אני ממשיכה להנות מוועידת Le Web 2014 הרבה אחרי שהיא נגמרה- שכן, יזמי הכנס מעלים את כל התכנים לרשת- ואני מצידי משלימה הרצאות שלא נחשפתי להן במעמד האירוע עצמו, תכנים אשר לקחו חלק במליאות בהן לא השתתפתי. מכל מידע אני לוקחת דבר אחד או שניים- אבל ההרצאה הבאה שתעצב את מהותו של פוסט זה מהווה מבחינתי אירוע משמעותי ומשכיל ששווה לכם להכיר.
מדובר בהרצאה מטעם : Henry Mason מחברת- Trendwatching אשר הציג באופן מדהים מגמות צרכניות, והגדיל לעשות בכך שפיתח על הבמה שיחה שנסבה בעיני באחד הדברים המשמעותיים ביותר- כיצד אנחנו מייצרים באמצעות חדשנות והתחברות למגמות צרכניות- ערך אמיתי, ותועלת שיושבת על תובנה של צרכים משמעותיים של אנשים.
הסיבה שקראתי לפוסט- Consumer Wants & Needs, נשענת על כך שהנרי מדבר נכון מאוד והשקפת עולמו מדויקת, הוא מכוון אותנו להסתכל על הדברים שלקוחות יתחברו אליהם, דברים שיגרמו להם לשתף פעולה. זו מנטרה שאני מובילה כבר המון זמן- וטוב שמצאתי את התוכן הזה כשחקן חיזוק לאמירות שלי עליהן אני חוזרת שוב ושוב. אעבור אתכם על הנקודות החשובות מההרצאה, בתוספת תובנות והארות שלי, ועל מנת שתוכלו גם אתם להחשף לתוכן המקורי במלואו אני מצרפת לכם אותו לתחתית הרשומה.
אנחנו שומעים הרבה על טרנדים :המובייל,הWeb- האינטרנט של הדברים, מחשוב לביש, וכלכלת השיתוף, וזה לא סוד שטרנדים יכולים לבלבל אותנו ולהסיט אותנו מהמקום הנכון עליו אנחנו צריכים להסתכל. הנרי מציג את הדרך השונה להביט על המגמות והיא : מהעיניים של הצרכנים, שכן אם אנחנו לא עונים על הצפיות ועל הצרכים שלהם, כל מה שנמציא ולא משנה על איזו מגמה הוא יושב- לא באמת יצליח.
החברה שהנרי עובד בה– למעשה עושה אגריגציה של המון מיזמים שהיא מנטרת ומשיגה באמצעות משפיענים שונים שלוקחים חלק מהקהילה שהחברה בנתה- אותם משפיענים שולחים להם מידע וחושפים בפניהם פרויקטים חדשניים מכל העולם, סטארטאפים מעניינים, ומיזמים שונים- זו דרך ושיטה לאסוף את המידע על ידי crowd source שמתקבל באמצעות אנשים שחיים במקומות שונים בעולם- ובכך להבטיח נקודת מבט רחבה על המתפתח בכדור הארץ שלנו. Trendwatching לוקחים את המידע, מחברים את כל הנקודות מכל הפרויקטים ומכל היזמויות- ולמעשה מחפשים נרטיבים ומוטיבים שמשייכים אותם למגמה מובילה אחת, איתה ניתן לעבוד ודרכה אפשר לבנות תפיסות עולם עסקיות ושיווקיות.
באמצעות ההבנה של המקום בו צרכנים נמצאים ומה מעניין אותם, כמו כן זיהוי של הצרכים שלהם ובחיבור לדוגמאות שהחברה מוצאת- Trendwatching למעשה מאתרים סימנים, Signals שמאפשרים להם להבין את הדופק של הצרכן ואת הדברים שחשובים לו, אותם דברים שיגרמו לצרכנים בסקייל רחב לשתף פעולה. הגישה הזו של התבוננות על מגמות והמקומות אליהם נמשך הלקוח מאפשרת לחברה לבחון את הדברים מחדש ולפצח בדרך רעננה את המשמעות של הערך.
טרנדים מהווים הזדמנויות– זו דרך לפצח את הצרכים של הלקוחות ולמעשה לדלוור להם ערך בדרך חדשה. הנרי טוען טענה מעניינת חשובה ונכונה- “נכון שישנן מלא חדשנויות בעולם שלנו וזה טבעי שאנחנו משתמשים בדרכים אחרות לעשות דברים שעשינו בעבר, אבל- אנחנו עדיין אנשים עם אותם צרכים ומאווים שלא ישתנו”. אותם רצונות יכולים להוות מפתח עיקרי שמפצח כיצד מייצרים חדשנות מבוססת על דברים המשמעותיים שמשנים לאדם, דברים כמו : הרצון שלנו להיות במעמד חברתי, להראות טוב בעיני האחר- הרצון להיות חלק ממשהו.
כשאתם מעמידים את השינוי מצד אחד ומצד שני את אותם צרכים בסיסים ואת הרצונות של האנשים- זה יוצר שימת לב, זה יוצר עניין. הנרי טוען שהכלכלה של הצרכנים כיום הינה כלכלת צרכים וציפיות הצרכנים, כולל אתם ואני- מאוד מעורים מאוד מודעים, ואם משתמשים באותה מודעות בצורה חכמה אפשר להגיע רחוק.
העובדה הזו מחדדת את כך שהציפיות של הצרכנים כבר מעוצבות על ידי מקומות שהם מחוץ לתעשייה שלנו ! הם מצפים שכל תוכן יהיה משעשע, שכל חווית משתמש תהיה מעוצבת ברמה שApple לימדה אותנו שאפשרי, ושכל שירות לקוחות יהיה טוב כמו- של סטארבקס או Zappos. השאלה החשובה עבור חברות הינה – מול מי הן באמת מתחרות ושימו לב לכך שבתפיסה הזו התחרות שלנו אינה בהכרח ישירה לתעשיות בהן אנחנו פעילים- התחרות הינה אל מול הציפיות של צרכנים שמתגבשות בכל מיני דומיינים חדשים. כשאתם מנתחים נכון ובצורה הזו את המציאות, מזדמנת לכם האפשרות להבנת הפער ודרך אותה הבנה- אתם יכולים לקחת השראה על מנת ליצור בידול ותחרות.
כשאתם מתעסקים בטכנולוגיה ובטרנד– ואתם רוצים לעצב סביב אותה מגמה שירות או מוצר- תחשבו טוב טוב, האם הרעיונות שלכם מתיישבים על צרכים אנושיים בסיסיים, האם אתם מעצבים את המוצרים מנקודת מבט שמייצרת חיים טובים יותר לצרכנים שלכם. אם תבנו את הפתרונות שלכם סביב ציפיות של אנשים, תוכלו לייצר הלכה למעשה- מוצרים שמתיישבים על כלכלת הציפיות החדשה, אותו סטנדרט שהצרכנים מכתיבים לכם.
הנרי מספק כלי עבודה חיוני שיכול לעזור לנו לפתח את השאלות הללו ולבנות סביב היוטיליטי הזה את התשובות הנכונות- זה מעין קנבס של Trends שמאפשר לחבר את המגמות אל הצרכים הבסיסים הברורים והטבעיים של האנשים. הכלי עוזר לנו לנתח את הרעיון שלנו מול הפערים של הצרכים והציפיות של הצרכנים, צירפתי לכם אותו לכאן :
מילת סיכום– כפי שהבטחתי לכם אימבדתי עבורכם את ההרצאה המדהימה הזו במלואה בסוף הרשומה על מנת שתוכלו לצפות בה בעצמכם, קחו בחשבון שהנרי מדבר בהרצאה על דברים נוספים שלא מניתי בפוסט ואני כמובן ממליצה לכם לשמוע אותם ממקור ראשון.