העתיד של הדיגיטל. בהמשך למצגת- Ignition 2017 | 150 Slides Plus שהיוותה את יריית הפתיחה לסדרת הפוסטים באמצעותם אשתף מסקנות שיבאתי מהועידה אליה נסעתי בניו יורק- IGNITION Business Insider 2016, חשוב לי הפעם לדבר על עתידו של הדיגיטל זאת במבוסס הרצאה קצבית וחכמה של הנרי בלודג’ט- העורך הראשי והיזם של הביזניס אינסיידר. אשטח אתכם את הדברים החשובים, כמו גם אוסיף עליהם תובנות ומחשבות משלי ולמי שרוצה לצלול (ועל כך אני ממליצה בחום)- צירפתי עבורכם את הקובץ המקורי במלואו בתחתית הרשומה.
דיגיטל הופך לדבר המשמעותי ביותר והוא כובש את כל העולם, הרגלי הצריכה של המדיה משתנים שנה אחר שנה, וכשמסתכלים על הגרף ניתן לראות בבירור שכל המדיות בירידה חוץ מ-Digital. החלק שגדל בדיגיטל הוא למעשה- Mobile.
מדובר בשיפט של דורות. אנשים מבוגרים שנולדו אל תוך המדיה המסורתית- המדיום הטלוויזיוני לא ממש משנים את ההרגלים שלהם, אבל הדורות הצעירים כבר מתנהגים אחרת לגמרי ! צורכים את התוכן בצורה שונה ממה שחשבנו, הם צורכים הרבה הרבה יותר תוכן מאי פעם, אבל לא צורכים את התוכן דרך המדיה הלינארית. השיבוש הגדול יקרה כשבני 16-24 של היום יהפכו להיות לבעלי משפחות ויקחו איתם את ההרגלים החדשים של צריכת המדיה- ובכך יכתיבו דרך חדשה לגמרי של תקשורת, על ה-Mass Market.
בפרסום, התמונה שניתן לראות שנה אחרי שנה- מנכיחה כי דיגיטל צומח וכל השאר נשאר שטוח, וכשמסתכלים על מה זה דיגיטל מבינים שיש את גוגל, פייסבוק ו…… כל השאר. הזוג הללו הופכים לדואפול.
כשמסתכלים על הגרף שמתחת לפסקה זו משתקפים המספרים מתחילת השנה– ודרף הדטה ניתן לראות גוגל ופייסבוק צומחות בצורה מדהימה ופייסבוק במיוחד תופסת תאוצה ומתחזקת. מכל הכסף החדש שנכנס למדיה הדיגיטלית 100 אחוז עובר לגוגל ופייסבוק, הדיגיטל צומח וגדל אבל כל מה שלא קשור לדואפול הזה למעשה גם כן עובר כיווץ או סטגנציה.
דיגיטל פגע בעשרים השנים האחרונות במדיות שונות כמו : עיתונות, רדיו- ועכשיו מגיעה הנקודה שהוא מתחיל לזנב גם בטלוויזיה. זה יקח הרבה זמן כי קשה לשנות הרגלים, המספרים של טלוויזיה מסורתית יורדים בעוד ששחקני הOTT עולים- אבל הכל נעשה באיטיות והנרי אף קורא לכך באלגנטית כי יש לגופי הטלוויזיה כסף- הרבה כסף והשינוי לא קורה בצורה אגרסיבית כך שהם עוד יכולים להתענג על ההצלחות של העבר, עם ארומת הסיכונים והאיומים של העתיד שלא נראת כל כך רובסטית כיום.
אם מסתכלים על מה שקורה במבוסס גילאים מבינים איפה קיים השינוי הדרמטי– אנשים מבוגרים שגדלו אל תוך מסך הטלוויזיה ממשיכים לצפות בדרך המסורתית בתוכן טלוויזיוני, אבל כפי שנאמר קודם לכן באחד השקפים כל קבוצת גיל אחרת מסתכלת בתוכן טלוויזיוני בצורה אחרת לגמרי ושוברת לחלוטין את הסיסטמה של הדברים כפי שנראו לאורך עשרות בשנים. גילאי 18-24 רושמים ירידה של ארבעים אחוז בצפיה בטלוויזיה- ואלו, מספרים עצומים.
כל שחקני הטלוויזיה החדשים ה-OTT צומחים משמעותית ומהווים את מה שהנרי קורא לו “השחקנים של הטלוויזיה המודרנית”.מספרים מדהימים שניתן לראות בגרף מציגים את העובדה שיוטיוב עכשיו יותר גדולה מ-CBS במונחי רווחיות מפרסום- וגדלה בצורה מדהימה ומהירה כמו כן מכניסה שירותים חדשים כמו מנויים-YouTube Red ומחזקת את עצמה בגזרת המובייל והסושייל. הקהל צופה בנוטפליקס יותר שעות ממה שהוא צפה במדיה לינארית, וזאת מהעבודה הפשוטה שהם לא כבולים לשעות ספציפיות או זמנים בהם ניתן להיות בגישה אל התוכן- אפשר הלכה למעשה לצרוך את התוכן בנטפליקס בכל מקום, בכל זמן, מכל מסך ובכל דרך בה נבחר.
מה שהופך את השחקניות החדשות של עולם הטלווזיה להרבה יותר נגישות הינו בעובדה שהן יוצרות פתרונות בלי Friction ללא חיכוך- ומסתבר שאנשים מחפשים אחרי נוחות אולטמטיבית, כך שאפילו כפתור קטן שמפריע בדרך אל התוכן יכול להכריע על השחקן שבו נבחר ונרצה לצפות דרכו בתכנים.
מה יהיה למעשה הדבר הגדול הבא ? כפי הנראה ששעונים חכמים לא ממש תופסים, הם משרתים צורך מאוד צר ואני מוסיפה לכך שחסרים מאוד שני דברים משמעותיים : האפשרות של השעון להיות אוטונטמי ולא קשור במכשיר הסלולר והעובדה שאין מספיק תכנים, אפליקציות שמצדיקות שימושים תכופים בשעון.
הדבר השני שאולי יתפתח- ולא ברור מתי יתפוס ויהפוך למשמעותי הינו וירטואל ואוגמנטד ריאלטי- יש בהחלט משהו משמעותי שיקרה בעולם של ריאלטי פלוס אבל זה עדיין מוקדם, גם במקרה זה חסר עדיין אימוץ של קהל רחב ובמיוחד חסר תוכן טוב שמתצדיק את החוויה הוי ארית.
אז מה למעשה יהיה הדבר הגדול הבא ? סושייל וידיאו, אם מסתכלים על מה שקורה בפלטפורמות כמו פייסבוק, יוטיוב ו-Snapchat זו דרך חדשה של סיפור ודרך חדשה להפיץ את המידע והתוכן. יש כאן הזדמנות אדירה גם למספרי סיפורים וגם לחברות ומותגים שרוצים להפיץ את התוכן שלהם לקהלים רחבים.
ישנה חשיבות להבין כי וידיאו בסושייל צריך להיות מותאם לפלטפורמה– מה שיקבע את ההצלחה הוא לא בהכרח הקידום ויכולות הטירגוט, אלא התוכן המהונדס שעושים באופן מקוסטם לפלטפורמה. יש לכם בערך שניה בשביל לצור מישהו בפיד וזה חייב להיות מעניין וגם קשור למותג שלכם על מנת שישרת את הצרכים שלכם נאמנה. נקרת לדרכנו הזדמנות מדהימה שכן אלו פלטפורמות במעורבות מאוד גבווה שמאפשרות לגעת בצרכנים במיוחד הצעירים ולהפוך אותם לשגרירים אמיתיים של המותג.
מילת סיכום. צירפתי את המצגת המקורית של הנרי לתחתית הרשומה כפי שהבטחתי, ממליצה מאוד לצלול אליה ולקחת מתוכה תובנות ואמירות חשובות נוספות. אני כאמור אמשיך בסדרת התכנים מהוועידה ואביא לכם לכאן מידע חשוב נוסף שיכול לעזור בעיצוב מפת הדרכים העסקית.