפים לגדול ולהגיע לרדיוס רחב של קונים נאמנים. בהגדרה, החלוקה שאליה התייחס המחקר מאפיינת את שני הקהלים– הביבי והMillennials. האחרונים מייצגים את הדור הצעיר שמתבסס ומכה שורש בכל העולם, וכפי שאתם יכולים לראות במיפוי עולמי על פי גיאוגרפיות שונות, ניכרת ההתחזקות של הדור הצעיר ומשתקפת בעלייה סטאטיסטית בסדר גודל של 30 אחוז.
איך הם מחוברים ? אלו הם דורות המאופיינים בחיבוריות אמיצה לשכלולי הטכנולוגיה, אבל חשוב לציין שהדבר החשוב אינו רק עצם העובדה שהם משתמשים בטכנולוגיה- אלא בעיקר איך הם משתמשים בטכנולוגיה. יש כמובן הבדלים טבעיים בין הקהל הבוגר לקהל הצעיר- בומרס למשל מחוברים יותר לדסקטופ, רתוקים לטלווזייה ומשקיעים זמן ארוך יותר בשעות צפייה חודשיות בטלוויזיה. מהצד השני Millennials יותר מוּנָעים מההתחברות לקצב הקידמה של הטכנולוגיה. לשני שליש מתוכם יש סמארטפונים, 73 אחוז מהם מחזיקים בלפ טופ ול68 אחוז מתוכם יש קונסולות משחקים. המספרים בארץ מעט שונים : אחוז הצעירים המחזיקים סמארטפונים עולה השנה על 70 אחוז ורובם מתייחסים למדיה הזו כמסך המרכזי בחייהם. באופן כללי המשיכה של הדור הצעיר היא לכיוון הסמארטפון והטאבלט.
קצת על הMillennials – מה מאפיין אותם ומה אנחנו יכולים ללמוד מכך ? אלו הם מוחות צעירים שנמשכים אל הַוָויַת המעורבות, ולרוב מגלים זיקה למדיה עשירה. הם גם אלו שמסוגלים להתמודד עם האתגר שמציב הבלנד העצום של האינפורמציה המוצגת ברשת, למשל: בנרים שזזים במהירות באתרים און ליין (לעומת הקהל הבוגר שצריך מעט יותר סדר בכל האנדרלמוסיה של המידע המוזרם ללא הרף). מוחם עוצב מן היסוד בתכונה רב-חושית וטיפח יכולות אשר מכשירות אותם מלכתחילה לקיים קומוניקציה במולטי צ’אנלס. מיומנות זאת כוללת את כל מיגוון האפשרויות הקיימות במרחב הסייבר – אינטראקציות, חיפוש, איתור חברים למועדון ועוד…
מה הוא הקוד של הMillennials ? זהו קהל שמעדיף הומור סרקסטי, אולי אפילו נוטה להומור שחור, שמעביר רשמים עזים ומשדר קצת אווירה של שוליים. בני הדור המודרני מגיבים יפה לדמויות פופולאריות שרלוונטיות להווי החיים שלהם ולמקום הספציפי שבו הם נמצאים. הם מאוד רגישים לויזואליזציה (במיוחד אפקטים, אלמנטים ויזואליים ועוד). כל אלו יתפשו בצורה וודאית את שימת הלב שלהם.
מילת סיכום. כשאתם מחפשים את אזורי ההשקעה שלכם, חשוב מאוד להכיר את שלבי ההתפתחות של הקהלים שלכם, וחשוב מכך- גם להבין את כוונותיו של הקהל העתידי שלכם. חלק גדול מההֵיעָרְכוּת כולל מעקב אחר ההתנהגויות ודרכי הצריכה של המדיה, אלו הנתונים שבונים לכם את המחר הקרוב והרחוק. אין ספק שהעולם הולך ונעשה נימרץ וצעיר יותר, מחובר יותר ומתנהג בצורה שונה לחלוטין מדור מקבלי ההחלטות בימינו. החוכמה היא לסַגֵל לעצמנו כלי עבודה, עובדים חדשים וניהול תהליכים בצורה שונה שמוכנה לפגוש את הצרכן של המחר. זוהי דמות הצרכן שאומר “אני” לפני הכל- ורוצה להיות במרכז הבמה. וטבעי הוא שעל מנת לעשות זאת הוא יִימָשֵׁך אל אותן המדיות שמגדירות אותו כגורם המרכזי והמשמעותי. לאור המצב ברור כי כל מותג מסחרי שיבנה את תדמיתו סביב תפישה זו- לבטח צפוי להרוויח !