Coca Cola & eCommerce

חברות יצרניות עושות הרבה ניסיונות סביב הרעיון של מכירה און ליין, הנה לכם דוגמא לקוקה קולה בשיתוף פעולה עם סטארטאפ בשם-Boxed זאת לטובת שיווק של שני מוצרים חדשים אשר מכוונים עד מרץ באופן בלעדי למכירה אך ורק באון ליין. Smartwater Antioxidant ו- Smartwater alkaline מדובר במשקאות מים חדשים כאשר המכירה תעשה קוקה קולה רק באמצעות- Boxed אשר יספקו עבור החברה אינסייטים על המכירות לפני כניסה לחנויות הפיזיות.

זו לא הפעם הראשונה שאני רואה שחברה יצרנית מחליטה ליצור מוצרים ולמכור אותם באופן בלעדי באון ליין, יוניליוור הצהירה שבשנת- 2019 שהיא הולכת להכפיל את המכירה שלה במרחב האיקומרסי באמצעות מותגי פרימיום אשר ימכרו רק באון ליין ! היעד שלה לשנת 2019 עומד על-10 אחוז מסך המכירות הכולל של התאגיד כולו, זאת מבוסס על הידע שצברה באמצעות פלטפורמת האיקומרס שרכשה- דולר שייב קלאב.

השותפות בין קוקה קולה ו-Boxed מראה כי יצרניות ומשווקות של מוצרים מנסות לעבוד עם שחקניות שאינן בהכרח אמזון- למרות הדומיננטיות הגדולה שלה. בנוסף, ככל שאמזון משנה את האסטרטגיה שלה ומנסה למכור מוצרים במארג’נים גבוהים יותר, זה עשוי להיות לא בהלימה לרצונות של הצרכנים והצרכים שלהם. ישנו-Play משמעותי שצריך להדהד בשותפות הזו של שני השחקנים- גם החיבור בין חברה גדולה מאוד וסטארטאפ בניסיון לבנות מודל עסקי ונגיעה בצרכן, ומהצד השני היכולת של חברה לבחון ולעשות סוג של מחקר על התנהגויות, צרכים ומכירה ישירה ורק לאחר מכן לקחת את המוצרים למדף האון לייני. יכולת כזו מגבירה את הידע של היצרן על ההסתברויות האמיתיות ויכולה לדייק אותו במהלכים, מצד שני היא גם יכולה לעזור לו לייצר שרירים חדשים במכירה בערוצים חדשים להם הוא לא רגיל.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.