Dylan Fears No Change

צפיתי בסרט “A Complete Unknown” והוא הזכיר לי למה בוב דילן הוא תמצית מושלמת של מה שאני מאמינה בו – היכולת לשנות, להתפתח, ולהתמרד במוסכמות במקום שהן מגבילות. הסרט מציג הצצה לתקופה מכוננת, כשדילן הלך בניגוד לציפיות ועבר משירה של מוזיקת פולק לרוק ולחשמלית, מהלך שנתפס כבגידה בקהל שלו, אבל היווה את אחד הרגעים המכוננים במוסיקה ובתרבות.

אחד הדברים שמרתקים אותי בדילן הוא שהוא לא חשש להשתנות. במקום שהרבה אמנים נשארים בתוך הנישה שהביאה להם הצלחה, הוא היה מוכן לוותר על הבטוח ולהסתכן. הסצנה בסרט שממחישה זאת יותר מכל היא כשזורקים עליו בקבוקים על הבמה – רק בגלל שהעז להביא גל של שינוי. זה רגע שמבהיר לנו עד כמה אנשים מתנגדים לשינוי, עד כמה קשה להם לקבל משהו שחורג מהמוכר והנוח.

המשפט בסרט שתפס אותי הוא “מאתיים אנשים בחדר ההוא וכל אחד רוצה שאהיה מישהו אחר”. כמה זה נכון בהקשר של מותגים, מנהלים וארגונים? אנחנו תמיד נמצאים בין לחצים מנוגדים – הציפיות של המשקיעים, הלקוחות, העובדים, המתחרים. לפעמים נדרש אומץ אמיתי לעמוד מול כל אלה ולומר: אני הולך לכיוון אחר, לא כי זה מה שאתם רוצים, אלא כי זה מה שאני מאמינה  בו.

ההתעקשות של דילן לנגן מוזיקה שונה, לשנות את הזאנר, להעיז, לבעוט-  למרות המחאות היא בדיוק מה שעושה את ההבדל בין מי שמגיב לשינויים לבין מי שמחולל אותם. הנקודה המעניינת היא שהשינוי שדילן הוביל לא היה רק אישי, הוא שינה את פני המוסיקה, פתח דלתות לאמנים אחרים, והשפיע על תרבות שלמה.

המסר שלי אליכם הוא ברור – אל תפחדו שיזרקו עליכם קצת בקבוקים. אף אחד לא אוהב שינוי, אבל בסופו של דבר מי שיוצר אותו מרוויח. והראייה? התקליט של דילן שיצא על בסיס השירים שכל כך התנגדו להם הפך להיות אחד הבסטסלרים המשמעותיים ביותר של התקופה. זו התמורה האמיתית של חדשנות – לא רק לשנות את עצמך, אלא לשנות את המרחב סביבך ולקצור את הפירות בהמשך.

אני חושבת שחברות ואנשים שעוסקים בחדשנות יכולים ללמוד המון מההיסטוריה של דילן. הוא עמד מול התנגדות עצומה – מצד המעריצים, מצד התעשייה, מצד המבקרים. אבל בסופו של דבר, אלה שמעיזים לשנות ולהשתנות הם אלה שנשארים רלוונטיים לאורך זמן. בעולם שמשתנה בקצב מהיר כל כך, היכולת להמציא את עצמך מחדש היא לא רק יתרון, היא הכרח.

מה שמעניין במיוחד בסיפור של דילן שהסרט מציג הוא שהשינוי שלו לא היה פתאומי. זה היה תהליך, התפתחות טבעית של אמן שחיפש את הקול האותנטי שלו. ואולי זה המסר החשוב ביותר – שינוי אמיתי לא קורה בן לילה, הוא מתחיל מבפנים, מהמקום האותנטי.

ואם יש דבר שאני לוקחת איתי מהסרט הזה, הוא האומץ להיות “complete unknown” – לשחרר את הזהות הקודמת, את ההגדרות המגבילות, ולאפשר לעצמך להפוך למשהו חדש שעדיין לא הוגדר. בעיני, זו תמצית החדשנות – ללכת למקום שאין בו עדיין מפה, וליצור אותה תוך כדי תנועה, גם אם יזרקו עליך בקבוקים בדרך.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם